עובדי אלווריון מבקשים מבית המשפט להורות לסיליקון ואלי בנק (SVB) להעביר לקופת הכינוס 1 מיליון דולר תוך 24 שעות.
באמצעות עו"ד אופיר רונן פנו היום (ד') העובדים לבית המשפט וציינו כי הסכום שנמצא כיום בקופת הכינוס, כ-200 אלף דולר, מספיק להעסקת 17 עובדים בלבד מתוך 160 שעבדו באלווריון ערב מתן צו הכינוס.
כחלק מהליך הכינוס, כל עובדי החברה קיבלו מכתבי פיטורים, כשהמטרה היא בסופו של דבר לחזור ולהעסיק כמה שיותר מהם. למרות מכתבי הפיטורים, ל"גלובס" נודע כי חלק גדול מהעובדים, ובהם כל עובדי החברה ביוקנעם (עובדי וויביון לשעבר), ממשיכים להתייצב לעבודה כרגיל, זאת במטרה לתמוך במאמצים שיסייעו למציאת משקיע.
"העסקת 17 עובדים בלבד עלולה לגרום לכך שלקוחות של החברה יבטלו את החוזים שהם כרתו מול החברה ו/או לגרום לבעיות בגביית הכספים מלקוחות החברה", נכתב בבקשת העובדים.
עוד הם מציינים כי העסקה של מספר כה מצומצם של עובדים "עלולה לסכן את הליך מכירת החברה כעסק חי במסגרת הליכי כינוס הנכסים, והדבר עשוי אף לגרום לכך שהתמורה בגין החברות, שתתקבל במסגרת הליך הכינוס, תהיה נמוכה באופן משמעותי מאשר תמורה שיכולה להתקבל אם רוב עובדי החברות שעבדו בהן ערב הליך הכינוס, ימשיכו לעבוד".
העובדים מזכירים את קביעתו של השופט איתן אורנשטיין, שהורה שלשום (ב') על מינוי רו"ח יואב כפיר ככונס נכסים של אלווריון, לפיה "הואיל ועסקינן בחברות (אלווריון וחברות-בנות, ש.ח.ו) שלהן פעילות נמשכת, ובגדר זאת מתן שירותים ללקוחות ומכירה של מוצרים ושירותים המחייבים בין היתר גם העסקת עובדים ונותנים שירותים אחרים, ברי שיהיה צורך במימון דחוף ראשוני לשם המשך הפעילות האמורה, ועל הבנק יהיה לדאוג לכך כבר בעת הקרובה ולאחר קבלת דוח ראשוני של כונס הנכסים".
בבקשתם מציינים העובדים כי למיטב ידיעתם, הכונס פנה הן לבנק והן לצדדים שלישיים בניסיון לגייס כספים, אך עד כה לא התקבלו כספים כאלה.
העובדים מזכירים כי הבנק הוא נושה מובטח, והוא הגורם שהגיש את בקשת הכינוס. לדבריהם, אם הבנק לא יעביר את הכספים, הדבר יגרום לפיטורי 140 עובדים ולפגיעה קשה ב-140 משפחות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.