לפחות 7 בני אדם נהרגו ו-48 נפצעו הלילה (א') במתקפת טרור משולבת בלונדון, שהחלה בפיגוע דריסה בגשר לונדון והמשיכה במסע דקירות במתחם מסעדות ופאבים סמוך. לפי המשטרה, 3 מחבלים השתתפו במתקפה, שאירעה 5 ימים לפני הבחירות וכשבועיים לאחר הפיגוע במנצ'סטר, והם נורו למוות.
שום ארגון לא קיבל אחריות, אך תומכי "המדינה האסלאמית" (דאע"ש) חגגו את המתקפה ברשתות החברתיות. דאע"ש קיבל אחריות על הפיגוע במנצ'סטר בחודש שעבר, שבו נרצחו 22 בני אדם ונפצעו עוד עשרות, והבטיח פיגועים נוספים. המשטרה עצרה עד כה 17 חשודים במעורבות בפיגוע, שישה מהם כבר שוחררו, אך הבהירה כי ייתכן שלא לכדה עוד את כל המעורבים.
ראשת הממשלה תרזה מיי גינתה את המתקפה "הנוראית" ותכנס בהמשך הבוקר דיון חירום בלונדון. הכוננות בממלכה נמצאת ברמה "חמורה", השלישית בחומרתה. לאחר הפיגוע במנצ'סטר היא הועלתה לכמה ימים לרמה "קריטית" וחיילים נפרסו ברחובות. מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין, שמתקרב למיי בסקרים, גינה אף הוא בחריפות את הפיגוע. "אלו מתקפות ברוטליות ומזעזעות, מחשבותיי עם הקורבנות ועם בני משפחותיהם. אני מודה לשירותי החירום", כתב בטוויטר.
ראש עיריית לונדון סדיק חאן, אמר כי מדובר ב"מתקפה מכוונת ופחדנית", השנייה בעיר בשלושת החודשים האחרונים - במארס נהרגו 5 בני אדם כשתומך דאע"ש דרס הולכי רגל בגשר ווסטמיניסטר הסמוך לפרלמנט, ואז דקר למוות שוטר במתחם הפרלמנט, בטרם נורה למוות בידי הכוחות.
המתקפה הלילה החלה כשכלי רכב מסחרי דרס הולכי רגל בגשר לונדון. עדי ראייה סיפרו כי לפחות 3 בני אדם יצאו ממנו לאחר מכן, כשהם חמושים בסכינים, והחלו לדקור עוברי אורח. לטענתם, הם צעקו "זה למען אללה". "המסחרית הגיעה מגשר לונדון, ועברה בין הרמזורים ודהרה לעבר המדרכה", סיפר נהג מונית לרשת BBC. "היא פגעה באנשים רבים, ואז יצאו ממנה שלושה אנשים עם סכינים ארוכות, שהלכו לאורך רחוב בורו ודקרו אנשים".
כוחות גדולים הגיעו לגשר המרכזי, כולל כוחות מיוחדים (SAS) וחסמו את התנועה לשני הכיוונים. עם זאת, ככל הנראה המחבלים, או חלק מהם, הצליחו לעבור לזירה נוספות, במתחם האוכל הסמוך "בורו מרקט". עדי ראייה סיפרו ל-CNN כי שני בני אדם נכנסו למסעדה ודקרו 2 בני אדם לפחות. לאחר 2 הפיגועים הודיעה המשטרה על תקרית נוספת, באזור ווקסהול הסמוך, אך בהמשך הבהירה כי אין לה קשר למתקפת הטרור.
נשיא ארצות-הברית דונלד טראמפ התייחס בטוויטר למתקפה, וכתב כי "כל שארצות-הברית יכולה לעשות כדי לעזור ללונדון ובריטניה, אנחנו כאן - אנחנו איתכם. שאלוהים יברך". לפני כן, הוא ציין את המתקפה כהצדקה לצו ההגירה שלו, הנידון בבתי משפט בארצות-הברית והגיע לפתחו של בית המשפט העליון.
גם נשיא צרפת עמנואל מקרון מיהר לגנות את המתקפה, ואמר כי ארצו ניצבת עתה לצד בריטניה "יותר מאי-פעם". צרפת חוותה אף היא שורת מתקפות טרור קטלניות בשנים האחרונות, והיא נמצאת תחת מצב חירום מאז המתקפה בפריז בנובמבר 2015, שצפוי להיות מוארך בכמה חודשים נוספים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.