בית משפט השלום בראשון-לציון אישר היום (א') לארגון להב"ה (למניעת התבוללות בארץ הקודש) להפגין מחוץ לאולם האירועים בו צפויים להינשא הערב מחמוד ומורל, בני זוג מעורב מיפו. על-פי החלטת בית המשפט, פעילי הימין יוכלו לקיים את ההפגנה במרחק של עד 200 מטרים מהאולם.
מורל ומחמוד מנסור עתרו לבית המשפט במטרה למנוע את ההפגנה המתוכננת של פעילי ארגון להב"ה מול אולם האירועים שבו הם מתכוונים להינשא. "הם מתרגשים מאוד, אבל מעט לא רגועים", אמר מוקדם יותר היום עורך דינם.
סיפורם של מורל (21) ומחמוד (26), שאחרי זוגיות של 5 שנים החליטו להתחתן, נחשף בשבוע שעבר - לאחר שההזמנה לחתונתם שהפיצו דרך הפייסבוק התפשטה במהירות, עד שהגיעה לידי ארגון הימין הקיצוני.
פעילי הארגון פרסמו הודעה ברשתות החברתיות, הכוללת קריאה להגיע ולהפגין מול אולם השמחות. "נממש את זכותנו ונבוא למחות, יש מספיק בחורים יהודים", אמר השבוע בנצי גופשטיין, העומד בראש להב"ה.
"אני מקווה שבית המשפט יבין שהכוונה של הקומץ המאורגן היא לא רק להרוס את החתונה, אלא את הזכות לדמוקרטיה", אמר היום פרקליטם של בני הזוג, עו"ד יניב שגב. "הרצון האמיתי שלהם הוא להשתמש בבני הזוג כאיזשהו מנוף לעמדות הקיצוניות שלהם. אני מקווה שבית המשפט יבין שאסור לו לתת יד למעשה אנטי-דמוקרטי שכזה".
לדברי עו"ד שגב, בני הזוג לא חשים בנוח עם כך שהאירוע הפרטי שלהם הפך לנחלת הכלל. הוא מדגיש כי הוא אינו מתנגד לכוונת הארגון הקיצוני להפגין, אלא לרצונם לפגוע בשמחת בני הזוג, במה שאמור להיות היום המאושר בחייהם. "אין לי בעיה עם הפגנה - רק לא ברדיוס הקרוב למתחם. אנחנו לא מתנגדים למחאה, העתירה היא נגד הרס האירוע", מסביר עורך הדין.
במשטרת ראשון-לציון לא לוקחים סיכון ונערכים לאפשרות שיצטרכו לאבטח את המתחם שמחוץ לאולם השמחות על מנת למנוע את התפרעות המפגינים, אם וכאשר יאשר בית המשפט את מחאתם הפומבית.
לדברי עו"ד שגב, המשטרה דרשה מבני הזוג להוסיף עוד עשרות מאבטחים פרטיים שעליהם ישלמו בכספם. "עדיין לא שמענו על ביטולים של אורחים, אבל בהחלט יש אנשים שהביעו חשש", אומר שגב.
עו"ד איתמר בן-גביר, המייצג את ארגון להב"ה ואת העומד בראשו, אמר בשיחה עם חדשות 2 Online כי עצם הבקשה לעתירה מהווה פגיעה בחופש הביטוי ובזכותם של אנשי הארגון להפגין נגד תופעת ההתבוללות. "בנצי גופשטיין נאלץ להתמודד עם בקשת סרק שהתכלית שלה אחת - לסתום פיות", טען בן-גביר.
בן-גביר דחה את הטענות לפיהן פעילי הארגון מתכוונים להתפרע או להפר את הסדר במהלך האירוע. "מדובר בהפגנה לגיטימית; לפי מה ששמעתי מי שמתכוונים להתנהג באלימות הם חבריו של החתן, ואז הגנה עצמית היא פעולה לגיטימית", הוא מדגיש. "המטרה של הארגון היא חינוכית - להציל את הכלה ולגרום לכל מי שחושבת לעשות צעד כזה לחשוב עליו שוב".
"לא שמעתי כדבר הזה אודות בקשה לצו מניעה של אזרח נגד אזרח המבקש למנוע מחאה", הוסיף בן-גביר בבית המשפט. "חיפשתי תקדימים, מצאתי אחד הנוגע למבקשים להציב אנטנה סלולרית. על כן, אנו מבקשים לדחות את הבקשה על הסף ולהטיל הוצאות משפט על מחמוד".
ריבלין: אין מקום להסתה ולגזענות
נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, התייחס לפרשה וכתב פוסט בדף הפייסבוק שלו. "קו אדום עובר בין חופש הביטוי והמחאה לבין הסתה", כתב הנשיא. "מחמוד ומורל מיפו החליטו להינשא ולקיים את חירותם במדינה דמוקרטית. גילויי ההסתה נגדם מקוממים ומדאיגים, תהא אשר תהא עמדתי או עמדתו של אחר ביחס לנושא עצמו.
"לא כולם חייבים לשמוח בשמחתם של מחמוד ומורל - אך כולם חייבים בכבודם. יש בינינו ובתוכנו מחלוקות קשות ונוקבות, ואולם להסתה, לאלימות ולגזענות אין מקום בחברה הישראלית. ביטויים אלה מכרסמים תחת יסודות חיינו המשותפים כאן במדינת ישראל, היהודית והדמוקרטית, הדמוקרטית והיהודית.
"'בראשית ברא א-להים את היחיד', כותב ז'בוטינסקי. עם חופשי אנחנו בארצנו, בדעה ובפעולה - ואני מאחל לזוג הטרי בריאות, נחת ושמחה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.