בזמן שטבע מקפידה על שתיקה ועל עמימות אודות תוכנית הפיטורים שלה בישראל, מקורות בחברה חושפים את המספרים הכואבים: ענקית התרופות צפויה להודיע כבר השבוע על פיטורים נרחבים של לא פחות מ-500 עובדים בסגל ההנהלה של החברה, ועל פיטוריהם של עוד מאות עובדי ייצור בחברה.
על פי גורם בטבע, שמקורב לנושא, מדובר בכ-250 עובדים לפחות שיפוטרו במפעל מיגדה, שהחברה מחזיקה בקריית שמונה ועוסק בייצור של ציוד רפואי. גם בתוכניות הבראה שהנהיגה טבע בשנים קודמות הוזכר מפעל מיגדה בצפון כאחד המוקדים שבו יינקטו פעולות התייעלות.
בינתיים, הנהלת טבע מקפידה לשמור את תוכניותיה בסוד, וככל הידוע היא לא חשפה לפני גופים שונים, ובהם ההסתדרות הכללית ומשרדי הממשלה. לפי מקור בחברה, בכוונת טבע לחשוף את מהלכי ההבראה שמתוכננים באתרים שלה ברחבי הארץ עד יום חמישי, ובמהלך השבוע הבא להעביר הודעות סדורות לעובדים שעתידים להיפגע מהם.
בימים הקרובים נציגי ההנהלה צפויים להיפגש עם בעלי תפקידים בכמה משרדי ממשלה, וזאת בנוסף לפגישה שכבר נקבעה לעוד מספר ימים בין הנהלת טבע לבין יו"ר ההסתדרות הכללית, אבי ניסנקורן.
מהלכי ההבראה צפויים להסתיים עד חודש ינואר הקרוב.
בנוסף, לדברי מקור בטבע בכוונת ההנהלה לתבוע מכמה בכירים שלה לשעבר החזרים של מיליוני שקלים, שקיבלו כמענקים מתוקף תפקידם בעבר.
מטבע נמסר היום כי "טבע לא מתייחסת לשמועות".
איזה מנכל גרם לטבע לפרוח
"נזרקים מספרים בעשרות אלפים"
כך או כך, תוכנית ההבראה שהחברה צפויה לחשוף בימים הקרובים היא שיחת היום באתרי הפעילות השונים של טבע. גורם בחברה אמר כי רוב השיח מתאפיין בשמועות ובהערכות, וזאת כשברקע אי ודאות כללית בנוגע לתוכניותיה של ההנהלה בדבר כמות העובדים שיפוטרו משורות החברה בארץ ובעולם: "מדברים על פיטורים נרחבים בעולם, נזרקים מספרים של בין 10,000 ל-20,000 מפוטרים, ואפשר שהמספר האמיתי הוא איפשהו באמצע", אמר הגורם.
פעילה בקריית שמונה מעל 30 שנה
טבע פעילה בקריית שמונה כבר למעלה מ-30 שנה. בשנת 1984 היא רכשה 50% מחברת מיגדה מקריית שמונה, יצרנית ציוד רפואי מתכלה. כעבור מספר שנים הרחיבה טבע את פעילותה בתחום הציוד הרפואי כשרכשה חברה נוספת, ומיזגה אותה עם מיגדה תחת השם "טבע מדיקל". ב-1992 טבע רכשה את יתרת המניות של מיגדה והפכה לבעלת החברה. המפעל מייצר מוצרים שמאושרים לשיווק הן בארה"ב (על-ידי ה-FDA) והן באירופה (אישור CE), וככל הידוע מועסקים בו כ-250 עובדים.
לפני מספר חודשים, כשטבע הודיעה על כוונתה לפטר עובדים באתריה בכפר-סבא וברמת חובב, נערך דיון בוועדת הכספים של הכנסת ובמסגרת הדיון סיפק נציג הנהלת טבע, הסמנכ"ל הבכיר דוד לוסטיג, דוגמאות להשקעותיה בישראל בשנים האחרונות, וציין את הכפלת כוח-האדם בקריית שמונה.
העובדים בסוף 2016 - כ-7,000
בסוף 2016 טבע העסיקה בישראל קרוב ל-7,000 עובדים, מספר שהתכווץ מאז. שני האתרים הגדולים שלה יושבים בכפר-סבא ורמת חובב (מעל 1,200 עובדים בכל אחד מהם, נכון לסוף 2016). לאור ההתפתחויות בחברה, טבע הקפיאה בחודשים האחרונים את תוכניתה להקים מטה חדש ברעננה, ומכרה את הקרקע שרכשה ב-2015 בהפסד של כ-42 מיליון דולר.
חוב ענק ותוכניות קיצוצים
טבע נדרשת לבצע קיצוצים נרחבים על מנת להשיג מקורות לשרת את החוב הגדול שלה, שעומד על 34.7 מיליארד דולר (רובו נלקח לצורך מימון רכישת אקטביס תמורת כמעט 40 מיליארד דולר ב-2016). זאת, בזמן שתזרים המזומנים של טבע צפוי להמשיך ולהתכווץ על רקע אובדן הבלעדיות שלה בתרופת הדגל, הקופקסון לטיפול בטרשת נפוצה, שנתקלה בתחרות גנרית מצד מיילן. במקביל, טבע חווה גם לחצי מחירים בפעילות הגנרית שלה, שמשפיעים גם הם לרעה על תוצאותיה.
לאחרונה הציגה טבע תוכנית הכוללת איחוד חטיבות הגנריקה ותרופות המקור, וציינה כי פרטים מלאים על התוכנית יפורסמו באמצע דצמבר. את התוכנית מוביל המנכ"ל החדש של טבע, קאר שולץ, שנכנס לתפקידו בתחילת נובמבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.