יממה לאחר האזהרה הדרמטית של ארגון הבריאות העולמי, שהכריז כי צריכת בשר מעובד ובשר אדום מגבירה את הסיכון לחלות בסרטן - משרד הבריאות בישראל מפרסם המלצות מעודכנות לציבור.
במשרד הבריאות ממליצים להגביל את כמות הבשר המעובד (נקניקיות, נקניקים, המבורגרים, שניצלים מעובדים ועוד) שנצרכת על-ידי האוכלוסייה, ובעיקר בקרב ילדים, לפעם אחת בחודש.
עוד ממליצים במשרד לגוון את מקורות החלבון ולהעשיר לפחות פעמיים בשבוע את החלבונים בחלבונים מהצומח כגון קטניות ודגנים מלאים (עדשים, אפונה, חומוס, פול, שעועית, לוביה ועוד).
על-פי ההמלצה, ניתן לאכול בשר ממקורות שונים כמו עוף, דגים ובקר דלי-שומן - וכמו כן מדגישים כי לא חייבים לאכול בשר מדי יום. מומלץ להקפיד לאכול ארוחות מסודרות, ובמשרד הבריאות מוסיפים - "רצוי באופן משפחתי".
כמו כן ממליצים במשרד הבריאות לגוון את התזונה ולהגדיל את הצריכה של מזון טבעי, כמו פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, לחם מדגן מלא ומוצרי חלב דלי-שומן.
תעשיית הבשר מתנגדת
המושג "בשר מעובד" כולל כל בשר שעבר שינוי בתהליכי המלחה, אשפרה (שימור), עישון, תסיסה או תהליכים אחרים שנועדו לשפר את הטעם או המרקם ולאפשר שימור לאורך זמן. לא מדובר רק בבשר בקר או חזיר אלא גם כבש, הודו ועוף. בשר אדום סווג על-ידי הארגון הבין לאומי למחקר הסרטן כ"עלול לגרום לסרטן בבני אדם".
החלטת ארגון הבריאות העולמי משקפת את העמדה התקיפה ביותר שנקט הארגון בסוגיית הבשר מאז ומעולם. גישה זו גוררת כעת גם ביקורת קשה מצד תעשיית הבשר ברחבי העולם, שם טוענים כי הנתונים אינם חד-משמעיים. "אנחנו לא חושבים שהראיות תומכות בכל קשר סיבתי בין הבשר האדום לסוגיו של הסרטן", אמרו אתמול בארגון התאחדות מגדלי הבקר הלאומי האמריקאי.
באגודה האמריקאית לחקר הסרטן אמנם מכירים את הקשר בין המחלה לבין צריכת בשר, אך טוענים כי העמדה שהציג הארגון בדוח מרחיקת לכת. לטענת האגודה, גם במחקרים שבהם נמצא קשר בין אכילת בשר אדום לסיכון ללקות בסרטן לא ניתן לומר שמדובר בקשר ישיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.