האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הקרובים צפויה לעמוד על כ-2.4%, כך לפי נתונים שמפרסם היום (א') בנק ישראל - זאת, לעומת צפי לאינפלציה שנתית של כ-2.2% בינואר 2012 - בדומה לרמת הציפיות בחודשים אוקטובר-דצמבר 2011.
גם האיפלציה הצפויה שמחשב בנק ישראל עלתה בפברואר ל-2.5%, לעומת רמה של 2.3% בחודש ינואר. את שיעור האינפלציה מחשב בנק ישראל על פי הפרשי התשואות בשוק האג"ח הממשלתיות הצמודות ללא-צמודות, אולם בבנק נוטים לייחס לשיטה זו אמינות מוגבלת יחסית.
"מוקדם עדיין לקבוע כי האינפלציה חוזרת ויש לעקוב מקרוב אחר המדדים הקרובים", כך סבור האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, יניב פגוט. "בנק ישראל עדיין נהנה מגמישות מספקת בזירה האינפלציונית. האתגר המרכזי של הבנק הינו עידוד צמיחה והיערכות לתרחיש של הידרדרות באירופה ו/או אסקלציה במצב הגיאו-פוליטי".
נזכיר כי לפי נתוני הלמ"ס, מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר נותר ללא שינוי - לעומת צפי כלכלנים לירידה של כ-0.2%. לפיכך לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ב-12 החודשים האחרונים עומדת האינפלציה השנתית על 2% בדיוק על אמצע היעד הממשלתי שהוא 1% עד 3%.
"מדד חודש ינואר ליבה את החששות משובם של רכיבי המזון ושירותי הדיור בבעלות כמחוללי אינפלציה", דברי פגוט. "רכיב שירותי הדיור בבעלות (כתוצאה מצעדי הממשלה ובנק ישראל) ורכיב המזון (כתוצאה ממחאת יוקר המחייה) חזרו לצמוח, זאת לאחר תקופת בלימה במחצית השנייה של 2011. מדובר בצמד מחוללי אינפלציה המרכזיים בשנים האחרונות ולפיכך עלייה מחודשת של מחירים ברכיבי מדד אלו הינן סמן אינפלציוני רע".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.