נתוני סחר החוץ ממשיכים להדאיג גם בפברואר, והפער בין היבוא ליצוא הולך וגדל: הגירעון המסחרי בחודשים ינואר-פברואר 2012 זינק ב-77.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, לרמה של 4.63 מיליארד שקל. לפי קצב גידול זה, הגירעון המסחרי צפוי להיות כפול מזה שב-2011.
יתרה מזו, הגירעון ללא יהלומים, מטוסים וחומרי אנרגיה הוכפל באותה תקופה, ועמד על יותר מ-1.6 מיליארד שקל. יחס יצוא-יבוא הגיע בפברואר לשיא חדש, ועמד בפברואר 2012 על כ-59%, לעומת כ-74% ב-2011 וכ-83% ב-2010.
מדאיגה לא פחות היא הירידה ביצוא התעשייתי - לרבות יצוא ההיי-טק - המהווה קטר מרכזי של המשק הישראלי אשר עמד בפברואר על כ-5.9 מיליארד שקל, ירידה של כ-17% לעומת פברואר אשתקד (נתוני מנוכי עונתיות). גם נתוני המגמה מחזקים את העובדה כי יצוא ההיי-טק לא רק שהפסיק לגדול מתחילת 2012 אלא שממש יורד.
יצוא היי-טק
בהקשר הזה, מדאיג במיוחד ביצוע ענף התרופות, הענף החשוב בתעשייה (כשליש ממנו): לפי נתוני הלמ"ס, בחודשים ינואר-פברואר נמחק כשליש מיצוא התרופות כאשר הוא עמד בתקופה הזו על כ-2.5 מיליארד שקל לעומת 3.6 בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה של כ-31% וירידה מוחלטת של 1.1 מיליארד שקל. גם ברכיבים אלקטרוניים נרשמה ירידה, אם כי מתונה יותר.
מנגד, נמשכת העלייה ביבוא המוסברת ברובו מגידול ביבוא הדלקים (עלייה של 64%) הנובעת מהעלייה החדה במחירי הנפט. כמו כן, נמשכת העלייה ביבוא מוצרי בני קיימא המעידים עדיין על צריכה פרטית איתנה במשק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.