אחרי תשע שנים בתפקיד, אלי יונס, מנכ"ל מזרחי טפחות הדומיננטי ואחת הדמויות הבכירות במערכת הבנקאית, הודיע כי יפרוש מכס המנכ"לות בשנה הבאה.
בישיבת הדירקטוריון של הבנק הודיע יונס כי אין לו כוונה להמשיך ולכהן מעבר לתקופת הסכם העבודה הנוכחי שלו, המסתיימת ב-1 באפריל 2014. לדבריו, החליט להודיע על כך כבר כעת על מנת לאפשר לדירקטוריון לקיים תהליך מסודר ומעמיק של איתור ומינוי מנכ"ל חדש, שלא תחת לחץ לוחות זמנים.
מזרחי
"כהונתי כמנכ"ל מזרחי-טפחות היא התקופה הארוכה ביותר שבה שימשתי, אי פעם, בתפקיד ניהולי כלשהו במגזר הציבורי והעסקי", אמר יונס. לדבריו, חילופי הגברי הצפויים יטיבו עם הבנק ויסייעו לו להמשיך להתפתח, באמצעות רעיונות וכוחות חדשים.
יונס קרא לדירקטוריון להתחיל מוקדם ככל האפשר באיתורו של מנכ"ל חדש, על מנת להבטיח רציפות והמשכיות בפעילות הבנק ולצמצם למינימום את תקופת הביניים והאי-ודאות. "זהו אינטרס ראשון במעלה של הבנק, וכל בעלי העניין שלו", אמר.
יצוין כי מועצת המנהלים של הבנק, בראשות משה וידמן, החליטה להקים כבר בזמן הקרוב ועדה לאיתור מנהל כללי חדש למזרחי טפחות.
יונס נחשב למנכ"ל מוכשר וחזק, שהוביל את מזרחי טפחות להישגים, הגדיל נתחי שוק ושיפר את רווחיות הבנק באופן משמעותי. בד בבד, הוא נחשב לאדם חזק מאוד ודומיננטי ששלט בבנק ביד רמה.
לא ברור כעת מי יחליף את יונס. מתוך הבנק המועמד המרכזי הוא אלדד פרשר, סמנכ"ל הכספים של מזרחי. מבין המועמדים החיצוניים מוזכר שמעון גל, ראש החטיבה העסקית בבנק הפועלים, שהגיע ממזרחי טפחות.
עלות שכרו הכוללת של יונס (כולל המרכיב ההוני) אשתקד עמדה על 8.2 מיליון שקל, או 4.3 מיליון שקל ללא המרכיב ההוני (שאינו תזרימי). מתוקף מעמדו, קיבל יונס לאורך שנות כהונתו בתפקיד חבילות אופציות נדיבות למדי, והבנק מכיר מדי שנה בחלק משוויין כהוצאה חשבונאית. מאז שנת 2004 נהנה יונס מעלות שכר מצטברת של כ-94.5 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.