אחרי כמה חודשים של בחינה, ועל רקע התגברות גל הנפקות האקוויטי הראשוניות (IPO) בבורסה המקומית, החליטה קרן ההשקעות קדמה להתקדם עם הנפקתה של רשת מוצרי "עשה זאת בעצמך"אייס אוטו דיפו, קצת יותר משנה לאחר שהשלימה את רכישתה.
אלה המספרים הבולטים העולים מטיוטת התשקיף הראשונה שפרסמה אייס (אייס קפיטל קמעונאות), המשווקת מוצרים לשידרוג ותחזוקת הבית, החצר והרכב, לקראת ההנפקה: 100 מיליון שקל הוא הסכום אותו מעוניינת אייס לגייס, וזאת לפי שווי חברה המוערך בכ-300-350 מיליון שקל "לפני הכסף". זאת כאמור, לאחר שבחודש מארס 2017 השלימה קרן קדמה, המנוהלת על-ידי אורי עינן, גלעד הלוי וגלעד שביט, את רכישת אייס מידי אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ), לפי שווי חברה של כ-190 מיליון שקל ותמורת כ-145 מיליון שקל.
את התמורה בהנפקת החמניות מייעדת אייס להחזר הלוואות - 43 מיליון שקל הלוואות בעלים וריביות, 32 מיליון שקל הלוואות לזמן ארוך מהבנקים ו-23 מיליון שקל יתרת התמורה לאמ"צ - סכומים שיחד מצטברים לסכום הגיוס הכולל שהחברה מתכננת.
באייס מציינים כי תמורת ההנפקה "תשמש לשיפור בסיס ההון ופירעון הלוואות" שיאפשרו לה בין היתר "לבצע השקעות בצמיחת החברה, לרבות בדרך של רכישות, בתוספת חוב חיצוני שיילקח במועד ביצוע הרכישות".
תוצאות אייס
579 מיליון שקל היו הכנסותיה השנתיות של אייס בסיכומה של 2017, צמיחה של כ-4% ביחס ל-2016, צמיחה המיוחסת בעיקר להקמת אתר הסחר שלה והרחבת שיתופי פעולה בתחום תווי הקנייה. עוד מוסיפים באייס כי הפדיון בסניפי הרשת עלה ב-4.7%, וכי העלייה בפדיון חנויות זהות הגיעה ל-3.8%. תווי הקנייה הגדילו את ההנחות שהעניקה אייס על מוצריה, ובחברה מציינים כי גם באתר שיעור הרווח הגולמי היה נמוך יחסית. כך, למרות שסך הרווח הגולמי גדל ב-1% ל-260 מיליון שקל בהשפעת העלייה במכירות, שיעורו עמד על פחות מ-45% מהמכירות, לעומת 46% ב-2016. השיפור ברווח הגולמי נרשם גם בשורה התפעולית, בו הצליחה אייס לשפר את שיעורו בצורה מינורית, כך שרווחיה השנתיים של אייס צמחו ב-9% ל-24 מיליון שקל.
6 שנים חלפו מאז השלימה אמ"צ את רכישת אייס באפריל 2012 תמורת כ-130 מיליון שקל, שכללו 45 מיליון שקל עבור נכסי הרשת וכ-85 מיליון שקל נוספים עבור המלאי שלה. הרכישה של אמ"צ נעשתה לאחר שאייס נכנסה להקפאת הליכים בעקבות קריסתה, עם חובות בהיקף של כ-450 מיליון שקל - כ-240 מיליון שקל מתוכם לספקים, כ-90 מיליון שקל למחזיקי האג"ח והיתר לבנקים ונושים אחרים.
מאז הספיקה כאמור אמ"צ למכור את הרשת ברווח של 95 מיליון שקל (לפני מס) לידי קרן קדמה בשנה שעברה. הנפקתה הנוכחית של אייס, אם תצא לפועל כמתוכנן, משקפת גם לקדמה רווח נאה על ההשקעה.
אייס גייסה לראשונה כסף בבורסה (כ-200 מיליון שקל במניות ובאג"ח) ב-2007, אז כשהייתה בשליטת משפחות גאון וזבידה, לפי שווי חברה של כ-240 מיליון שקל לפני הכסף, וזאת כשנתיים לאחר שגאון וזבידה רכשו את השליטה בחברה מידי כונס הנכסים של גד זאבי במסגרת מכרז של בית המשפט, לפי שווי חברה של כ-90 מיליון שקל נוסף להלוואת בעלים של כ-40 מיליון שקל. אולם כשלוש שנים לאחר ההנפקה החלה ההתדרדרות העסקית שלה, והיא החלה לסבול מהפסדים כבדים, עד שבתחילת 2012 נקלעה להקפאת הליכים. 1.5 מיליון שקל שילמה אייס ב-2017 לחברת הניהול של עינן, הלוי ושביט המספקים לאייס שירותי ניהול של יו"ר, סגן יו"ר ודירקטור פעיל, על בסיס תמורה חודשית של 150 אלף שקל. באייס מתכננים לאחר ההנפקה להפחית את דמי הניהול החודשיים לשלושה ל-80 אלף שקל.סכום דומה (1.5 מיליון שקל) קיבל אשתקד גם מנכ"ל אייס, איציק אוזנה, העומד בראשה מאז 2014, על בסיס שכר חודשי של 75 אלף שקל, צמוד למדד, הטבות נוספות ומענק שעמד ב-2017 על כ-500 אלף שקל. אוזנה מחזיק גם ב-2% מהונה של אייס.
מאז השלמת הרכישה ועד סוף 2017, התקשרה אייס בעסקאות עם חברות מפורטפוליו קדמה בהיקף של 1.8 מיליון שקל, המהווה פחות מ-1% מסך רכישותיה בתקופה זו.
29 הוא מספר הסניפים שמפעילה אייס ברחבי הארץ, בהם שטחי השכרה בהיקף של 55 אלף מ"ר. 13 מהסניפים ממותגים תחת המותג אייס בלבד, 2 תחת אוטו דיפו בלבד והיתר (14) משולבים. עוד מפעילה אייס אתר מקוון, וכן מפעל רהיטים באשדוד (ספץ).אייס מעסיקה כ-900 עובדים, נוסף לדיילים וסוכני מכירות שמפעילים ספקים מסוימים בחלק מהסניפים. בעלת החברה, קרן קדמה, הוקמה ב-2006 על-ידי עינן, הלוי ושביט. קדמה מנהלת הון בהיקף של כמיליארד שקל בשתי קרנות, ובין השקעותיה בעשור האחרון ניתן למצוא חברות ציבוריות כמו דנאל וברנד תעשיות, וחברות פרטיות כמו יקבי כרמל, קווליטסט, מרינה פטריות הגליל ופמי פרימיום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.