חברת קסניה הבורסאית הודיעה היום כי החברה הבת שלה, מדיטייט, גייסה 20 מיליון דולר מחברת המכשור הרפואי היפנית אולימפוס. קסניה מחזיקה 14% במדיטייט. בעקבות ההודעה עולה מניית קסניה 28% והחברה נסחרת לפי שווי של 59 מיליון שקל.
מדיטייט היא חברת מכשור רפואי שפיתחה מוצר לטיפול בגידולים שפירים בערמונית, אשר מאושר לשיווק באירופה. המוצר מאפשר הקטנה של הגידול באופן זעיר פולשני, ללא צורך בניתוח ועם נזק מופחת לרקמות הבריאות סביב הגידול (ולכן, לדברי החברה, סיכון מופחת לאין אונות ולאבדן שליטה בצרכים). החברה ביצעה עד כה ניסוי קליני קטן שהדגים את טענותיה.
במסגרת ההסכם, אולימפוס קיבלה גם את זכויות ההפצה של מדיטייט ביפן וכן אופציה לרכישת החברה. קסניה דיווחה כי בעקבות ההסכם הנוכחי יגדלו נכסיה ב-5 מיליון שקל ואם תירכש החברה הם יגדלו בכ-90 מיליון שקל. מכאן ניתן להעריך כי האקזיט, אם יהיה כזה, יהיה בהיקף של כ-250 מיליון דולר.
ב-2016 פרסמה קסניה כי מדיטייט גייסה 4 מיליון דולר לפי שווי של 50 מיליון דולר, אחרי הכסף, מחברת מכשור רפואי, וכן קיבל המשקיע אופציה לרכישת החברה לפי שווי של 100-200 מיליון דולר.
קסניה מוחזקת על ידי חברת צנטורוס השקעות (55%), המוחזקת בבעלות מלאה על ידי קרן נאמנות משפחתית של איש העסקים הבריטי וינסנט צ'נגוויז, המיליארדר היהודי הבריטי אשר מרבה להשקיע בשנים האחרונות בישראל. סייבל שוקי הון מלווה את קסניה בשוק ההון והשנה הובילה והשלימה בהצלחה גיוס הון ציבורי לחברה.
קסניה היא חברה בורסאית שותפה (50%) ב-VLX, חממה טכנולוגית בירושלים הנתמכת על ידי רשות החדשנות. בנוסף למדיטייט, לקסניה החזקות בחברות כמו פוליפיד מתחום הולכת התרופות, אשר ביקשה השנה להנפיק בנאסד"ק אך טרם הוציאה את התוכנית לפועל; ביופרוטקט - גם היא מתחום הערמונית; KeepMed, חברה בתחום הטיפול בדום נשימה בשינה אשר גייסה לאחרונה 3.3 מיליון דולר; Playcasrt בתחום משחקי הוידאו ב-VOD; Saguna מתחום המדיה ועוד.
סולג'ל תפתח מוצר גנרי נוסף בשיתוף עם פריגו
חברת התרופות הדרמטולוגיות הישראלית סולג'ל הודיעה כי תפתח מוצר גנרי נוסף בשותפות עם פריגו . סולג'ל פיתחה שיטה לעיטוף של מולקולות של תרופות במעטפת ננומטרית, המשפרת את ספיגת התרופות בעור. לחברה מוצרים עצמאיים הנמצאים בפיתוח שלה ובניסויים קליניים, ומוצרים שהיא מפתחת עבור חברות אחרות.
סולג'ל נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 135 מיליון דולר. היא הונפקה בתחילת 2018 ומאז ירדה מניית החברה בכ-40%.
את המוצר הנוכחי, שעליו לא נאמר הרבה למעט היותו מוצר גנרי בבעלות פריגו, סולג'ל תפתח בעצמה ותעביר אותו את הניסויים הקליניים, במימון משותף של שתי החברות. אם וכאשר יאושר המוצר לשיווק פריגו תשווק אותו בארה"ב, והחברות יחלקו בתמורה באופן שווה.
זהו שיתוף הפעולה החמישי של סולג'ל עם פריגו. מוצר אחד שפיתחו החברות יחדיו למחלת הרוזצאה, כבר הגיע לשלב האישור הטנטטיבי על ידי מינהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA), ואמור להתחיל להניב לחברה הכנסות בקרוב. פריגו וסולג'ל חולקות גם קשר היסטורי: פעילות הדרמטולוגיה של פריגו מבוססת על חברת אגיס, אשר הייתה בשליטת מורי ארקין כאשר נמכרה לפריגו ב-2005. מורי ארקין הוא גם בעל השליטה בסולג'ל, אותה רכש ב-2014.
המוצר המוביל העצמאי של סולג'ל, אשר גם הוא מיועד לרוזצאה, נמצא בניסויים קליניים שלב III, והחברה הודיעה כי גייסה כמחצית מן החולים לניסוי זה. בחודשים הקרובים היא צפויה להתחיל גם בניסוי במוצר לטיפול באקנה. בשני התחומים היא מתחרה בחברת פואמיקס הישראלית, שפיתחה שיטת הולכה לתרופות למחלות עור באמצעות קצף, ופועלת גם היא במודל מעורב של מוצרים עצמאיים וגנריים. פואמיקס נסחרת לפי שווי של 232 מיליון דולר.
את מדיטייט ייצגו עוה"ד עטיר יפה, יעל שמעון-מני ושיין שחם ממשרד פרל כהן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.