בנק ישראל הותיר היום (ב') את ריבית חודש ינואר על כנה בשיעור של 1%, ועדכן את התחזית המאקרו-כלכלית של חטיבת המחקר בבנק.
בגורמים להחלטת הריבית נמסר כי "סביבת האינפלציה נמצאת בתחום היעד, מעט נמוך ממרכזו. מדד נובמבר הפתיע כלפי מטה, וחלה עלייה מתונה בציפיות מהמקורות השונים לאינפלציה בשנה הקרובה, אך כולן עומדות עדיין מעט מתחת למרכז יעד האינפלציה.
כמו כן, בנק ישראל מציין כי "קצב הצמיחה של המשק יציב, ואף נראים סימנים להתאוששות מסוימת של הפעילות, ובכלל זה ביצוא. בהינתן תחזיות להתאוששות בכלכלה העולמית ובסחר העולמי, הערכת חטיבת המחקר מצביעה על גידול מתון בקצב הצמיחה (ללא השפעת הפקת הגז) בשנה הבאה. שיעור האבטלה ממשיך להיות נמוך אולם בשוק העבודה נמשכות המגמות המנוגדות של גידול בתעסוקה בשירותים הציבוריים וירידה בתעסוקה במגזר העסקי.
בבנק מתייחסים גם להתחלת הצמצום של רכישות האג"ח ולהתחיבות לריבית נמוכה לאורך זמן, כמו גם לכך ש"נתוני הקצה משוק הדיור מצביעים על התמתנות בקצב עליית המחירים, במספר העסקאות ובביצועי המשכנתאות, לצד ירידה במאפייני הסיכון של המשכנתאות וסימנים לגידול בהיצע. עם זאת, לא ניתן עדיין להצביע על שינוי מגמה בשוק הדיור".
חטיבת המחקר: הריבית תעלה ל-1.25% בסוף 2014
חטיבת המחקר של הבנק מציינת בסקירה המאקרו כלכלית כי הריבית צפויה להישאר ברמתה הנוכחית במהלך המחצית הראשונה של 2014, להתחיל לעלות במחצית השנייה של השנה ולעמוד על 1.25% בסופה.
להערכת חטיבת המחקר, התמ"ג צפוי לצמוח ב-3.5% בשנת 2013, ב-3.3% ב-2014 וב-3.2% ב-2015. בסקירה נכתב כי "בניכוי ההערכות לתרומה של הפקת הגז ממאגר 'תמר' צפוי קצב צמיחת התוצר להשתפר מ-2.6% ב-2013 ל-2.9% ב-2014 ול-3.2% ב-2015. זאת על רקע שיפור בסביבה העולמית ותחזיות להמשך מגמת השיפור בשנים 2014-2015. שיעור האינפלציה בשנה הקרובה (המסתיימת ברביע הרביעי של 2014) צפוי להסתכם ב-1.8%".
בחטיבת המחקר מציינים כי "הריבית צפויה להתחיל לעלות על רקע שיפור בתנאים הגלובליים שילוו בעלייה של סביבת הריביות בעולם, בתמיכת צמצום ההקלה הכמותית בארה"ב. עם זאת, רמת הפעילות בעולם עדיין נמוכה והתאוששות צפויה להיות הדרגתית, הריביות הקצרות בעולם צפויות להישאר ברמתן הנמוכה בשנה הקרובה, והאינפלציה במדינות המפותחות צפויה להישאר מתונה. הריבית צפויה להמשיך לעלות בקצב מתון ב-2015 ולהגיע ל-2% בסוף השנה, כאשר בשנה זו גם הריביות הקצרות במדינות המפותחות, בפרט בארה"ב, צפויות להתחיל לעלות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.