סטארט-אפ ישראלי בשם DayTwo (דיי טו), בפועל בשיתוף-פעולה עם מכון ויצמן, גילה כי אוכלוסיית החיידקים במערכת העיכול היא זו ששונה מאדם לאדם, ולכן התאמה נכונה של סוגי מזון ספציפיים לפעילות אותם חיידקים תאפשר להפחית את רמות הסוכר שכידוע גורמות לבעיות השמנה, סוכרת ולחץ דם גבוה.
על בסיס המחקר פיתחה החברה אפליקציית מובייל שפועלת בשיטה הזאת: המשתמשים מקבלים ערכה עם שליח עד הבית באמצעותה הם דוגמים את חיידקי המעיים, שליח אוסף את הדגימה למעבדות החברה, שם הנתונים מוזנים למערכת המדווחת למשתמש דרך האפליקציה על רמות הסוכר שצפויות להיווצר בגופו לאחר אכילת מזונות שונים.
לדברי ליהיא סגל, מנכ"לית DayTwo,
" הממצאים שמתקבלים לאחר בדיקת הרכב החיידקים מפתיעים מאוד. מאכלים הנתפסים כבריאים לכולם כמו אורז מתגלים לעתים כמאכל שאינו מומלץ לאנשים מסוימים וישנם מקרים הפוכים בהם מתגלה שמזון כמו גלידה אינו מזיק".
הפיתוח הישראלי אף חתם לאחרונה על הסכם שיתוף-פעולה עם מאיו קליניק (Mayo Clinic) המפעילה מרפאות ברחבי ארה"ב והחל להנחות את האמריקאים כיצד לאכול בריא. בישראל לעומת זאת יש צורך להזמין את הערכה באופן פרטי דרך אתר החברה והיא עולה 1950 שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.