מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר כי פייסבוק לא צריכה להסיר פוסטים של מכחישי שואה, מאחר שהם טועים בתום-לב. הדברים נאמרו בשיחה עם העיתונאית קארה סווישר בפודקאסט באתר Recode, כשצוקרברג ביקש להסביר מדוע פייסבוק לא צריכה להסיר תכנים המכילים דיסאינפורמציה.
מנכ"ל פייסבוק השתמש במכחישי שואה בתור דוגמה, ואף ציין כי הוא עצמו יהודי. לדבריו, בעוד שדבריהם של מכחישי שואה הם "פוגעניים מאוד", פייסבוק "לא צריכה להוריד את הפרסומים שלהם, כי אני מאמין שיש דברים שאנשים שונים מבינים בצורה לא נכונה", והוסיף כי "אני לא חושב שהם טועים בכוונה".
סווישר אמרה בתגובה כי למעשה מכחישי שואה ככל הנראה מטעים אנשים בכוונה, אך צוקרברג השיב כי פייסבוק לא יכולה להבין את הכוונות של מפרסמי תכנים שונים ולא תנסה לעשות זאת - "קשה להבין כוונה", אמר.
צוקרברג אמר כי "יש כאן שני עקרונות יסוד: לתת לאנשים קול, כדי שיוכלו לבטא את הדעות שלהם; ולשמור על הקהילה בטוחה". הוא המשיך להציג הכחשת שואה בתור טעות שנעשית בתום-לב, כשאמר כי "הגישה שלנו לגבי תוכן שקרי היא לא להגיד שאסור להגיד משהו לא נכון באינטרנט, זה קיצוני מדי. אם נסיר חשבונות של אנשים כשהם טועים בכמה דברים, יהיה קשה לתת להם קול. אני טועה בדברים מסוימים, ואני בטוח שגם את, וגם הרבה דמויות ציבוריות ומנהיגים שאנחנו מכבדים, ואני פשוט חושב שזה לא נכון להרחיק מישהו מהפלטפורמה רק בגלל שהוא טועה, אפילו אם הוא טועה פעמים רבות". האחריות של פייסבוק במקרים כאלה, לדבריו, היא למנוע מאותו תוכן להפוך לוויראלי.
כבר ב-2009, כשפייסבוק התמודדה עם ביקורת על כך שאפשרה קיום של מגוון עמודים אנטישמיים, היא הצהירה כי "אנחנו רוצים שפייסבוק תהיה מקום בו אנשים יכולים לדון בכל סוגי הרעיונות, כולל רעיונות שנויים במחלוקת".
לעומת זאת, צוקרברג טען בראיון עם סווישר כי "אנחנו לא נאפשר לאנשים לתכנן אלימות או לתקוף זה את זה". באימייל ששלח לסווישר לאחר קיום הראיון, הוא הדגיש כי "אם יש פוסט בו מישהו מעודד אלימות או מסית נגד קבוצה מסוימת, הוא יוסר מפייסבוק. הנושא כולו מאתגר, אבל אני מאמין שהדרך הטובה ביותר להילחם בהתבטאויות פוגעניות ורעות היא בעזרת התבטאויות טובות".
שעות בודדות לאחר הראיון, פייסבוק הודיעה כי תתחיל להסיר דיסאינפורמציה שגורמת לאלימות. תחת המדיניות החדשה, שתיכנס לתוקף בחודשים הקרובים, הרשת החברתית תבחן פוסטים שמעודדים אלימות בשיתוף-פעולה עם ארגונים מקומיים, ותסיר פוסטים כאלה בין אם יכללו טקסט או תוכן ויזואלי, יחד עם הסרת פוסטים משוכפלים של אותם תכנים.
פייסבוק מסרה כי כבר בחודש שעבר היא הסירה פוסטים שקריים בהם נכתב כי מוסלמים בסרי לנקה מרעילים מזון של בודהיסטים. מוקדם יותר השנה סרי לנקה מנעה גישה לפייסבוק לחלוטין, לאחר שדברי הסתה שהופצו בפלטפורמה גרמו לאלימות המונית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.