המסחר בוול סטריט ננעל היום (ד') בעליות שערים, בניגוד ליום המסחר הגרוע אתמול בארה"ב, אז נפלו המדדים ברמה החדה ביותר מאז תחילת 2012. בין השאר נתמכו העליות בידיעה שפורסמה ב"וול סטריט ג'ורנל" לפיה שוקל הפדרל ריזרב בראשות בן ברננקי תוכנית הרחבה כמותית חדשה, במסגרתה ירכוש הבנק המרכזי אג"ח משכנתאות לטווח ארוך או אג"ח של המימשל לטווח ארוך אולם לא ידפיס כסף לשם כך אלא יספק הלוואות לטווח קצר.
אירופה שוב עמדה במוקד העניינים במוקד עסקת החלפת האג"ח שאמורה לצאת לדרך מחר ביוון. ממשלת יוון איימה היום על בעלי האג"ח שלה, כאשר היא הודיעה כי לא תשלם בחזרה את חובותיה לבעלי איגרות החוב שלא ישתתפו בתוכנית חילופי האיגרות מחר - תוכנית, במסגרתה יחליפו בעלי האג"ח היווניות את האיגרות אשר ברשותם באג"ח חדשות, תוך ספיגת "תספורת" של 53.5% על החוב הממשלתי להם. ממשלת יוון מקווה כי התוכנית תזכה לשיעור השתתפות "התנדבותי" של יותר מ-75% מהנושים, כדי להבטיח את קבלת הסיוע החיצוני המגיע לממשלת יוון מהאיחוד האירופי וקרן המטבע, על סך 130 מיליארד אירו.
"ניתן לומר שכיוון המסחר הושפע היום משלושה גורמים מרכזיים. האחד הוא סקר ה-ADP שהצביע על כך ששוק העבודה ממשיך להתאושש, הגורם השני הוא יוון, שם נודע כי 58% ממחזיקי האג"ח הסכימו לעסקה, והשלישי הוא הדיווח לפיו קיים סיכוי שה'פד' ישיק תוכנית שלישית של רכישות אג"ח", אומרת מריה גורדובה, מחברת הפיננסים גורדון.
עוד בעניין יוון - אתמול העריכו ב-IIF (Institue for International Finance) שפשיטת רגל של יוון תוביל לנזקים של מעל לטריליון אירו לגוש האירו. במסמך שהגיע לסוכנות הידיעות רוטירס ושנשא את התאריך 18 בפברואר נכתב שבנוסף לנזקים שיאלץ גוש האירו לספוג, ושכאמור מוערכים במעל לטריליון אירו, מדינות כמו ספרד ואיטליה יצטרכו סיוע חיצוני על מנת למנוע את התפשטות חדלות הפרעון של יוון אליהן.
אתמול נתונים מגוש האירו הגבירו את הסנטימנט השלילי, בראשם האומדן השני של התמ"ג לרבעון הרביעי, ממנו עולה כי כלכלת גוש האירו התכווצה ב-0.3% בהשוואה לרבעון השלישי, מה שמצביע על כך כי פניה של כלכלת אירופה למיתון נוסף.
ובזירה האיראנית המשפיעה על מחירי הנפט - לאחר שפגישתם של אובמה ונתניהו הסתיימה במה שנראה כהמשך של המחלוקות ביניהם בעניין תקיפה באיראן, מקור אמריקני בכיר אמר אובמה "נוטה להיענות בחיוב" לבקשה הישראלית לספק לה פצצות חודרות בונקרים ומטוסי תדלוק. בתוך כך, מחיר הנפט הגולמי זינק ב-1.4% לרמה של 106.1 דולר לחבית, והעלה שוב את חששות המשקיעים.
סקר ה-ADP והאשראי הצרכני היכו את התחזיות
סקר ה-ADP שהתפרסם היום, הבודק כמה משרות נוצרו בארה"ב בסקטור הפרטי, מלבד סקטור החקלאות, הצביע על גידול של כ-216 אלף משרות בחודש פברואר. הערכות כלכלנים עמדו על 204 אלף משרות חדשות, כך שמדובר בהפתעה לטובה זה החודש השלישי ברציפות.
הפתעה גם בפעילות האשראי הצרכני בארה"ב לחודש ינואר. לפי נתונים שמספק הפדרל ריזרב, זה החודש השלישי ברציפות שבו רושמים נתוני האשראי הצרכני עליות חדות. הנתון היכה גם החודש את התחזיות כאשר הצביע על עלייה בצריכת האשראי לרמה של 17.8 מיליארד דולר בינואר, לעומת צפי ל-10 מיליארד דולר.
אפל השיקה היום את האייפד 3
אפל ריכזה היום עניין רב, בעקבות השקת האייפד 3 היום. בנוסף, אתמול יצא ברקלי'ס בסקירה שורית מאוד על אפל , כאשר בברקליס החליטו אומנם להותיר את המלצת "תשואת יתר" לחברה אך העלו את מחיר היעד שלה ל-710 דולר המשקף לחברה עלייה של 33% לעומת מחירה בשוק היום העומד על 533 דולר.
במריל לינץ' יצאו בהודעה אתמול לפיה הם מעריכים כי טבע תזכה במשפט הקופקסון וכי חברת התרופות הישראלית תגן על מוצר הדגל שלה מפני תחרות גנרית עד אמצע שנת 2015. בסקירה שפרסמו היום האנליסטים הם העלו את מחיר היעד למניית טבע ב-2 דולר ל-57 דולר למניה, מחיר הגבוה בכ-26% ממחיר השוק.
המנכ"ל הטרי של יאהו סקוט תומפסון, מתכוון לערוך פיטורים נרחבים של אלפי עובדים בחברה, כחלק משינויים שהוא מתכנן להחיל לאחר כניסתו לתפקיד בינואר, כך לפי דיווח של בלוג הטכנולוגיה All Things Digital המסתמך על מקורות מתוך החברה ומחוצה לה.
IBM זכתה לסקירה חיובית ביותר מטעם ברקלי'ס. בעוד מניית החברה הגיע לשיא כל הזמנים כאשר חצתה את רף ה-200 דולר למניה השבוע בוול סטריט, בן רייצס, אנליסט הטכנולוגיה של ברקליס טוען כי החברה תמשיך את המומנטום החיובי שלה ואף תגיע למחירי שיא עוד בהמשך השנה. רייצס משאיר את המלצת הקניה שלו על IBM על "קניה" וצופה לה פרמיה של 16%.
קמעונאית ההלבשה אמריקן איגל (סימול: AEO) פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון האחרון, כאשר בשורה התחתונה דיווחה החברה כי רווחיה צנחו ל-51 מיליון דולר, או 26 סנט למניה, לעומת רווחים של 87 מיליון דולר או 44 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד.
חברת סאפיינס דיווחה היום כי הכנסותיה צמחו ברבעון הרביעי של 2011 ב-68% ל-24.6 מיליון דולר, בהשוואה ל-14.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול בהכנסות מיוחס הן לצמיחה אורגנית של החברה והן למיזוג עם החברות עידית ו-FIS שהושלם ב-21 באוגוסט 2011, כך שהרבעון הרביעי הוא הרבעון הראשון שבו מאחדת סאפיינס באופן מלא את שתי החברות הממוזגות. הרווח הנקי (non-GAAP) ברבעון הרביעי של 2011, הסתכם ב-2.8 מיליון דולר, גידול של 27% בהשוואה ל-2.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.