בחודשים אוקטובר ונובמבר 2011 נרשמה ירידה של 0.5% במצבת העובדים בתעשייה, ובסך-הכול פוטרו כ-1,700 עובדים, זאת לעומת עלייה של 5% במצבת העובדים מאז סוף 2009 - כך עולה מניתוח אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים.
עוד על-פי הדוח של התאחדות התעשיינים, תעשיית המזון רשמה פיטורים בקצב מהיר על רקע המלצות ועדת קדמי להסרת מכסים מהירה במתווה של 3-4 שנים. מתוך 1,700 המפוטרים בתעשייה, כ-660 איש הם מענף המזון.
בפירוט הענפים שבהם חל צמצום מצבת העובדים מציינים במיוטחד את ענפי הטכנולוגיות המסורתיות: 47% מהמפוטרים פוטרו מענפי הטכנולוגיה המסורתית, 37% נוספים פוטרו מענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית, והיתר (17% בלבד) פוטרו מענפי הטכנולוגיות העיליות.
אינדיקציות לחודשים הקרובים מצביעות על צפי לצמצום נוסף במצבת העובדים בתעשייה בחודשים הבאים: ברבעון האחרון של 2011 נרשמה ירידה של כ-2.5% במספר המשרות הפנויות בתעשייה (צמצום של כ-200 משרות פנויות), בהמשך לירידה של כ-4.5% במספר המשרות הפנויות ברבעון השלישי של 2011.
במקביל, ממצאים ראשוניים מסקר הציפיות בתעשייה מצביעים אף הם על פיטורי עובדים מהתעשייה ברבע האחרון של 2011, אשר צפויים להימשך ברבע הראשון של השנה.
רובי גינל, סמנכ"ל הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, מסר כי הפיטורים בתעשייה מחזקים את התמונה החד-משמעית של שינוי מגמה בתעשייה. "כוונת הממשלה להתפשט מהגנותיה על התעסוקה המקומית היא הימור מסוכן על רקע הסערות הכלכליות העולמיות. התועלת לצרכן אינה ברורה דיה, אך הנזק שעלולות לגרום החלטות נמהרות אלה הוא בלתי הפיך", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.