השלד הבורסאי הרודיום השקעות ימזג לתוכו את רשת מלונות בראון באמצעות הקצאת מניות לבעלי הרשת - קבוצת לאופרד של ליאון אביגד, ניצן פרי וניר ויצמן. הרודיום עדכנה היום (ג') כי חתמה על מזכר עקרונות למיזוג פעילות חברת לאופרד, הפועלת בתחום ייזום, הקמה וניהול מלונות בוטיק באירופה ובישראל .
מהעדכון של הרודיום בנושא עולה כי עסקת המיזוג קובעת כי בתמורה להכנסת פעילות רשת בראון לחברה, יוקצו לבעלי השליטה בבתי המלון מניות, כך שהם יחזיקו בכ-75% ממניות החברה הממוזגת, עם אפשרות להגדלת חלקם ל-85%, בכפוף לעמידה בתנאים.
השלמת העסקה תתבצע לאחר גיבוש הסדר, לפי סעיף 350 לחוק החברות, ואישורו על-ידי בית המשפט, כך שלהרודיום לא יהיו חובות או התחייבויות לצדדים שלישיים, והיא תחזיק מזומנים של לפחות 15 מיליון שקל בקופתה. הצפי הוא כי הסכם מפורט בין הצדדים ייחתם תוך 45 ימים, אחרי בדיקות נאותות.
הרודיום עדכנה כי במועד חתימת ההסכם המפורט, יעבירו בעלי מלונות בראון דוחות כספיים "והערכת שווי על-ידי מעריך שווי מוכר, לפיה שווי הפעילות עולה על 325 מיליון שקל".
השלמת העסקה כפופה לכמה תנאים, בהם קבלת אישורים רגולטוריים, שהשלמתם נדרשת עד 4 חודשים ממועד החתימה על ההסכם המפורט בין הצדדים.
רשת מלונות בראון - תעודת זהות
למועד דיווח זה, ולפי מידע שמסרה קבוצת לאופרד להרודיום, שוכרת קבוצת לאופרד 14 נכסים בתל-אביב ובירושלים, בהם מופעלים כיום 6 מלונות בוטיק, והשאר בשלבים שונים של הקמה. כמו כן, קבוצת לאופרד מנהלת בית מלון בתל-אביב ובית מלון נוסף בקרואטיה. כמו כן, קבוצת לאופרד צפויה להשיק 3 בתי מלון נוספים באשקלון ובטבריה. בנוסף, קבוצת לאופרד מנהלת משאים-ומתנים עם גורמים שלישיים להשכרת נכסים נוספים באילת, באשדוד, בתל-אביב ובירושלים, אשר יפעלו כבתי מלון, ואשר צפויים להיפתח במהלך השנים 2018 ו-2019.
בהתאם לכך, וכפי שנמסר לחברה, קבוצת לאופרד צפויה להחזיק בזכויות בבתי מלון המכילים 1,549 חדרים במצטבר, וזאת, להערכתה, עד לחודש אפריל 2019. בכוונת קבוצת לאופרד להמשיך ולהרחיב את פעילותה בישראל ובאירופה.
הרודיום השקעות (לשעבר גרינרג'י אנרגיות מתחדשות), פעלה במשך כמה שנים בתחום הנדל"ן תחת השם אינטרקולוני, אולם המשבר הכלכלי העולמי ב-2008 ייצר לה קשיי נזילות והוביל אותה להסדר חוב מול מחזיקי האג"ח, וכיום החברה פועלת לשימור נכסיה המועטים ומילוי יתרת התחייבויותיה, ונסחרת בשווי מצומק של קצת יותר מ-10 מיליון שקל. בעל השליטה בהרודיום הוא המנכ"ל רואי תמרי, והיו"רית היא טלי ירון-אלדר, שכיהנה בעבר כנציבת מס הכנסה.
אם עסקה זו תצא לפועל כמתוכנן, תצטרף רשת בראון למתחרים גדולים יותר בתחום המלונאות הנסחרים בבורסה. בראש אלה עומדת פתאל החזקות של דוד פתאל, הנסחרת בשווי של כ-6.4 מיליארד שקל; ולצידה הרשתות דן מלונות וישרוטל, הנסחרות בשווי של כ-3.4 מיליארד שקל וכ-3 מיליארד שקל בהתאמה; וכן רשת רימונים (מלונות הכשרת היישוב), הנסחרת בשווי של כ-100 מיליון שקל.
תחום מלונות הבוטיק נמצא בפריחה בעיקר בתל-אביב. בעיר הלבנה נפתחו ב-2018 כ-475 חדרי מלון בוטיק, לעומת כ-190 חדרים במלונות בוטיק שנפתחו ב-2017. בתחום מלונות הבוטיק, בו פעילה מלונות בראון, פועלים מספר שחקנים. המתחרה העיקרית של מלונות בראון היא רשת אטלס, המונה 16 מלונות בוטיק, 10 מהם בתל-אביב.
מלון בראון החדש בתל אביב / צילום: אור דנון
אין זו העסקה המשמעותית היחידה של רשת בראון השנה. ביולי פורסמה ב"גלובס" עסקה משמעותית אחרת ברשת, במסגרתה ישופץ בניין המטה הקודם של קבוצת מנורה מבטחים ויהפוך למלון של רשת בראון. את המימון לשיפוץ המבנה והפיכתו למלון בוטיק תעמיד מנורה מבטחים, באמצעות הלוואה של כ-35 מיליון שקל, כאשר עלות השיפוץ הכוללת עומדת על כ-40 מיליון שקל. רשת בראון צפויה להקים בבניין מלון בן 226 חדרים. מנורה מבטחים עברה מוקדם יותר השנה למשכנה החדש, במגדל משרדים שהקימה באזור צומת עלית ברמת-גן.
קודם לכן פורסם ב"גלובס" כי הכשרה חברה לביטוח שבניהול שמעון מירון העמידה הלוואה המירה למניות בהיקף של עד 60 מיליון שקל לרשת המלונות, בעסקה שאמורה להפוך אותה לשותפה ולהקנות לה החזקה של עד 20% ברשת בראון, לפי שווי חברה של 300 מיליון שקל "אחרי הכסף".
לפני כחודש פתחה מלונות בראון את מלון לייט האוס ברחוב בן יהודה 1 בבניין מגדלור. המלון, המונה כיום כ-100 חדרים, ימנה כ-156 חדרים לכשתושלם בנייתו.
רשת מלונות בראון פועלת בישראל ובחו"ל. בית המלון הראשון ברשת הוקם בשנת 2010. כיום הרשת מחזיקה ב-8 מלונות בוטיק (רובם בתל-אביב, בהם מלונות בראון ופולי האוס, בירושלים ובקרואטיה). מלונות הרשת הם מלונות בוטיק השומרים על אופי ייחודי בעל עיצוב מוקפד. בראיון ל"גלובס" אמר החודש ליאון אביגד כי "מלון בוטיק, ולא משנה מה גודלו, צריך להעניק לאורח הרגשה אינטימית, וחשוב שתהיה לו אמירה, לא מלון שטנץ".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.