האם הבלתי צפוי יקרה ובקבוצת הוט יוקם ועד עובדים יציג, למרות ניסיונות ההדיפה האגרסיביות של כל התארגנות כזו בשנים האחרונות?
יממה לאחר שפורסם על התארגנות העובדים ואסיפה שקיימו במטרה לגייס ולעודד עובדים נוספים להצטרף להתארגנות, מודיעה היום (ג') ההסתדרות על הכרזת סכסוך עבודה בהוט מובייל, חברה-בת בקבוצת הוט.
סכסוך העבודה מעלה שלב את מאבק העובדים להכרה בוועד שלהם כארגון יציג. ניסיונות קודמים בקבוצת הוט נהדפו באגרסיביות, ותגובת ההנהלה להתארגנות הייתה הוצאת כל העובדים והטכנאים למיקור חוץ, במטרה לסכל כל אופציה כזו.
הפעם בחברת-הבת מתעוררים העובדים, ומעניין יהיה לראות איך יוכרע המאבק שלהם, בעיקר לאור התקדים בפלאפון ובסלקום, שם העובדים הצליחו לקבל הכרה בהתארגנות שלהם למרות התנגדות ההנהלה.
ההסתדרות הודיעה היום כי סכסוך העבודה נוגע לעניינם של 550 עובדים בחברת הוט מובייל. לטענת הארגון, העילה לסכסוך היא התנכלות המעסיק כלפי העובדים במסגרת התארגנות ראשונית וניסיונות לסכל את ההתארגנות תוך נקיטת צעדי הפחדה והתנהלות בריונית.
משמעות ההכרזה על סכסוך העבודה הינה כי בתוך שבועיים מהיום, החל מ-14 במאי, יוכלו עובדי החברה לנקוט עיצומים ולהחריף את הצעדים הארגוניים.
לדברי ההסתדרות, עובדי הוט מובייל התאגדו בהסתדרות כבר בתחילת החודש, כאשר למעלה ממחציתם חתמו על טפסי ההצטרפות. במקביל להכרזה על היציגות, בוצעו מספר פניות אזהרה מההסתדרות להנהלת החברה, זאת על מנת להתריע בפני הדרג הבכיר על ביצוע פעולות בלתי חוקיות לכאורה שנועדו לסכל את מהלך ההתארגנות.
אבי ניסנקורן, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אמר היום: "ההסתדרות תמשיך לעמוד בנחישות לצדו של כל עובד מתארגן. אני קורא לישעיהו רוזנברג, מנכ"ל הוט מובייל, לכבד את זכויות העובדים ולפתוח עמם במשא-ומתן לשם הסדרת מכלול תנאי העסקתם בהסכם קיבוצי".
חגי גנש, יו"ר ועד הפעולה בהוט מובייל מסר כי "צר לנו שהנהלת החברה מתנהלת באופן הזה. כל מבוקשנו היא הכרה בהתאגדות העובדים וכניסה למשא-ומתן על הסכם קיבוצי כבשאר החברות הסלולריות".
מהוט נמסר בתגובה: "הוט מכבדת את זכויות העובדים להתאגד ותפעל על-פי הוראות הדין".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.