כונס הנכסים של חברת אלווריון קיבל מספר הצעות לרכישת החברה, כך נודע ל"גלובס". אתמול היה המועד האחרון להגשת הצעות, וכאמור הוגשו כמה הצעות שגם גובו בערבויות בנקאיות. חלק מההצעות הן לרכישת אלווריון כולה וחלק נוגעות רק לחלקים מפעילותה. המציעים מגיעים הן בישראל והן מחו"ל, כאשר במקביל ישנם מציעים פוטנציאליים נוספים מארה"ב, אשר ביקשו ארכה על מנת להשלים תהליך של בדיקת נאותות.
ההצעות שהוגשו נבחנות כעת על-ידי הכונס, רו"ח יואב כפיר. המועד האחרון שנקבע על-ידי בית המשפט לתהליך הוא ה-23 באוגוסט.
אלווריון, ספקית ציוד תקשורת, נקלעה לקשיי נזילות חמורים שהובילו בסופו של דבר לכך שלא יכלה לשרת את חובותיה והגיעה לכינוס נכסים. שופט בית המשפט המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין, אישר בסוף יולי את תוכנית ההפעלה שהגיש הכונס כפיר, ולפיה מועסקים כיום בחברה 55 איש.
בתוך כך, עובדי אלווריון, באמצעות בא כוחם עו"ד אופיר רונן, פנו לבית המשפט בבקשה למתן הוראות בנוגע למכירת החברה ונכסיה. "הגשנו בקשה כדי שהזוכה במכרז לא יהיה רק מי שהציע את ההצעה הגבוהה ביותר, אלא שבמסגרת השיקולים של בית המשפט ייקחו בחשבון את הקריטריונים הנוספים שקשורים לעובדים", מסביר עו"ד רונן. "הכוונה היא למספר העובדים שימשיכו לעבוד באתרים הקיימים - מבין העובדים הנוכחיים ו/או אלו שפוטרו על ידי הכונס; קריטריון נוסף הוא פרק זמן מינימלי שבו הרוכש יתחייב להעסיק את אותם עובדים, ודבר נוסף הוא התחייבות הרוכש לא לפגוע בתנאי השכר שלהם, כפי שהיה לפני הכינוס".
בבקשה לבית המשפט נכתב כי העובדים מעוניינים שהחברה תימכר כעסק חי, על מנת לשמור על מקום עבודתם ולהשיג תמורה מקסימלית עבור החברה. "החלק של העובדים שרוצים להמשיך לעבוד בחברת אלווריון ואשר עבד למעלה משנה בחברה, חפץ כי לאחר מכירת המפעל לצד ג', הם יועסקו אצל המעביד החדש כעובדים חדשים, תוך כדי קבלת התחייבות שלא לפגוע בתנאי העסקתם של העובדים (כך שתנאי התעסוקה שלהם ערב הליכי הכינוס יהיו הרף המינימאלי אצל המעסיק החדש) וכי הם יהיו רשאים לשחרר את כל הכספים הנמצאים בקופות ו/או בקרנות שלהם", נכתב בבקשת העובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.