בנק ההשקעות הספרדי Andbank רוכש את השליטה בבית ההשקעות סיגמא, כך נודע ל"גלובס". על פי הערכות, Andbank ירכוש בדרך של הקצאה 60% ממניות סיגמא תמורת 18 מיליון שקל. סכום זה, שיוזרם לתוך בית ההשקעות, משקף לו שווי של 30מיליון שקל אחרי הכסף. ב-40% הנותרים בסיגמא, שמנהל כיום כ-3.5 מיליארד שקל, יחזיקו המייסד פרופ' דן גלאי (26%) ושני שותפיו, עזרא עטר (8%) ומיקו גילת (6%).
ב-Andbank, שמנהל נכסים בהיקף של 20 מיליארד אירו ומתמחה בעיקר ב"פמילי אופיס" (שירות ניהול הון אישי ללקוחות אמידים. לבנק אין פעילות מסחרית), חיפשו תקופה ארוכה פלטפורמה שתאפשר להם דריסת רגל בשוק הישראלי. באוגוסט אשתקד ניהל בנק ההשקעות מגעים לרכישת 50% מאלפא פלטינום, בית ההשקעות של עמי סגל, שקרס כחודשיים לאחר מכן בעקבות חשדות למעילה.
בסופו של דבר הוחלט לבחור בבית ההשקעות הקטן סיגמא, שמנוהל כיום על ידי אורי גלאי, בנו של דן. בית ההשקעות פועל כיום בניהול קרנות נאמנות (650 מיליון שקל), תיקי השקעות (מיליארד שקל), פמילי אופיס (1.5 מיליארד שקל) וסוכנות ביטוח (170 מיליון שקל).
ב-Andbank שואפים להפוך את סיגמא לגוף גלובלי ולשחקן משמעותי בשוק המקומי - בדגש על בנקאות פרטית. הרחבת היקף הפעילות של סיגמא בישראל תיעשה דרך רכישות עתידיות, שככל הנראה יתמקדו בתחום הפמילי אופיס. במקביל, תוכל סיגמא להעניק ללקוחותיה סל שירותים רחב יותר, לרבות מחקר ואנליזה בינלאומיים.
כניסת הבנק הספרדי לישראל הינה חלק מהאסטרטגיה שלו להפוך לבוטיק בינלאומי לבנקאות פרטית. ואולם, תחום הבנקאות באירופה עובר בתקופה האחרונה שינויים, על רקע הרגולציה והמלחמה בהעלמות מס, מה שמוביל גופים רבים בתעשייה להתמזג או לחפש מנועי צמיחה חדשים. בנוסף, בנקים זרים מזהים בשוק הישראלי פוטנציאל רב, בדגש על תחום הפמילי אופיס, בשל העושר הרב יחסית בישראל. בהקשר זה, ציינו ב- Andbankכי ישראל מהווה מבחינתם מוקד אסטרטגי בעל פוטנציאל עסקי רב לפעילות גלובלית, לצד פעילות מקומית, וכי הם מוצאים את הכלכלה הישראלית כחזקה ויציבה ומעריכים את הפוטנציאל הרב הטמון בה.
נציין כי ל-Andbank, שפועל באירופה זה 80 שנה ונחשב לבנק בינוני בספרד, סניפים באנדורה, לוקסמבורג, מונקו, פנמה ואיי הבהאמס. בנוסף, בבעלותו בתי ההשקעות בברזיל, מקסיקו, אורוגואי, שוויץ וארה"ב.
"שותף אסטרטגי גלובלי"
סיגמא הוא בית השקעות קטן שנוסד בשנת 1992 על ידי פרופ' גלאי ושותפתו לשעבר, ריקי פרי. במהלך השנים ביצע סיגמא שורה של רכישות בניסיון לצמוח, אולם לאורך השנים נותר גוף קטן למדי. כך, בשנים האחרונות רכש סיגמא פעילויות ניהול תיקים כגון הדר-דולב, ספירה ובונוס שוקי הון, וכן את הפמילי אופיס "גרין בול" שהיה בבעלות בנק דיסקונט.
צעדים אלו נעשו בניסיון לשרוד בענף בתי ההשקעות המקומי, שמתאפיין בשחיקה בהכנסות וברווח וכן ביתרון לגודל - שילוב שהביא בשנים האחרונות לגל של מיזוגים. פרופ' גלאי נחשב לאחד הכלכלנים הבכירים בישראל ולמומחה בתחומי ניהול סיכונים, הנדסה פיננסית ונגזרים, והוא אף זכה בעבר בפרס פומרנץ מטעם בורסת הנגזרים של שיקגו.
ריצ'רד טובאו, המשנה למנכ"ל ,Andbank אומר כי "המטרה שלנו היא להרחיב את תחומי ההתמחות שלנו בבנקאות הפרטית הגלובלית ולהטמיע את המומחיות שלנו דרך סיגמא בקהל הישראלי. אנו רואים בשותפים החדשים שלנו בסיגמא שותפים אסטרטגיים, אשר בנו בית השקעות איכותי ומקצועי, וימשיכו להוביל את החברה גם בשנים הבאות".
מנכ"ל סיגמא, אורי גלאי, אמר כי "שוק ההון הופך בשנים האחרונות לגלובלי יותר, והדרך היחידה לספק את השירותים והמוצרים הטובים ביותר לקהל הישראלי, היא דרך הכנסת שותף אסטרטגי גלובלי. העסקה למעשה משלימה את האסטרטגיה של סיגמא לספק פתרון כולל תחת קורת גג אחת, המותאם ספציפית לצרכים של כל לקוח".
את סיגמא ייצגה בעסקה עו"ד ליאורה לוטנברג ועודד אופק ממשרד מ. פירון ושות'. את Andbank ייצגו עו"ד אמנון אפשטיין, ליאור אהרון ורנן צורן ממשרד אפשטיין רוזנבלום מעוז (ERM).
לבנק הספרדי אסטרטגיה להפוך לבוטיק בינלאומי לבנקאות פרטית. בנוסף, בנקים זרים מזהים בשוק הישראלי פוטנציאל רב, בדגש על תחום הפמילי אופיס, בשל העושר הרב יחסית בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.