הקוקו של בינלאומי זכה לביקושים גבוהים של 630 מיליון שקל, בעקבות הביקושים הגבוהים החליט הבנק להגדיל את הגיוס ל-500 מיליון שקל (לעומת 400 מיליון גיוס מתוכנן). הריבית נקבעה על 2.85% שמשקפת תשואה של 2.96% צמודת מדד למשקיעים המוסדיים שהשתתפו היום בהנפקה בשל עמלת התחייבות מוקדמת, והיא למעשה רווח של 295 נקודות מעל הממשלתי המקביל.
יש לציין כי הקוקו של בנק לאומי נסחר באותו המח"מ במרווח של 220-230 מהממשלתי המקביל. אמנם מדובר באג"ח קוקו (coco) אך האג"ח של לאומי מדורג AA בעוד האג"ח של הבינלאומי מדורג בדירוג A פלוס.
אמנם הבנק הבינלאומי נחשב בעל תיק אשראי מהטובים במערכת עם חשיפה נמוכה לאשראים בעייתיים ואשראים בסיכון גבוה אך מנגנון האג"ח שלו בעייתי יותר.
כך במקרה של טריגר (ירידה מיחס של 5% הלימות הון או הוראת הפיקוח על הבנקים) הבינלאומי מוחק את ההשקעה באג"ח כשניתנת לו אופציה להחזיר את קרן ההשקעה של המשקיעים עד ל-15 שנים מיום המחיקה, בעוד הקוקו של בנק לאומי שנחשב בנק עם תיק אשראי בעייתי (יחסית) קיים מנגנון פיצוי למשקיעים במקרה של טריגר כך שבלאומי יפוצו המשקיעים במניות הבנק (אם כי מנגנון הפיצוי הוא של 50% ממחיר המניה היום) בעוד שבבינלאומי חשופים המשקיעים למחיקת מלוא השקעתם.
את ההנפקה הובילה לידר הנפקות.
על פי תנאי התשקיף, הקוקו של הבינלאומי משלם ריבית פעם בשנה כשתשלום הריבית לא ניתן לביטול או לדחיה והקרן נפרעת בתשלום אחד בעוד 10 שנים כשלבנק יש אופציה לשלם את הקרן בעוד 5 שנים. במכרז על הריבית שכאמור נקבע על 2.85% קבע הבנק ריבית מקסימלית של 3.6% כשהתנפלות המשקיעים המוסדיים הביאה להורדת הריבית.
הבינלאומי הוא אחד מ-5 הבנקים הגדולים בישראל עם מאזן של 126.6 מיליארד שקל והון המיוחס לבעלי המניות של 7.2 מיליארד שקל (נכון לתום הרבעון הראשון של השנה). הונו העצמי של הבנק (רובד 1) עמד בתום הרבעון הראשון של השנה על 9.92% לעומת 9.81% בתום 2015. ההון (רובד 1) של בנק המזרחי עמד בתום הרבעון על 9.65%, בבנק לאומי עומד ההון על 9.96% ובפועלים עומד על 9.74%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.