כ-3 חודשים אחרי שהתפוצצה פרשת החשד להטרדות מיניות של העיתונאי עמנואל רוזן, זומן היום (ה') רוזן לראשונה לחקירה במשטרה.
חקירתו של רוזן תואמה בשקט כבר לפני מספר ימים בין עורכי דינו, ליאור אפשטיין וירון לונדון, לבין המשטרה, שהתחייבה לשמור על דיסקרטיות מלאה באשר למועד החקירה.
ההבנה שבין הצדדים לא דלפה לתקשורת, שהופתעה לגלות הבוקר כי רוזן הגיע למשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלוד לצורך החקירה. לכן גם לא נכחו צלמים במקום.
חקירתו של רוזן נמשכה כ-9 שעות, ובמהלכה הוא עומת עם שורה של עדויות שמסרו נשים שלכאורה הוטרדו על-ידו לאורך השנים.
בסיום החקירה שוחרר רוזן לביתו בתנאים מגבילים, בדגש על איסור יצירת קשר עם המעורבים בפרשה.
"חקירה עניינית והוגנת"
"אני שמח מאוד שהגעתי לכאן היום", אמר רוזן לתקשורת בצאתו מתחנת המשטרה. "זהו המקום שמה שקובע בו זה האמת ולא הרכילות, העובדות ולא ההכפשה, המציאות ולא השמועות". הוא המשיך והודה למשטרת ישראל על עבודתה. "עברתי חקירה עניינית והוגנת", אמר.
לדברי רוזן, "אני אעשה כל מה שצריך כדי לסייע לחוקרים לסיים את תהליך החקירה באופן מהיר ככל האפשר, כדי שאוכל לחזור תוך זמן קצר מאוד למסלול החיים הרגיל שלי".
יועץ התקשורת של עמנואל רוזן, רונן משה, התייחס הבוקר לזימונו של רוזן למשטרה ומסר כי "אנו מברכים שהגיע הרגע שעמנואל ימסור את התייחסותו במקום שבו מה שקובע זה האמת והעובדות, ולא שמועות והסתה פרועה. אנו בוטחים במשטרה ומייחלים לחקר האמת".
חיזור אובססיבי?
פרשת עמנואל רוזן התפוצצה לפני מספר חודשים בעקבות תלונות על הטרדות מיניות לכאורה של רוזן שהגיעו לתא העיתונאיות בראשות טל שניידר והדס שטייף.
לפי התלונות, שחלקן נחשפו בתקשורת, במקרים רבים לאורך השנים חיזר רוזן באובססיביות יתרה אחרי נשים שעבדו עמו או לצדו.
לפי החשד, ההתנהגות של רוזן מהווה בחלק מהמקרים הטרדה מינית כהגדרתה בחוק.
כמה מהעדויות היו אף חמורות לכאורה יותר. כך, באחד המקרים תיארה אישה מקרה שבו רוזן קיים עמה יחסי מין גם לאחר שהביעה התנגדות לכך.
בשבועות האחרונים נפגשו חוקרי המשטרה עם כמה מתלוננות פוטנציאליות וניהלו עמן שיחות, בניסיון לבדוק האם ברצונן להתלונן ולהעיד נגדו.
טקטיקה חקירתית
עו"ד ירום הלוי, מומחה למשפט פלילי, העריך בראיון ל"גלובס" בשבוע שעבר כי החלטת המשטרה לזמן את רוזן לחקירה שבועות ארוכים אחרי תחילת חקירת החשדות נגדו היא חלק מטקטיקה חקירתית. הלוי ציין כי קיים סיכוי סביר שלאורך כל התקופה שבה רוזן יושב בביתו, המשטרה מבצעת האזנות סתר לשיחות טלפון שלו.
"ייתכן שהמשטרה נוקטת בתרגילי חקירה שונים כדי לעבות את החשד ואת הראיות כנגד רוזן, כמו שנעשה למשל במקרה של דודו טופז, שהיה טריגר מאוד גדול לגביו בתקשורת, באזז תקשורתי; ובמקביל המשטרה חקרה חקירה סמויה שבוודאי לא עברה לחקירה גלויה לגביו והוציאה צווי האזנות סתר והאזינה לשיחות טלפון בעצם", אמר הלוי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.