מיקרוסופט במשא ומתן לרכוש את חברת הסייבר הישראלית אאוראטו (Aorato), כך מדווח אתר בלומברג. השיחות בין שני הצדדים עדיין נמצאים בשלב מוקדם וככל הנראה אאוראטו גם מנהלת שיחות עם חברות אחרות. הסכומים לא פורסמו.
אאוראטו גייסה בחודש ינואר האחרון 10 מיליון דולר. בין המשקיעים בחברה נמנות קרן אקסל, Innovation Endeavors של אריק שמידט ומיקי בודאי, וגם קרן גלילות קפיטל שהשקיעה בחברה בסבב הגיוס הקודם לפני כשנה. מאז הקמתה גייסה החברה כ-11 מיליון דולר.
אאוראטו מעסיקה 10 עובדים במשרדיה בהרצליה. החברה הוקמה ב-2012, על-ידי עידן פלוטניק, המנכ"ל, מיכאל דולינסקי ואוהד פלוטניק, והיא מתרכזת בזווית שמוצאים בה פחות סטארט-אפים בעולם האבטחה. גם הקריירה הקודמת של עידן ואוהד קשורה לאבטחת מידע סביב מערכות מיקרוסופט. שניהם הקימו לפני מספר שנים חברת בשם Foreity - שסיפקה ייעוץ אבטחה לארגונים, ונרכשה ב-2012 על ידי אמן מחשבים.
באאוראטו ניצלו את הידע של המייסדים בתפיסת המחשוב של מיקרוסופט - כפי שבאה לידי ביטוי החל מחלונות 2000 - בכדי לפתח טכנולוגיה שתספק "ניתוח התנהגויות של ישויות ארגוניות", כפי שמגדירה זאת החברה. היא תייצר פרופילים של כלל המשתמשים והתקני המחשוב שמנוהלים על גבי הרשת הארגונית וכך תזהה שינויי התנהגות שמפירים את מדיניות האבטחה הארגונית. לדוגמא, משתמשים שבוטלו אבל עדיין פעילים, סיסמאות שקל לפרוץ וכדומה.
החברה פיתחה את הטכנולוגיה סביב מנגנון ה-Active Directory שמאפשר ניהול ואבטחה מרוכזת של התקני המחשוב במערכות הפעלה מתוצרת מיקרוסופט, אך מספק גם נקודות תורפה רבות במידה ונשארים "חורים" בניהול התקני המחשוב המחוברים לרשת, מה שרלוונטי בעיקר להתקני מחשוב ניידים.
בודאי הולך להרוויח מעסקת מיקרוסופט-אאוראטו, כאשר רק לפני כשנה הוא גרף 151 מיליון דולר ממכירת טראסטיר ל-IBM. בודאי הקים ומנכ"ל את טראסטיר, שהוקמה ב-2006 והיא מספקת פתרון לזיהוי ומניעת הונאות הנובעות מגישה באמצעות הווב לפעילות פיננסית.
התוכנה של החברה, שמותקנת על גבי מחשבי המשתמשים, אמורה לאתר ניסיונות להשתלט על חשבונות בנק, או לבצע טרנזקציות באמצעות זהות גנובה וכך להשיג כספים או מידע. רשימת הלקוחות של טראסטיר כוללת כמעט את כל המוסדות הפיננסים המובילים בארה"ב ואירופה, שהלקוחות שניגשים לשירותים שלהם באמצעות האינטרנט נעזרים בתוכנה בכדי למנוע חדירה עוינת לחשבון המשתמש. ברגע שהתוכנה מזהה התנהלות חריגה באופן השימוש במחשב האישי, היא מתריעה על האיום ואוטומטית מבצעת סדרת פעולות בכדי למנוע את הנזק.
ממיקרוסופט ישראל נמסר: "אין תגובה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.