יצאו לחפש מלוכה ומצאו אתונות. עד ארצות-הברית הרחוקה נסעו נציגי הפרקליטות במשפט פרשת הולילנד כדי לגלות כי ד"ר יוסי אולמרט, אחיו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אינו מתכוון לספק להם את הסחורה לה קיוו - הסחורה שאמורה הייתה להביא להרשעתו של אהוד אולמרט, הנאשם הבכיר בפרשה, בלקיחת שוחד כראש עיריית ירושלים מיזמי פרויקט הנדל"ן עצום הממדים בבירה בתמורה לקידומו.
אהוד אולמרט מואשם, בין השאר, כי חלק מהשוחד שלקח מעד המדינה המנוח, שמואל דכנר, שפעל מטעם יזמי הולילנד, היה באמצעות כספים שהעביר דכנר לאחיו יוסי, שהסתבך בחובות. זאת, לבקשתו של ראש הממשלה לשעבר.
בתחילת החקירה של יוסי אולמרט - שהועברה היום (ב') אחר-הצהריים באמצעות מערכת וידיאו קונפרנס לאולם הדיונים של השופט דוד רוזן בבית המשפט המחוזי בתל-אביב - הדברים עוד נראו בסדר מבחינת המדינה.
בנוכחותו של אחיו המוצלח ממנו, שישב בסמוך, תיאר יוסי אולמרט בן ה-62 - בפני התובעת עו"ד ליאת בן-ארי שישבה בצדו השני של השולחן, ובפני השופט ואנשי התקשורת שישבו בצדו השני של העולם - את תולדות חייו, סיפר על ניסיונותיו הכושלים להיכנס לפוליטיקה ועל הסתבכותו בחובות.
"אני ואחיי אהבנו את אהוד מאוד. הוא תמיד היה בעדיפות, ורצינו לשמור עליו. אבל הוא לא היה האח הקרוב ביותר אליי. הוא לא תמך ברצון שלי להיכנס לחיים הפוליטיים, ועד 2004 גם לא ידע על היקף החובות שלי", העיד יוסי אולמרט.
גם העובדה שמערכת הווידיאו קונפרנס הפסיקה לפעול לדקות ארוכות, בדיוק כפי שקרה בזמן עדותו של מוריס טלנסקי במשפטו הקודם של אהוד אולמרט, גרמה לתחושה שהכול כרגיל. איש מהנוכחים לא חש בשלב זה בסערה המתקרבת מכיוונו של הדוקטור המזדקן, השקוע בכיסאו.
"לא זוכר צ'קים"
אבל כשהגיעה התובעת ללב העניין שלשמו התכנסו כל המכובדים באולם האמריקאי הצר, פתאום שכח יוסי אולמרט כי ב-2010 העיד בחקירתו במשטרה שנפגש עם דכנר ז"ל וקיבל ממנו צ'קים בסך מאות אלפי שקלים.
"אילו כספים, אם בכלל, קיבלת מדכנר?", שאלה התובעת וציפתה כי יחזור על גרסתו. אבל ליוסי היו תוכניות אחרות והוא השיב בביטחון מעושה: "מעולם לא קיבלתי כספים משמואל דכנר".
פניה של התובעת התכרכמו, אך היא לא ויתרה והקריאה ליוסי את הקטעים מעדותו במשטרה ב-2010, שבהם אמר כי הוא זוכר שקיבל צ'קים מדכנר. "לאחר שריעננתי את זיכרונך בכל המקומות שבהם אמרת שהיו צ'קים שקיבלת ממר דכנר, האם אתה משנה את תשובתך?", ניסתה עו"ד בן-ארי. יוסי אולמרט נותר איתן: "אני לא זוכר שהיו צ'קים. כך גם אמרתי בעבר", השיב.
בשלב זה לא נותר בידי הפרקליטות ברירה אלא לבקש להכריז על יוסי אולמרט כעד עוין, ובית המשפט נענה לבקשה.
עד עוין הוא עד שעדותו בבית המשפט שונה באופן מהותי מעדות קודמת שמסר, והשינוי גורם נזק לבעל הדין שהביא אותו להעיד (התביעה). מרגע שבית המשפט הכריז על עד כ'עוין', ניתן להטיל דופי במהימנותו, עד כדי קביעה כי עדותו הקודמת היא הנכונה.
למרבה הפלא, לא רק הפרקליטות הופתעה מגרסתו החדשה של יוסי אולמרט. גם סנגורו של אולמרט, עו"ד רועי בלכר, ששהה באולם, הודה כי הוא מופתע ממנה, ולמעשה הצטרף לעמדת הפרקליטות כי יוסי אולמרט משקר.
קו ההגנה של פרקליטי אולמרט אינו שיוסי אולמרט לא קיבל כספים מדכנר, אלא שאם הועברו אליו הכספים מדכנר, הם הועברו ללא כל קשר לאהוד אולמרט וללא ידיעתו.
לאור האמור ביקש עו"ד בלכר להמשיך ולחקור את יוסי אולמרט ולהוכיח כי לראש הממשלה לשעבר לא היו יד ורגל בקשריו עם דכנר. למרבה האירוניה, חקירתו של עו"ד בלכר את יוסי אולמרט הייתה לעתים חריפה יותר אפילו מזו של הפרקליטות, והיא תימשך מחר (ג') עוד מספר שעות.
את סופו של משפט פרשת הולילנד עדיין אי-אפשר לנחש. אבל שני דברים בטוחים כבר אפשר לומר: המשפט אינו מפסיק לספק דרמות; ולפחות, בכל הנוגע לאישום בלקיחת שוחד, מצבו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט מעולם לא היה טוב יותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.