חברת ציוד התקשורת הוותיקה אי.סי.איי (ECI), הנמצאת כיום בבעלות איש העסקים שאול שני, יוצאת להנפקת מניות בבורסה של לונדון. החברה פרסמה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה שמתוכננת להתבצע בחודשים הקרובים. את ההנפקה, שמטרתה לצמצם את חובות החברה לצד המשך השקעות, יובילו בנקי ההשקעות ברקליס ו-UBS.
מניות ECI נמחקו מהמסחר בנאסד"ק בשנת 2007 - לאחר 25 שנים כחברה ציבורית שם - בעקבות מכירתה לקבוצת משקיעים שכללה את שני (באמצעות Swarth Group) וקרן אשמור הבריטית, שביצעה ככל הידוע את רוב ההשקעה בחברה, תמורת סכום של 1.24 מיליארד דולר.
כעת תנסה החברה לשוב ולהפוך לציבורית לפי שווי נמוך בהרבה, המשקף את התלאות שחוותה בעשור האחרון, באמצעות גיוס של 170-180 מיליון ליש"ט (כ-230 מיליון דולר) לפי שווי של 450-500 מיליון ליש"ט "לפני הכסף" (580-650 מיליון דולר) - הנמוך בכחצי מהשווי שבו נרכשה החברה בעשור הקודם. כחלק ממהלך ההנפקה מתכוון הבעלים שני למכור מניות ECI שבידיו באמצעות הצעת מכר.
בחברה צופים שהצמיחה תימשך
ECI, שהוקמה ב-1961, היא ספקית עולמית של מוצרים ופתרונות כוללים לרשתות תקשורת והעברת נתונים, עבור ספקי שירותים, גופי תשתיות וממשלות, וכן לקוחות הגנה וביטחון. מנתונים שפרסמה החברה לקראת ההנפקה עולה, כי הכנסותיה במחצית הראשונה של 2018 הסתכמו בכ-198 מיליון דולר, צמיחה של 24% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
הרווח התפעולי שלה הסתכם בכ-11 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של כ-5 מיליון דולר, ובשורה התחתונה היא הציגה בתקופת המחצית הראשונה הפסד נקי של כ-19 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-34 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) הגיע במחצית הראשונה של השנה לכ-30 מיליון דולר, קפיצה של 130% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ההון העצמי של החברה עמד בסוף יוני השנה על כ-101 מיליון דולר.
את שנת 2017 כולה סיימה החברה עם צמיחה של 12.5% בהכנסות לעומת 2016, שהסתכמו בכ-367 מיליון דולר. הרווח התפעולי שמר על יציבות ברמה של כ-13 מיליון דולר, ובשורה התחתונה רשמה אי.סי.איי הפסד נקי של כ-42 מיליון דולר, לאחר הפסד של כ-31 מיליון דולר ב-2016. ה-EBITDA שלה הסתכם אשתקד בכ-50 מיליון דולר, בדומה לשנת 2016.
אי.סי.איי תוצאות מחצית ראשונה
ב-ECI, שאותה מוביל המנכ"ל דאריל אדוארדס (Darryl Edwards), שהחליף ב-2012 את רפי מאור, צופים כי הצמיחה בהכנסות החברה תימשך בחצי השני של השנה ולתוך 2019 (בשיעור של 10%-20%), בעיקר על רקע השקעות גדולות באירופה ובאמריקה בתשתיות דור חמישי של רשתות תקשורת ונתונים.
ECI, שנחשבה בעבר לספינת דגל של ההייטק הישראלי, ואשר חוותה מספר משברים בעשור האחרון, שינתה לפני מספר שנים את האסטרטגיה שלה למיקוד בפתרונות אופטיים ובפתרונות העברת נתונים. מאז הוציאה החברה לשוק מערך חדש של פתרונות ומוצרים מתקדמים, המהווים כיום את מרבית המכירות שלה. כיום מעסיקה החברה כ-1,700 עובדים, מחציתם בישראל.
20 הסכמי שותפות מתחילת 2018
עוד עולה מטיוטת התשקיף, כי במהלך שנת 2018 חתמה ECI על יותר מ-20 הסכמי שותפות חדשים. ההסכם החשוב מכולם נחתם בתחילת 2018 עם חברת אריקסון, ספקית כלל-עולמית מובילה של טכנולוגיית תקשורת, שהודיעה לאחרונה כי בחרה בפתרונות הרשת של ECI להיות חלק מהפתרון הכולל שלה לרשתות החדשות מהדור החמישי של רשתות הסלולר ("5G").
עסקת הרכישה של ECI ב-2007 התבצעה בעיתוי מצוין מבחינת המוכרים, בראשות קבוצת אי.די.בי, שהייתה אז בשליטת נוחי דנקנר, אשר קיבלה כ-483 מיליון דולר תמורת מניותיה (החזיקה בכ-40% ממניות ECI באמצעות כור וכלל תעשיות). מאידך גיסא, היא התבצעה בתזמון גרוע במיוחד מבחינת הרוכשים - שני ובעיקר קרן אשמור.
זאת מאחר שתעשיית הטלקום הוותיקה בכלל, ו-ECI בפרט, סבלו בעשור שחלף מאז מכניסתן האינטנסיבית של חברות ציוד התקשורת הסיניות - בעיקר Huawei - שגרמה פגיעה קשה בהכנסות וברווחיות של החברות בענף, ועוד קודם לכן מירידה בהשקעות של חברות הטלקום בציוד, בעקבות המשבר הכלכלי בשנים 2008-2009.
ECI עברה כאמור משברים חריפים לאחר שנרכשה על-ידי שני ואשמור הבריטית, שנאלצו להזרים לה מאות מיליוני דולרים, ובמקביל להפעיל תוכניות התייעלות, שכללו פיטורי יותר מ-1,000 עובדים במספר סבבים (בעת רכישתה ב-2007 עבדו בחברה מעל ל-3,000 עובדים). בשנת 2014 קנה שני את חלקה של אשמור (שיצאה מהמהלך בהפסד המוערך בכמיליארד דולר), ומאז הוא הבעלים היחיד בחברה.
במשך חלק גדול מהזמן שחלף מאז רכישת החברה עם אשמור ב-2007, כיהן שני כיו"ר החברה, לצד כהונת רפי מאור בתפקיד המנכ"ל, שהייתה סוערת ולא מוצלחת. מאז כניסתו של אדוארדס לתפקיד המנכ"ל, הוא הצליח לייצב את מצב החברה, שצומחת בשנתיים האחרונות בקצב שנתי של יותר מ-10%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.