הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הודיעה היום (ב') כי ריבית הבסיס במשק לחודש ינואר תיוותר ברמה של 0.25%, בהתאם לציפיות המוקדמות בשוק ההון.
להערכת חטיבת המחקר, התוצר המקומי הגולמי צפוי לצמוח ב-2.5% ב-2014, ב-3.2% ב-2015 וב-3.0% ב-2016. שיעור האינפלציה בשנה הקרובה (המסתיימת ברבעון הרביעי של 2015) צפוי להסתכם ב-1.1%.
חטיבת המחקר מתייחסת גם להקדמת הבחירות, ובתחזית המקרו-כלכלית נכתב כי "לנוכח אי אישור תקציב הממשלה ל-2015 והודעה על קיום בחירות לכנסת במארס 2015, קיימת אי וודאות גבוהה יחסית לגבי המדיניות הפיסקלית. הנחותינו לגבי הצריכה הציבורית בתחזית הנוכחית התבססו על הצעת התקציב שאושרה בקריאה ראשונה בכנסת. עם זאת, ייתכן שעקב אישור מאוחר של התקציב לשנה זו, הוצאות הממשלה ב-2015 יהיו נמוכות יותר מההוצאות המגולמות בהצעת התקציב האחרונה. בתרחיש כזה, הצמיחה ב-2015 צפויה להיות מעט נמוכה יותר, אך הצמיחה ב-2016 גבוהה יותר, מכיוון שהצמצום הפיסקלי שיידרש ב-2016 על מנת לעמוד בתקרת ההוצאה בהתאם לכלל ההוצאה יהיה מתון יותר".
בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית בשיעור של 0.25% במהלך 2015, כאשר על פי הועדה המוניטרית, רמת הריבית הנוכחית תומכת בהמשך ההתאוששות בפעילות הכלכלית, ובחזרת האינפלציה אל תוך היעד.
בנק ישראל מציין כי הוא ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות הכלכליות בישראל ובעולם, ובשווקים הפיננסיים, ו"ישתמש בכלים העומדים לרשותו, ויבחן את הצורך בשימוש בכלים שונים, על מנת להשיג את מטרותיו - יציבות מחירים, עידוד התעסוקה והצמיחה, ותמיכה ביציבות המערכת הפיננסית - ובהיבט הזה, ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בשוקי הנכסים ובכלל זה שוק הדיור".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.