חברת התקשורת בזק מקדימה את פרסום התחזיות השנתיות שלה, וכבר היום פרסמה תחזיות חיוביות לשנת 2013, ולא חיכתה למועד פרסום הדוחות השנתיים (בחודש מארס). במקביל, חזרה בזק שוב על התחזיות שלה ל-2012, שפורסמו כבר לפני מספר חודשים.
קבוצת בזק חולשת, מלבד פעילותה הקווית, על החברות הבנות פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes. על פי התחזיות שסיפקה היום, היא צפויה לסיים את שנת 2012 ברווח נקי של 1.75-1.85 מיליארד שקל, כאשר הרווח הנקי ב-2013 יהיה דומה ויסתכם ב-1.7-1.8 מיליארד שקל. נזכיר שב-2011 הסתכם הרווח הנקי של בזק ב-2.06 מיליארד שקל. אמנם מדובר בירידה ברווח, אך על רקע התחרות בשוק - הרווח שצופה בזק גבוה והשוק מקבל את הודעתה בברכה.
ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) ב-2013 צפוי לעמוד בטווח שבין 4.25 מיליארד שקל ל-4.35 מיליארד שקל. גם כאן מדובר בירידה מסוימת ביחס ל-EBITDA הצפוי ב-2012, שהוא 4.4-4.5 מיליארד שקל.
בזק אינה מפרטת מה יהיה היקף ההכנסות של הקבוצה ב-2013. בתחזיתה לשנה החולפת, שכאמור אושררה היום, רמת ההכנסות עומדת על 10.2-10.5 מיליארד שקל, ירידה של 7.9%-10.5% ביחס להכנסות בשנת 2011. עם זאת, בזק מספקת נתון נוסף מהצפוי ב-2013: תזרים המזומנים החופשי (המזומנים מפעילות שוטפת, בנטרול מזומנים ששימשו לרכישות או מכירות של רכוש קבוע ונכסים בלתי מוחשיים) צפוי להיות גבוה מ-2.7 מיליארד שקל בשנה הנוכחית.
התייעלות, מכירת נדל"ן ונחושת
לפי הודעת החברה, "בשנת 2013 צפויים להימשך תהליכי ההתייעלות בכל זרועות הקבוצה. כמו כן, בכוונת בזק להאיץ את היקפי פריסת הסיבים האופטיים עד לחצר הלקוח ובנייני המגורים (FTTB/H), כך שכבר במהלך השנה הקרובה תפרוס החברה רשת סיבים בהיקף משמעותי, וקצב הפריסה צפוי להמשיך ולגבור בשנים הקרובות".
להערכת אנליסטים המסקרים את המניה, מקור הרווחיות הצפויה בשנים הבאות יכול להגיע גם מהמשך מכירת נדל"ן והמשך מכירות של נחושת, שמתייתרת בעקבות המעבר של החברה לסיבים אופטיים. נזכיר כי החברה הצהירה שתגביר את קצב פריסת הסיבים במהלך השנה, והמשמעות היא שככל שמניחים יותר סיבים אופטיים כך החברה תשלוף יותר ויותר קווי נחושת, שאותם היא מוכרת בשוק הסחורות.
מקור רווח אפשרי נוסף הוא המשך תהליכי ההתייעלות בבזק. מדובר בעיקר על תהליכי עבודה וקיצוצים שנעשים ברשתות, בין אם דרך חיסכון בחשמל או בהמשך הקטנת מספר שרתים וכן הלאה. האנליסטים שהשתתפו הבוקר בסיור של בזק ביפו, התרשמו כי מדובר על עשרות מיליוני שקלים שהחברה מצליחה לחסוך ולהתייעל ברשת, ולא רק בכמויות כוח האדם.
בזק נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי שוק של 11.6 מיליארד שקל, אחרי ירידה של כ-20% במחיר המניה בשנה האחרונה. בעלת השליטה בבזק היא בי קומיוניקיישנס של שאול אלוביץ', שמחזיקה ב-31% מהמניות. מניית בי קומיוניקיישנס נשלטת על-ידי אינטרנט זהב (79.9%). בתגובה לתחזיות שפורסמו היום עלתה מניית בזק ב-3.5%, כאשר בי קומיוניקיישנס ואינטרנט זהב זינקו ב-14.9% וב-15.8% בהתאמה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.