שר התקשורת משה כחלון ביקר היום (ה') בחברת סלקום, במטרה ללמוד על פתרון הטלוויזיה החדש שמתכוונת החברה להציע. סלקום הציגה את עולם הטלוויזיה החדש שלה שמבוסס על פתרון של חברת אריקסון שמשמשת כאינטגרטור בפרויקט. מהביקור ניתן היה ללמוד כי סלקום כבר סגרה כמה וכמה הסכמי תוכן עם האולפנים הגדולים וביניהם וורנר.
בביקור העלו אנשי סלקום שורה של נושאים שמהווים עבורם תנאי להשקת המיזם. בין היתר העלתה סלקום את סוגיית מחירי השימוש ברשתות בזק והוט ודרשה לבטלם לחלוטין, וזאת בניגוד לעמדת משרד התקשורת שהחליט כי הצדדים צריכים להגיע להבנות במשא-ומתן, מה שאומר שגם אם המחיר יופחת בסופו של דבר - הוא לא יבוטל לחלוטין.
סלקום הביעה הסתייגויות מהעובדה שהמשרד ממשיך להעניק הגנות להוט, מה שמעניק לה יתרון משמעותי על פני כל השחקנים בשוק, שלמשל לא יכולים להציע חבילה משולבת של טלוויזיה, אינטרנט וטלפוניה במחיר אחד.
סלקום הסבירה עוד כי כדי שתוכל להציע את שירותי הטלויזיה שלה, היא חייבת שיפור בכיסוי עידן+ (שידורי הטלוויזיה הדיגיטליים - DTT), שמהווים חלק ניכר מההצעה הכוללת של החברה, ובאמצעותם היא מתכוונת להעביר את הערוצים הציבוריים.
סלקום אמרה לכחלון כי אם ייפתרו הבעיות הרגולטוריות, היא מוכנה לעלות מיד לאוויר, והשירות שלה כבר מוכן להשקה מיידית.
כמו כן, ביקשה החברה שהמשרד יפעל להורדת הקישוריות בשוק הנייח וישלים הסדרת השוק הסיטונאי, שיאפשר לה לרכוש שירותי תשתיות קוויות מבזק ומהוט במחיר מופחת.
ניר שטרן, מנכ"ל סלקום, אמר כי "אנו מברכים כל יוזמה שמעודדת תחרות בענף הטלוויזיה ומחזקים את ידי משרד התקשורת. כניסתה של סלקום לשוק הטלוויזיה תחולל מהפכה ותשנה את כל מה שאנו מכירים בענף, אנו מצפים להסדרת הרגולציה בתחום, שתאפשר את כניסתה של סלקום לענף, בכדי שתיווצר תחרות אמיתית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.