כשהיה בן 11 נסע עמית בכר עם משפחתו לניו ג'רזי בעקבות עבודת אביו, מהנדס שעוסק במכירות בתחום ההיי-טק. כדי להקל על ילדם את המעבר החד מפתח תקוה של שנות ה-80 לבורגנות הלבנה של מזרח ארצות הברית, הוריו רשמו אותו לבית ספר פרטי שלמדו בו תלמידים יהודים וישראלים רבים. עמית לא אהב את זה. הוא דרש מהוריו ללכת לבית ספר ציבורי כדי לצלול היישר אל תוך החברה האמריקאית.
"הימים הראשונים של בית הספר חקוקים בזיכרוני", הוא נזכר. "אני זוכר היטב איך נכנסתי אל המקום הענק הזה, את הבנות שלמדו איתי בכיתה ונראו גדולות ממני בעשר שנים, איך התעקשתי לדבר רק אנגלית, ואת מגרשי הבייסבול והפוטבול העצומים. זו הייתה חוויה מעצבת".
בכר אוהב לקפוץ למים. זה גם מה שמאפיין את עבודתו באולמות בתי המשפט, שם הוא מנהל בשם המדינה כתבי אישום נגד טייקונים וחברות ענק.
כפרקליט בכיר במחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) היה עו"ד בכר שותף בשנים האחרונות לניהול כמה מהתיקים החשובים ביותר שניהלה המדינה בתחום. בין היתר הוא נמנה עם צוות הפרקליטים שמטפל בתיק פרשת הונאת הנוסטרו בפסגות (ביולי האחרון הגיעה הפרקליטות להסדר טיעון עם מנכ"ל פסגות לשעבר רועי ורמוס, שלפיו ישלם ורמוס למדינה חצי מיליון שקלים ולא יועמד לדין פלילי; התיק המרכזי בפרשה, הכולל שני חשודים, נמצא עדיין בהמתנה לחוות דעת מומחה); הוא מייצג את המדינה במשפט שהיא מנהלת נגד מנהל התיקים לשעבר מיכאל (מייקל) גביש, שנאשם כי מעל בתיקי לקוחותיו, ובראשם איש העסקים דב לאוטמן (המנוח), בהיקף של מאות אלפי שקלים; והוא שימש גם כתובע בתיק של מנהל ההשקעות שלום קופרמן, שהורשע בגניבת כספי משקיעים, רובם חרדים, ונשלח ל-57 חודשי מאסר בפועל.
לפני פחות מחודש בא לסיומו תיק חשוב נוסף שהוביל בכר: שופט המחוזי בתל אביב חאלד כבוב הרשיע את גולן מדר, מנהל כספים בחברת עופר השקעות, ואת אלי העליון, שהיה סוחר אג"ח בחדר המסחר של פועלים סהר, וכן חברות בקבוצת עופר - בעבירות תרמית בניירות ערך ובעבירות דיווח, שביצעו בקשר עם הרחבת סדרת האג"ח של חברת מליסרון ב-2009. בית המשפט אמנם זיכה את מנכ"ל מליסרון אבי לוי ואת החברה עצמה, אבל בכר יצא מרוצה: "מבחינה משפטית זה הישג", הוא אומר. "בית המשפט קיבל את התפיסה המשפטית שלנו, שלפיה אדם שקונה ניירות ערך כדי להשפיע על שערן מבצע עבירה, גם אם באמת העריך שערך המניה שווה את הקנייה".
בימים אלה מקדיש בכר, לצדה של עו"ד חנה קורין, לילות כימים לבחינת הראיות בתיק הרצת המניות באי.די.בי. באופן טבעי, כשבכר נשאל כיצד מתקדם ניתוח הראיות בתיק, הוא ממלא פיו מים.
נגד הסנגורים הטובים בארץ
בכר למד משפטים באוניברסיטת תל אביב ואת ההתמחות במשרד עורכי הדין צלרמאיר-פילוסוף עשה דווקא בתחום ההיי-טק. אחרי ההתמחות עבד כעורך דין בכמה משרדים וכעוזר פרלמנטרי של מזכ"ל מפלגת העבודה לשעבר אופיר פינס. למחלקת ניירות ערך בפרקליטות הגיע ב-2007.
"העבודה בתחום נראתה לי דבר שמשלב את שתי האהבות שלי - משפטים וכלכלה. והעיסוק שלנו הוא כמו שחלמתי כשראיתי את פרקליטי L.A כשהייתי ילד. התיקים האלה מאוד מאתגרים מקצועית ומחשבתית, ואני מתמודד נגד הסנגורים הכי טובים בארץ. יש ממי ללמוד. אין תיק שאני לא חושב עליו בלילות, בין השאר בגלל ההשפעה על גורל הנאשמים. מצד שני, אני מרגיש תחושת שליחות בהגנה על שוק ההון".
בכר נשוי לעו"ד נועה גלזר-בכר, שעובדת במשרד ש' הורוביץ ועוסקת בתחום המסחרי. השניים עובדים במרחק של כמאה מטרים זה מזה, אך למרות הקרבה הגיאוגרפית הם מגיעים מפתח תקוה לתל אביב במכוניות נפרדות: "שנינו עובדים הרבה שעות, וכדי שהילדים שלנו לא יגדלו עם מטפלות החלטנו שיום אחד אני אחזור מוקדם הביתה, יומיים נועה מגיעה מוקדם ועוד יומיים הם נמצאים עם הסבים".
מה אתה עושה חוץ מעבודה?
"עסקתי במצנחי רחיפה ובהדרכת טניס ואני אוהב גם לצלול. אני גם קורא ספרי כלכלה יישומית, אבל בשנים האחרונות אני מקדיש את רוב זמני לעבודה ולמשפחה".
מי השפיע עליך יותר מכול?
"אבא שלי. בעיקר ביחס שלו לערך החברות".
איפה אתה רואה את עצמך בעוד עשר שנים?
"בהחלט אשמח להתקדם במערכת של הפרקליטות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.