"סיפור המעשה שלפנינו מגולל מסע, מתוכנן כנראה, של תיעוד במסתרים של אורחות חייו הפרטיים של בנו של ראש הממשלה, מר יאיר נתניהו, ולאחר מכן - בבחינת הוספת חטא על פשע - ניסיון לספסר תמורת מזומנים ברגעים הפרטיים והדיסקרטיים של יאיר נתניהו, עד אשר נמצא כלי תקשורת שהיה מוכן לשלשל לידי הנתבע שלמונים תמורתם" - כך נכתב בכתב תביעה בסך 250 אלף שקל שהוגש היום (ב') לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים נגד רועי רוזן, הנהג שהקליט את בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, בעת בילוי עם חבריו בתל-אביב ומכר את הקלטת לתקשורת. מדובר בהקלטות של יאיר נתניהו, עת שחזר מבילוי לילי עם חבריו במועדון חשפנות.
בתביעה, שהגישה חברת מודיעין אזרחי באמצעות עורכי הדין יעל דולב, אדם עדי ואלי בלושבסקי ממשרד גרוס (GKH), נטען כי מדובר בהפרה בוטה של הנתבע את החובות הבסיסיים החלים עליו כעובד, חובות אמון, תום-לב וסודיות, לשון הרע וגזל סוד מסחרי אשר ממשיכים לחול עליו גם כעובד לשעבר, הוראות שנקבעו במפורש בהסכם העבודה האישי, בהסכם העבודה הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה ובהסכם הקיבוצי של המעסיקה.
"כתב התביעה שלהלן משרטט פעילות מקוממת ובלתי חוקית אשר הזיקה לתובעת ופגעה קשות במוניטין התובעת, מוניטין אשר על ביסוסו עמלה לאורך שנים, ורבים בתקשורת ובציבור קראו למשרד ראש הממשלה לבטל את ההתקשרות עם התובעת", נכתב בתביעה.
חברת מודיעין אזרחי העסיקה את רוזן מיום מיולי 2014 ועד פברואר 2016. עם קליטתו לעבודה, נטען, עבר רוזן סיווג ביטחוני, במסגרתו התחייב בין השאר לשמור על סודיות. "העוסקים במשימות מסוג זה נדרשים לדיסקרטיות מוחלטת, מכיוון שהם עשויים להיחשף במהלך עבודתם לסודות אשר גילויים עלול לסכן את ביטחון המדינה או את האישים המאובטחים", נטען בתביעה.
עוד צוין בתביעה כי רוזן הוא בעל רישיון חוקר פרטי ואף עבד ככזה טרם העסקתו בחברה. בתחילה עבד רוזן בשמירה ואבטחת בתי שרים ובכירים, ולימים הוצב כנהג מבצעי במשרד ראש הממשלה.
כתב התביעה מגולל את מעשיו את רוזן: "ביום 30.7.2015 או בסמוך לכך, הנתבע, יחד עם מאבטח מטעם יחידת 'מגן', עסקו במשימת אבטחתו של יאיר נתניהו, אשר בילה יחד עם חבריו בתל-אביב. הנתבע - בניגוד גמור לכל ההתחייבויות החלות עליו ולציפייה מעובד המבצע תפקיד שכזה - הקליט שיחה אישית בין יאיר נתניהו לחבריו אשר נערכה ברכב האבטחה בו נהג הנתבע.
"לא ידוע לתובעת באילו אמצעים טכנולוגיים השתמש הנתבע לצורך ביצוע ההקלטה והאם יש בידיו הקלטות נוספות, מלבד זו שפורסמה בתקשורת. משכך מבקשת התובעת מבית המשפט להורות לנתבע להמציא לתובעת את כל הקלטות שבידיו ולא להשאיר עותק מהן".
עו"ד יעל דולב, ראש מחלקת דיני עבודה במשרד גרוס, אמרה כי "תופעת ההקלטות הפכה לתופעה קשה ומטרידה במערכת יחסי העבודה. כולם מקליטים את כולם. לא זו הדרך לקיום יחסי עבודה אמינים והוגנים. המקרה שלנו הוא אמנם מקרה קיצון של שימוש לא נאות, בלשון המעטה, של תופעת ההקלטות, אך אני מקווה שבין הדין יגיד את דברו כנגד תופעה פסולה זו".
פרשת ההקלטות של יאיר נתניהו התפוצצה בינואר השנה, אז הופצו בתקשורת ההקלטות המדובר בהן נשמע בנו של ראש הממשלה, יאיר, כשהוא משוחח עם חברו ניר מימון, בנו של איש העסקים קובי מימון, שנחשב על-ידי רבים לבעל השליטה בפועל באימפריית הנדל"ן וחיפושי הנפט והגז אקויטל (אף שהוא אינו מחזיק בה מניות). השניים הוקלטו כשהם מבלים במועדון חשפנות ומשוחחים עם המאבטח והנהג של רכב השרד, אשר הקליט אותם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.