שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, איתן אורנשטיין, החליט היום (ב') לקחת לידיו את הליך עיקול האחוזה של מוטי זיסר בכפר גנים שבפתח-תקווה. בכך קיבל השופט למעשה את עמדתו של עו"ד גיורא ארדינסט, בא-כוחו של בנק הפועלים ומי שמונה בסוף יולי האחרון על-ידי בית המשפט לכונס הנכסים לאירופה ישראל, החברה הפרטית שבבעלות זיסר, החייבת לבנק כ-1 מיליארד שקל.
מלבד החוב הפרטי של זיסר, שבו הוא איננו עומד, חייבת חברת אלביט הדמיה, שבשליטת אירופה ישראל, סכום של כ-2.5 מיליארד שקל לנושיה, הנמצאים עמה כיום במגעים מתקדמים להסדר חוב בו הם צפויים לספוג תספורת של עשרות אחוזים.
בחודש שעבר פתח בנק לאומי, נותן המשכנתא לרכישת האחוזה, בהליך של הוצאה לפועל על מנת להשיב לידיו חוב של 15.5 מיליון שקל. אלא שממסמכי בית המשפט עולה כי פרט לפתיחת הבקשה הנ"ל, לא בוצעו מצד לאומי פעולות נוספות.
השופט אורנשטיין אמר היום בהחלטתו כי אין בכוונתו למנות שני בעלי תפקיד למימוש הנכס, אחד מכל בנק, אלא לאפשר לבנק לאומי לנהל את הליך מימוש הנכס במסגרת הליך של כינוס הנכסים, אותו יבצע ככל הנראה עו"ד אורי גאון ממשרד לוינבוק. זאת תוך כדי שיתאפשר לבנק פועלים לפקח על ההליך כך שלא תפגענה זכויותיו.
החלטתו של אורנשטיין עלולה להרחיק את זיסר מביתו, שכן בניגוד להליך ההוצאה לפועל בו פתח לאומי, בהליך כינוס הנכסים מדובר על כר נרחב של סמכויות הניתנות בחוק לבית המשפט, במסגרתן הוא יכול בין היתר להורות על הוצאת אדם מבית מגוריו ואף לבטל חוזי שכירות והסכמי מכירה.
לטענת עו"ד ארדינסט, שווי האחוזה של זיסר כיום עומד על כ-71 מיליון שקל - גבוה בהרבה מהיקף החוב של זיסר לבנק לאומי, דבר שיוצר לדבריו חשש לכך שלאומי לא יפעל למקסום התמורה עבור הנכס, ובכך יפגע בנק הפועלים, הזכאי ליהנות מיתרת שווי הנכס לאחר תשלום החוב ללאומי.
אורנשטיין קיבל את עמדתו של ארדינסט וכתב כי "עסקינן בפער ניכר ביותר המקים חשש מובנה לכך שלאומי נעדר אינטרסים למקסם את הנכס במחיר הערכתו או בקירוב לכך, וכי יהיה מעוניין בהליך מימוש מהיר שיהיה בו כדי לפרוע את חובו".
בנק לאומי התנגד לבקשת בנק הפועלים, בטענה כי "כונס הנכסים (ארדינסט, א' פ') מטיל דופי שלא כצדק בבנק ובבעל התפקיד, שכביכול לא יפעל להשיא את התמורה שניתן לקבל ממימוש הנכס.
עם זאת, יעבור עוד פרק זמן לא קצר עד שהבנקים פועלים ולאומי יראו כסף ממימוש הנכס של זיסר, שכן הליך כינוס נכסים הוא מורכב וארוך, מה עוד שזיסר ובני משפחתו מתגוררים באחוזה.
יתרה מכך, מעיון במסמכים שהועברו לבית המשפט עולה כי זיסר יצר "בלגן" רישומי, המערב צדדים שלישיים בבעלות בנכס - בעיקר את ילדיו דויד והילה ובני משפחותיהם, לאחר שהללו רכשו יחידות בתוך האחוזה, זאת מבלי שבוצעה העברת בעלות אלא נרשמה לגביהם הערת אזהרה בלבד. כעת יצטרכו להתברר זכויותיהם של דיירים אלה במסגרת הליך כינוס הנכסים.
במטרה לחסוך בעלויות מס רשם זיסר את האחוזה בבעלות חברת מרכזי שליטה, חברה פרטית בשליטתו, שממנה הוא שוכר את ביתו בכפר גנים מאז 2008. לפי המסמכים שהוגשו לבית המשפט מדובר על שכר דירה של 80 אלף שקל לחודש, כאשר חוזה השכירות פג בסוף שנת 2021.
האחוזה הראוותנית משתרעת על פני 8 דונם ועל שטח בנוי של 3,000 מ"ר. היא ממוקמת ברחוב יד הבנים 49 בכפר גנים שבפתח-תקווה. האחוזה המאובטחת מצוידת בין היתר בבריכה גדולה באורך של 30 מטר, אולם קולנוע פרטי, מקווה ובית-כנסת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.