גיוס החוב הגדול של טבע, לצורך מימון רכישת החטיבה הגנרית של אלרגן, יצא לדרך בפגישות ושיחות עם משקיעים בארה"ב ובאירופה. טבע אמורה לסיים את שלב התמחור של הנפקת האג"ח בימים הקרובים, ולגייס למעלה מ-20 מיליארד דולר.
טבע תכננה בתחילה לבצע את הגיוס במהלך הרבעון הרביעי - לחברה יש הלוואת גישור בנקאיות שמאפשרות לה גמישות במועד הגיוס - אך הקדימה את לוחות הזמנים על רקע סביבת הריביות הנמוכה. על רקע זה, טבע גם פרסמה בשבוע שעבר את התחזיות הרב-שנתיות שלה, מוקדם מהצפוי ולמרות שטרם השלימה את עסקת אלרגן.
טבע, בניהולו של ארז ויגודמן, משלמת כ-35.1 מיליארד דולר נטו וקרוב ל-40 מיליארד דולר ברוטו תמורת אקטביס, החטיבה הגנרית של אלרגן. החברות ממתינות עדיין לאישור ה-FTC - הרגולטור האמריקאי האחראי על ההגבלים העסקיים - כדי להשלים סופית את העסקה עליה דווח כבר לפני שנה.
בינתיים, האנליסטים המסקרים את מניית טבע מגיבים לתחזיות שנמסרו ביום רביעי שעבר, והתגובה הבולטת ביותר הייתה מצד האנליסטית ג'יימי רובין מגולדמן זאקס, שהורידה את המלצתה למניה מ"קנייה" ל"נייטרלי". במקביל, מחיר היעד למניה יורד ב-10 דולר ל-60 דולר, 10.7% מעל מחיר השוק.
"יש אפסייד מוגבל בטבע, בלי קשר להשלמת עסקת אלרגן, ובתוספת 'רוחות נגדיות' של מינוף מוגבר ואי-ודאות הקשורה לקופקסון", כותבת רובין. לדבריה, למרות הערך האסטרטגי והתרומה לרווח הנקי למניה מהעסקה, קיים סיכון ליכולתה של טבע לעמוד בתחזיות שמסרה.
בפרט מתייחסת האנליסטית לנושא הקופקסון, התרופה המקורית החשובה ביותר של טבע. בתחזיות החברה, טבע העריכה שלא תהיה תחרות גנרית לקופקסון במינון הכפול בשנים הקרובות, ולהערכת רובין, יש בכך סיכון לתוצאות אם בכל זאת תתחיל תחרות קודם לכן (ההליך המשפטי טרם הוכרע).
בנקי השקעות אחרים אמנם לא שינו תחזיות, אך הפחיתו מחירי יעד למניה. כך למשל ב-UBS, האנליסט מארק גודמן הוריד את המחיר ב-2 דולר ל-60 דולר, כשהמלצתו נשארת "נייטרלי". לדבריו, "התחזיות טובות מהצפוי, אך נראות לנו אגרסיביות מדי". באופנהיימר מחיר היעד גבוה יותר - 72 דולר, אך גם שם מדובר על הפחתה מ-77 דולר; ההמלצה נשארה "תשואת יתר". באופנהיימר מעריכים שהכרעה משפטית בקופקסון תהיה בתחילת 2017, וסבורים שבתמחור הנוכחי, יחס הסיכון-סיכוי במניה חיובי.
מצטרפת ל-PhRMA
בתוך כך, טבע התקבלה בסוף השבוע כחברה ב-PhRMA, התאחדות חברות התרופות האמריקאית, לצד עוד 4 חברות. PhRMA הוא הארגון שמאגד את יצרניות התרופות המקוריות, וצירופה של טבע לא עבר באופן חלק.
לאחרונה דווח ב-New York Times שבכירים בחברות אחרות טענו שצירוף טבע יוביל לקונפליקטים פנימיים בארגון, מכיוון שבנוסף לפעילותה של טבע בתחום התרופות המקוריות, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה ביותר בעולם - מעמד שצפוי להתחזק עם השלמת עסקת אלרגן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.