הכדורגל האירופי מצוי בסיטואציה כלכלית מסובכת במיוחד. מדוח הבנצ'מארקינג החדש של אופ"א, שהתפרסם היום (ד') בכנס הוועד הפועל של ארגון הכדורגל האירופי בשווייץ, ומדווח על נתוניה הפיננסיים של עונת 2009/10, עולה כי 665 קבוצות מכלל הליגות הבכירות במדינות החברות באופ"א, ביניהן ישראל, רשמו יחד הפסדים תפעוליים כוללים של 1.6 מיליארד אירו, קפיצה של 33.3% לעומת 2008/09.
הנתונים השליליים האלו מגיעים למרות צמיחה של 6.6% בהכנסות בעונת 2009/10, אל סך של 12.8 מיליארד אירו.
56% מהמועדונים באירופה דיווחו על הפסדים תפעוליים בעונת 2009/10 (נתון הזהה לזה שנרשם בדוח הבנצ'מארקינג הקודם). מבין המועדונים שהשתתפו במפעלים האירופיים (ליגת האלופות והליגה האירופית), 65% סיימו בהפסד. הנתון היותר מדהים הוא שלא פחות מ-75% מהמועדונים שהכניסו מעל 50 מיליון אירו ב-2009/10, גם רשמו באותה עונה הפסד תפעולי.
בין 2008 ל-2010, זינקו ההפסדים בסך של מיליארד אירו. ב-2006 הם עמדו על 216 מיליון אירו בלבד.
אגב, גם החובות של המועדונים יכולים להדאיג את כלכלני הכדורגל האירופי: אלו מסתכמים ב-8.4 מיליארד אירו נכון לתום עונת 2009/10.
כל הנתונים האחרונים מעלים תהיות האם הכדורגל האירופי יצליח לעמוד בתקנות הפייננשל פייר-פליי החדשות של אופ"א. התקנות, שאמורות להעביר בהדרגה את הכדורגל האירופי למודל כלכלי מאוזן במהלך העשור הקרוב ("חוק הברייק-איבן"), נועדו למנוע מהענף להיכנס למשבר כלכלי שלא ניתן יהיה לצאת ממנו. לדברי ג'יאני אינפינטו, מזכ"ל אופ"א: "אם לכלכלת אירופה היה פייננשל פייר-פליי, היא לא היתה מגיעה למצב שהיא נמצאת בו היום".
באופ"א פרסמו היום לראשונה את רשימת הסנקציות הצפויות למועדונים שלא יעמדו בתקנות הפייננשל פייר-פליי: אזהרות; קנסות; הורדת נקודות; מניעת מענקים כספיים המגיעים למועדונים מאופ"א; אמברגו בשוק ההעברות; הגבלה על כמות השחקנים שיהיו רשאים להירשם לסגל הקבוצה; הדחה מהמפעלים האירופיים. הענישה תיקבע בהתאם להיקף החריגות הכספיות שאותן ירשמו הקבוצות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.