בני לנדא השקיע לאחרונה שני מיליון דולר בסטארט-אפ שמקווה להנגיש את טכנולוגיית המציאות המדומה לציבור הרחב. החברה, בשם דאבל איקס (DoublX), שמשרדיה בפתח תקווה, מפתחת פלטפורמת "גרור ושמוט" (Drag and Drop) ליצירת תוכן ואתרי אינטרנט המותאמים למשקפי מציאות וירטואלית (VR).
דאבל איקס פיתחה פלטפורמה לבניית אתרי תלת-ממד שלא דורשת מהמשתמשים ידע טכני או התקנת אפליקציות כדי לבנות אתר ב, לאחסן אותו ולפרסם אותו. הפלטפורמה משלבת פיצ'רי גרור-ושמוט כמו גם אפשרויות ליצירת HotSpots. הרעיון הוא לאפשר לכל אחד לייצר תכנים אינטרנטיים המותאמים למשקפי מציאות מדומה, מתוך מחשבה שאלו יהפכו לערוץ צריכת תוכן ומדיה מרכזי בעתיד.
עבור לנדא זוהי ההשקעה הראשונה בחברת סטארט-אפ בתחום האינטרנט. השקעותיו מתמקדות לרוב בתעשיית הדפוס, ננו-טכנולוגיה ואנרגיה. ב-2017, לנדא השקיע בחברת HumanEyes, המפתחת מצלמת VR. דאבל איקס מיועדת להוות את התשתית הטכנולוגית למצלמה הזו. לדברי בני לנדא: "ישנם שלושה תנאים שעל מיזם לעמוד בו כדי שנשקיע בו: המיזם פונה לשוק גדול, המיזם מחזיק בטכנולוגיה ייחודית ופורצת דרך, הקבוצה שלנו יכולה לתרום או לשתף פעולה עם המיזם".
טכנולוגיית מציאות מדומה דאבל איקס/ צילום: מתוך סרטון הדגמה של DoublX
את דאבל איקס הקים גל רותם ב-2017, באמצעות פרויקט השקעת המונים בפלטפורמת פיפלביז, בה גייס מאה אלף דולר בתוך תשעה ימים. בהמשך החברה גייסה 375 אלף דולר נוספים. רותם, המכהן כמנכ"ל החברה, אינו בעל השכלה אקדמית ואינו מחזיק בתעודת בגרות: "כשהשתחררתי משירותי הצבאי, הקמתי את החברה הראשונה שלי שהתעסקה עם תלת-ממד ואנימציה, ויז'ואל 3D. החברה נמכרה ופעילה עד היום, ואני פעיל בתחום מעל 15 שנה ומחזיק בלמעלה מ-10 פטנטים.
"יש היום הרבה מאוד אנשים בעולם שמבינים בתלת-ממד, ויש המון אנשים שיודעים לתכנת טוב, בטח בישראל. יש מעט מאוד אנשים שיודעים לתכנת וגם מבינים בתלת-ממד. כדי לבנות מערכת תלת-ממדית צריך לתרגם נפח תלת-ממדי לקוד. מתכנתים מסויימים ידעו לעשות את זה אבל מדובר במעט מאוד אנשים, ולראייה - תחום ה-VR שכולם מדברים עליו לא מתפתח מהר מספיק.
"אני מתרגש ומבין את גודל האחריות להיות החברה הראשונה בתחום האינטרנט שבה לנדא השקיע. קיבלתי הצעות מקרנות לפני כן, אבל לא הייתי צריך כל כך הרבה כסף, ולא רציתי לוותר מיד על 50% מהחברה. בפיפלביז גייסתי לפי שווי של מיליון דולר, וגייסתי מאה אלף דולר, אז אצלי נשאר 90%. פיפלביז אפשרו לי להגיע לשלב הבא של הגיוס ובמקביל נתנו אופציה לקהל הרחב לקחת חלק. אילו הייתי הולך לקרנות הון סיכון, היו שוחטים אותי".
הגיוס ישמש את החברה לעבוד על פיצ'ר חדש שנמצא בפיתוח - VR Live Stream. השימושים לפיצ'ר כזה, אומרים בדאבל איקס, יכולים לנוע משידור חי מהופעה ועד שימושים בתחום הבריאות או הבטחון. בשנה הקרובה החברה, המונה כיום עשרה עובדים, צפויה לגייס חמישה עובדים נוספים. הפלטפורמת יוצאת כיום משלב הבטא, והפלטפורמה המוגמרת צפויה לעלות לאוויר בסוף החודש הקרוב, במודל Freemium.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.