פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, אמר היום (ה') בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס": "אני מקווה שתוך כמה שבועות המשטרה תסיים את עבודתה בחקירת ראש הממשלה".
לדבריו, "הטענות המופרכות כאילו מעכבים את החקירה בכוונה הן טענות-סרק. אני מקווה שתוך כמה שבועות החיקרה תסתיים, והמשטרה תגבש המלצותיה".
ניצן סירב לענות לשאלת ההמשך "כמה זמן זה זמן סביר", אותה השחיל כתב המשפט של "גלובס", חן מענית. "זה יהפוך להיות ראיון", אמר.
לדברי ניצן, "היינו מעדיפים חברה שהשחיתות השלטונית לא פשתה בה. אך כל עוד המשטרה חוקרת ללא חת, והפרקליטות מגישה כתבי אישום ללא מורא - החברה יציבה. הכסף עובר למקומות בהם יש שלטון חוק וניתן לחשוף בהם שחיתויות.
"אחד הנושאים החשובים של ה-OECD הוא מתן שוחד לעובדי ציבור זרים, ואנו נלחמים בכך ככל יכולתנו. אנו מביאים לדין הן את מקבלי השוחד והן את נותני השוחד. לטעמנו יש להשית עונשים חמורים על שניהם".
"עד מדינה הוא שותף לביצוע עבירה. ההסכם עמו נחתם עם עבריין שחומרת מעשיו פחותה מזו של החשוד נגדו הוא מעיד. בעבר נחתמו הסכמים בגינם הובטחה חסינות מוחלטת. אנו משתדלים להימנע מהסכמים כאלוה וחותרים להסכמים בהם תקופת המאסר שתוטל תהיה קצרה יותר מזו שהייתה מוטלת עליו לו היה עומד למשפט", אמר ניצן, וסיפק רמז לענישה שתגיע למי שיעיד כנגד ח"כ דוד ביטן בפרשת השחיתות בעיריית ראשון-לציון המעוררת הסערה הציבורית.
"יש לצערנו תופעות של שחיתות, על אף שרוב הפוליטיקאים הם אנשים ישרים. כדוגמה לפרשת שחיתות אזכיר את פרשת ישראל ביתנו. זה שהשר סטס מיסז'ניקוב קיבל עונש מאסר, זו רעידת אדמה, וזה עבר מתחת לרדאר. גם משפטה של פאינה קירשנבאום מתנהל בימים אלה. בתיק זה נחתמו הסכמי עד מדינה שהובילו לאישומים. אין בכוונתנו להרפות מדוושת הגז בתחום זה".
עוד אמר פרקליט המדינה: "הנושא של אכיפה כלכלית משולבת צריך להיות מטופל בהטלת קנסות, חילוט הרווח ועוד - גם ללא הגשת כתבי אישום. גם פעילות עבריינית צריכה להיות מחויבת במס, ודרך הזירה הזו תקפנו. יחד עם שותפינו במשטרה, ברשות ניירות ערך וברשות למניעת הלבנת הון עברנו מחילוט של עשרות מיליונים בודדים מדי שנה - לחילוט מאות מיליונים. ב-2016 לבדה חילטנו סכומים בעלייה של אלפי אחוזים לעומת השנה שקדמה לה.
"הפרקליטות עזרה באכיפת הסכמים שהמדינה צד להם, והגנה משפטית שלה בעתירות מינהליות בעניין מתווה הגז עזרה לקידום תוכנית הממשלה למיקסום תגליות הגז הטבעי. הדיון עורר מחלוקת, אך כשהממשלה מחליטה לקדם פעילות במסגרת החוק, אנו מגנים עליה, ואם יורשה לי - בהצלחה רבה".
לדברי ניצן, "טענות שעלו לאחרונה בתקשורת כאילו הפרקליטים מבטאים את עמדתם האישית ולא מייצגים כהלכה את עמדת הממשלה - הן חסרות יסוד. לפרקליטים יש תרומה לגיבוש העמדה המשפטית, מובן כי הם אינם חסינים מביקורת; אך העמדות הן עמדת הממשלה לאחר אישורן, ובמידת הצורך הדרג המדיני הוא זה שמאשר את העמדה.
"במקרים הרגישים ומהמורכבים - העמדות המוגשות לבג"ץ מאושרות אישית על-ידי, ולעתים אף על-ידי היועמ"ש בכבודו ובעצמו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.