סוף דרכה של רשת אופיס דיפו: "עם כל הצער שבדבר, נראה כי אופיס דיפו הגיעה לסוף דרכה, ואף ניתן לומר שאין מחלוקת על כך" - כך סיכמה היום (ב') שופטת בית המשפט המחוזי מרכז בלוד, עירית וינברג-נוטוביץ, את דרכה של רשת הציוד המשרדי הגדולה בארץ והורתה על מתן צו פירוק זמני לחברה.
השופטת מינתה את עורכי הדין ישראל בכר ודוד פורר כמפרקים זמניים של החברה, הסמיכה אותם להוציא מכתבי פיטורים לכ-800 עובדיה ולסגור את חנויות הרשת שהופעלו עד עתה בצורה מסודרת, ולהציב עליהם שמירה לבל יבזזו. כמו כן, נקבע כי בקשת פירוק סופית תוגש עד מחרתיים (ד').
החלטות בית המשפט היום התקבלו בעקבות כישלון המשא-ומתן לרכישת הרשת בידי קבוצת ריטייל 3000 של רונן לוי, ממייסדי רשת כפר השעשועים.
ריטייל 3000 הייתה הגורם האחרון שביקש לרכוש את אופיס דיפו, והיא אף מימנה את פעילות החברה בשבוע האחרון, אך לא הצליחה להשלים עד עתה את הרכישה עקב אי-הסכמות עם אופיס דיפו העולמית באשר לתנאי הזכיינות. לכן, היא לא תוכל עוד להגיש הצעת רכישה, ובימים הקרובים ינסה רונן לוי לרכוש את הנכסים והפעילות של אופיס דיפו, ללא שמה החברה וללא המוניטין שלה.
היקף חובות רשת אופיס דיפו לספקים הגיע לאחרונה על 9.5 מיליון שקל. מאז רכישת אופיס דיפו, שילם בעליה אבי מלכה 22 מיליון שקל בעבור הרכישה והפקיד בנוסף ערבות בנקאית של 10 מיליון שקל. בשלהי אוקטובר הוחזר ניהול הרשת לידי הנאמנים, ומלכה הצהיר כי אין בכוונתו לפעול להשבת הרשת והניהול אליו.
בדיון היום מסרו הנאמנים כי הרשת הפסידה 110 אלף שקל ביום, וגם זאת רק לאחר שהם הצליחו לצמצם את הפסדיה מרמה גבוהה אף יותר של 170 אלף שקל ביום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.