בזמן שראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, מערער על הרשעתו בלקיחת שוחד, ושר הביטחון לשעבר, ח"כ בנימין (פואד) בן-אליעזר, נכנס ויוצא ממשרדי המשטרה ונחקר אף הוא בחשד למעשי שחיתות, חשפה היום (ג') המשטרה כי היא חוקרת חשד למעשי שחיתות חמורים של שר נוסף לשעבר בממשלת ישראל.
הבוקר עיכבה המשטרה את השר לשעבר שכיהן בממשלה הקודמת, והוא נחקר במשך שעות ארוכות באזהרה על-ידי חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה.
החשד המרכזי נגד השר לשעבר הוא להטיית מכרזים בשווי מיליוני שקלים בתמורה לשוחד. לפי החשד, השר לשעבר פעל לקידום מקורבים במכרזים שונים, שעליהם היה אחראי המשרד שהוא עמד בראשו.
כמו כן עיכבה המשטרה לחקירה מעורבים נוספים בפרשה, ובהם אותם מקורבים לשר. היא ביצעה חיפושים בבתי החשודים ובמשרדיהם והחרימה מסמכים רבים שרלוונטיים לחקירה וכן מחשבים.
פעולות אלה מהוות המשך לחקירה סמויה שמנהלת המשטרה נגד השר והחשודים האחרים בשנה האחרונה, בחשד לעבירות שוחד ועבירות נוספות שביצע לכאורה בעת כהונתו כשר בין השנים 2009-2013. "עם הגעתה של החקירה לבשלות הוחלט על-ידי פיקוד לה"ב 433 (יאח"ה) לעבור לשלב החקירה הגלויה", מסרה המשטרה.
מימון לא תקין של פסטיבל
ראשיתה של הפרשה בתחקיר שערך העיתונאי רביב דרוקר בערוץ 10 אודות התנהלותו של השר לשעבר, שבמהלכו נחשפה ההתנהלות הבעייתית ולפי החשד גם פלילית של השר.
בעקבות התחקיר בדק מבקר המדינה את אופן התנהלותו של השר לשעבר במכרזים שונים שהיו באחריותו הנאמדים במיליוני שקלים, תוך הטייתם, לפי החשד, למקורביו.
בדוח שפרסם מבקר המדינה, יוסף שפירא, באוקטובר 2013 הוא מתח ביקורת נוקבת על התנהלות המשרד שבראשו עמד השר לשעבר. בין היתר נמצאו בביקורת "ליקויים קשים בהתנהלות המשרד בדבר העברת מימון לגורמים חוץ-ממשלתיים". המבקר קבע כי "המשרד חרג מתקנות חובת המכרזים ופעל בניגוד להנחיית היועץ המשפטי לממשלה ולהוראות החשב הכללי".
עוד קבע המבקר כי המשרד בראשו עמד השר מימן באופן לא תקין פסטיבל קולנוע של סטודנטים שהופק על-ידי מקורבת של השר לשעבר והתקיים באילת בעלות כוללת של כמיליון שקל (נושא שעמד במרכז תחקירו של דרוקר). לפי דוח מבקר המדינה, "לנוכח כלל הנסיבות הקשורות להשתתפות המשרד במימון פסטיבל הסטודנטים, עולים ספקות בכל הקשור להתנהלותו התקינה של השר".
התנהלות בעייתית
בנוסף העיר המבקר לשר לשעבר כי היה עליו לנקוט זהירות ולוודא שהוא אינו נמצא בניגוד עניינים, בשעה שקידם את הפסטיבל בפגישות ובשיחות עם נציגי החברה, המנכ"ל והיועץ המשפטי. המבקר המשיך וכתב כי הליכי אישור השתתפות המשרד הממשלתי למימון הפסטיבל חרגו מדרך המלך ומנוהל האירועים והיו רצופים בכשלים.
עוד נמצא כי הסכום שהועבר לטובת הפסטיבל - כמיליון שקל - מנוגד לנוהל האירועים, המגדיר תקרת השקעה מקסימלית של 350 אלף שקל לאירוע מסוג זה. כמו כן ציין המבקר כי לא נמצא נימוק ענייני לייחודיות הפסטיבל המצדיק את החריגות בהתנהלות המשרד לאישור השתתפותו והשקעתו המסיבית באירוע.
בספטמבר 2012 פרסם ערוץ 2 תחקיר נוסף שהביא פרטים על התנהלותו הבעייתית לכאורה של השר לשעבר ועל כשלי אבטחה שנגזרו ממנה.
עו"ד יובל ששון ממשרד מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-טל מסר: "שוחחתי עם השר לשעבר עם תום חקירתו. הוא משתף וימשיך לשתף פעולה באופן מלא עם החוקרים ככל שיידרש בכדי להגיע למיצוי החקירה במהירות האפשרית. יש לו אמון מלא במשטרה, והוא משוכנע שכאשר היא תיוודע לכל העובדות, היא תגיע למסקנה כי אין כל בסיס לחשדות נגדו. בסוף התשאול הוא שוחרר לביתו באופן מלא".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.