הרב פנחס אבוחצירא, נינו של הבאבא סאלי זצוק"ל, הוא הרב העשיר בישראל, והון חצרו מוערך ב-1.3 מיליארד שקל. כך, על פי דירוג הרבנים העשירים בישראל של מגזין פורבס ישראל, המתפרסם היום (א'). על פי המגזין, המחאה החברתית פגעה במצבן הכלכלי של החצרות, לאחר שבעלי הון צמצמו משמעותית בתרומות שלהם לחצרות. יש לציין כי שווי החצרות, אין בהכרח משמעותו שווי נכסים אישי של כל רב ורב, אלא כולל את מפעלות הצדקה והחסד שלו ואת הנדל"ן המשמש אותם.
על פי הערכות שונות, המערך הכלכלי סביב חצרות הרבנים מגלגל יותר ממיליארד שקל בשנה, ואולם אופי התעשייה והעובדה כי מדובר בתחום שקשה לעקוב אחריו, מעלים הערכות כי הסכומים גבוהים אף יותר. הערכת שווים של חצרות הרבנים מסתמכת על עשרות שיחות רקע וראיונות עם אנשי חצרות שונים, מומחים לעולם החרדי, אנשי משטרה, שמאים, תורמים, באי חצרות הרבנים ושורה של גורמים מקורבים ואנשי העולם החרדי.
כמו כן תרמו לדירוג בכירים בהווה ובעבר ברשות המסים. ראש רשות המסים לשעבר, יהודה נסרדישי, אמר כי ברשות מודעים להעלמות מס הקיימות בחצרות הרבנים, והוסיף כי "יש רבנים שמחזיקים בסכומי כסף הרבה יותר גדולים ממה שהציבור חושב".
נכנסים לעסקים
מרבית הונו של הרב פנחס אבוחצירא עבר אליו בירושה מאביו, הרב אלעזר אבוחצירא, שנרצח לפני כשנה בידי אחד ממאמיניו בבאר שבע. לפי הערכות, שווי חצרו של דודו, הרב דוד חי אבוחצירא, 750 מיליון שקל, ובחצרו מבקרים פוליטיקאים רבים וראשי ערים. אחריהם ברשימה נמצאים הרבי מגור, שהונו מוערך ב-350 מיליון שקל; האדמו"ר מבעלז, ששווי חצרו 180 מיליון שקל; והרב ניר בן ארצי, שמוערך ב-100 מיליון שקל.
כיום, קיימים רבנים רבים שנוטלים חלק פעיל בעסקים ונכנסו כשותפים או בעלים של חברות מסחריות. שוק ההון הפך לזירת פעילות השקעות של רבנים מובילים בישראל, וכך גם שוק הנדל"ן בישראל ובעולם. הרב דוד אבוחצירא, למשל, נחשב מומחה בתחום הכלכלי, ומחזיק בהשקעות רבות בארץ ובעולם, בתחום הנדל"ן ובבורסה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.