מפכ"ל המשטרה לשעבר, יוחנן דנינו, מצטרף למערך היועצים של חברת המודיעין העסקי, בלאק-קיוב, כך נודע ל"גלובס". דנינו, שסיים את תפקידו במשטרה ב-2015, יספק לחברה שירותי יייעוץ בתחומי ביטחון הפנים, ביטחון המולדת (הומלנד-סקיוריטי), ביטוח ושוק ההון. זאת, בין השאר על רקע תפקידו הקודם כיו"ר חברת הביטוח מגדל אותו סיים באפריל האחרון.
מבלאק-קיוב לא נמסרה תגובה, אך גורמים שמקורבים לדנינו אישרו בשיחה עם "גלובס" את הפרטים. בתוך כך, בימים האחרונים שמו ותמונתו של דנינו הועלו לאתר החברה, במסגרת רשימת היועצים שלה. הוא מוצג באתר החברה כמי שהקים את יחידת הדגל של המשטרה, להב 433, שאמונה על חקירות בנושאי הונאה, שחיתות ועבירות סייבר.
גורם המקורב לדנינו אמר ל"גלובס" כי הוא נענה להצעה שקיבל מהנהלת בלאק-קיוב "לאחר שעשה בדיקה מקיפה אודות פעילותה של החברה, בדגש על הקפדתה על היבטים של חוק ואתיקה וזאת, בשונה מחברות אחרות בתחום המודיעין העסקי שהסתבכו בפרשיות שונות בעולם, ונקטו בשיטות פעולה שנויות במחלוקת ואפילו פסולות".
המפכ"ל לשעבר דנינו משמש במקביל יועץ חיצוני גם לחברת מקינזי, וככל הנראה מספק שירותי ייעוץ גם לחברות ולגופים נוספים.
בדירקטוריון היועצים החיצוניים של בלאק-קיוב מכהנים גם האלוף (במיל') גיורא איילנד; נשיא המסלול האקדמי של המכללה למינהל, הפרופ' אשר טישלר; מנהל רשות המסים לשעבר, דורון ארבלי ועוד. ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן ז"ל כיהן בתפקיד נשיא כבוד של החברה.
בלאק-קיוב הוקמה ב-2010 על ידי שני יוצאי מערכת הביטחון, אבי ינוס ודן זורלא. היא פועלת מתל אביב, פריז ולונדון, ומעסיקה בשורותיה כ-140 עובדים - רובם בישראל. לאחרונה דווח כי במסגרת תכניותיה להרחיב עוד השנה את פעילותה, תוך קליטת עשרות עובדים נוספים, היא שכרה קומת משרדים בשטח של כ 1,100 מ"ר במגדל דיסקונט שבשדרות רוטשילד בתל אביב.
הלקוחות העיקריים: חברות גלובליות
רבים מבין עובדי בלאק-קיוב הם יוצאי יחידות מודיעין בצה"ל כמו גם מוסד ושב"כ. את שירותיה היא מציעה בעיקר לטייקונים ולחברות ענק שפועלות בישראל ובעולם. היא מציגה את פעילותה כמתן תמיכה לליטיגציה משפטית, תוך איסוף מודיעין עסקי וראיות במסגרת הליכים של תביעות משפטיות ובוררויות במצבים של מחלוקת. החברה טוענת כי בכוחה להביא לשולחן הדיונים מידע משמעותי - שבכוחו להשפיע על תוצאות ההליך המתקיים, תוך הכרת המערכת החוקית במדינות השונות.
במסגרת פעילותה, שמה של בלאק-קיוב השתרבב בעבר לפרשיות בינלאומיות שנויות במחלוקת, המרכזית שבהן היא פרשת המפיק ההוליוודי הארווי וויינשטין שהואשם בתקיפות מיניות של נשים. בלאק-קיוב, כך פורסם בעבר, נשכרה בידי וויינשטיין כדי לחשוף את המתלוננות נגדו, וכדי למנוע את פרסום האשמות שהן מפנות כלפיו.
על פי אותם פרסומים בלאק-קיוב נקטה במהלכים אקטיביים במסגרת העבודה שווינשטיין הזמין ממנה - אך החברה עצרה את מהלכיה בתיק זה בשעה שהחשדות נגדו ווינשטיין החלו להתפרסם ברחבי העולם.
"כל חברה צריכה מודיעין עסקי"
שמה של בלאק-קיוב התקשר בשנים האחרונות גם לשורה של פרשיות ישראליות שהיו מעורבים בהם אנשי עסקים בכירים במשק: ב-2014 היא נשכרה בידי נוחי דנקנר בניסיון לבחון את מהלכיו של איש עסקים אחר, מוטי בן משה וזאת לאחר שבית המשפט החליט להעביר אליו את הבעלות על קבוצת איי.די.בי.
במקרה אחר החברה נשכרה בידי איש העסקים רמי לוי, כדי לבדוק מי עומד מאחורי פרסומים שליליים נגדו בתקשורת. בעקבות אותה חקירה, לוי הגיש תביעה בגובה של מיליוני שקלים נגד מתחרה שפעל נגדו.
"בשנים האחרונות ניכרת התעוררת בתחום חברות המודיעין", אמר גורם בכיר בענף בשיחה עם "גלובס". "האזכורים של חברות ישראליות שמעורבות בחקירות של משברים בינלאומיים מעלים את הביקוש לשירותיהן ברחבי העולם, והצפי הוא שהמגמה הזאת תימשך גם בשנים הקרובות. בעידן הזה, כל חברה צריכה מודיעין עסקי".
בלאק קיוב לא לבד. לצד התרחבות הפעילות שלה, חברה ישראלית אחרת שפעלה בתחום המודיעין העסקי ועלתה במהלך החודשים האחרונים לכותרות - נמצאת בימים אלה בעיצומו של תהליך פירוק בבית המשפט המחוזי מרכז. מדובר בסיי-גרופ, ששמה עלה לכותרות לאחר שחוקרי ה-FBI הגיעו באחרונה לארץ כדי לתשאל גורמים שהיו קשורים אליה בכל הקשור לחשד למעורבותה במערכת הבחירות בארה"ב, שבה נבחר דונלד טראמפ לנשיא.
החשדות נגד סיי-גרופ עלו בין השאר לאחר שהתברר שהבעלים שלה השתתף טרם הבחירות בארה"ב בפגישה עם בנו של טראמפ ואיש עסקים המקורב לנסיכים בערב הסעודית. בפגישה הם דנו במהלכים שישפרו את סיכוייו של טראמפ האב לנצח בבחירות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.