ראשי משרד האוצר, בנק ישראל, המועצה הלאומית לכלכלה והרשות לניירות ערך יקיימו ביום שלישי הבא דיון מקיף ראשון בסדרה, על הדרכים להתמודדות עם תרחישי קיצון במשבר בגוש האירו. כך נודע ל"גלובס".
הדיון יתבסס על שלושה תרחישים שונים אשר הגיעו ל"גלובס", שהכין הכלכלן הראשי החדש באוצר, ד''ר מיכאל שראל, על בסיס עבודה מקיפה של הבנק ההולנדי ING. המפגשים נועדו לשפר את התיאום ואת שיתוף הפעולה בין הגופים, ולגבש את צעדי המדיניות הנדרשים בכל תרחיש.
לפי התרחיש המתון מבין השלושה (פרישה מסודרת של יוון ושל עוד כמה מדינות), מדינות אירופה ייכנסו למיתון חריף, ערכו של האירו יתרסק ב-30%, ארה''ב תיכנס למיתון קל ושוק המניות האמריקני יצנח ביותר מ-20%. לגבי ישראל, יצוא הסחורות לא יגדל, הצמיחה לנפש תתאפס, הגירעון יגדל (ל-4% תמ''ג) וגם יחס חוב-תוצר יגדל ל-75% תמ''ג.
לפי התרחיש הקשה (פירוק לא מסודר של כל הגוש וחזרה למטבעות מקומיים), מדינות אירופה תתרסקנה, ערכו של האירו יירד במחצית, ארה''ב תיכנס למיתון חריף ושוק המניות האמריקני יקרוס ויצנח ביותר מ-40%. לגבי ישראל, יצוא הסחורות יתרסק ויצנח בכ-8%, המשק ייכנס למיתון, הגירעון יזנק ל-6% תמ''ג ויחס חוב-תוצר יטפס ל-79% תמ''ג.
משבר באירופה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.