אלסיד ופורטשיפט, שני סטארט-אפים ישראלים המפתחים פתרונות אבטחה הודיעו היום (ג') על השלמת סבבי גיוס של 7 מיליון דולר ו-5.3 מיליון דולר בהתאמה. שני הסטארט-אפים פועלים בתחום דומה של אבטחת מרכזי מידע מורכבים והיברידיים בארגונים, משלב הפיתוח ועד היישום של אפליקציות ענן.
חומות אש (Firewalls) משמשות כיום ארגונים רבים שנמצאים במעבר לעבודה בסביבות ענן, למרות שאינן מותאמות להגנה על סביבות אלה. הן שימשו להגנה על מרכזי מידע בתוך ארגונים מאז אמצע שנות ה-90. עם המעבר של ארגונים לסביבות עבודה בענן ולסביבות הברדיריות, שנועדו לייעל את עבודתם של ארגונים ולהפוך אותה למהירה יותר, חומות האש עדיין דורשות מצוותי האבטחה לעבוד באופן ידני וביורוקרטי.
בשביל להפעיל אפליקציות בענן שמוגן באמצעות חומת אש, אנשי האופרציה בארגון צריכים להעביר את המידע אודות האפליקציה לאנשי האבטחה, ואלה צריכים להגדיר את האפליקציות המבוקשות והתקשורת ביניהן באופן ידני. התוצאה היא שארגונים שעוברים לפעול ברשתות ענן, מוצאים את עצמם, פעמים רבות, כשהם נאלצים לבחור בין אבטחה ובין מהירות ויעילות.
כדי להתמודד עם הבעיה הזו, חברות רבות בונות פתרון מבוסס על למידה וזיהוי של דפוסי התנהגות, באמצעות אלגוריתמים של למידת מכונה. אלה לומדים את מבנה הרשת הארגונית, וכשהם מזהים תקשורת שאינה מוגדרת כ"התנהגות נורמטיבית", הם מתריעים מפניה או חוסמים אותה. אלא שבעולם הענן, המשתנה תדיר, נוספים לארגונים רכיבים חדשים על בסיס שעתי, וההגדרה של התנהגות נורמטיבית משתנה כל הזמן, ומצריכה עוד ועוד מוצרים שמסוגלים להתמודד עם פרוטוקולים שונים וארכיטקטורות שונות.
אלסיד: גיוס בהובלת אינטל
החברה הראשונה המנסה להתמודד עם בעיה זו, היא אלסיד (Alcide), שפיתחה חומת אש מסוג Microservices Firewall לאבטחת הרישות בין אפליקציות. החברה הודיעה על גיוס של 7 מיליון דולר בסבב A, בהובלת CE Ventures, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, אינטל קפיטל ואלרון.
אינטל קפיטל, שהובילה את הסבב האחרון של החברה, היא משקיעה אסטרטגית בחברה. רני נחמיאס, מנכ"ל ומייסד שותף בחברה, אמר ל"גלובס", כי "אינטל היא מעבר למשקיעה אסטרטגית, כי אני לא חושב שיש הרבה חברות שמבינות מה אנחנו עושים. רמת החיבורים שהם עושים לנו היא מאוד גבוהה, בכל זאת - אינטל נמצאת בכל דאטה סנטר וסביבת ענן בעולם".
כיום החברה מעסיקה 30 עובדים, 28 מתוכם בישראל. לחברה פעילות בארה"ב ובאירופה, כאשר עיקר הפעילות האירופאית שלה ממוקדת באנגליה. נחמיאס מספר כי לחברה מספר לקוחות גדולים, אך החברה לא חושפת את שמות הלקוחות ולא את הכנסותיה.
אלסיד השיקה לפני כחצי שנה את חומת האש שלה, המגנה על התקשורת המחברת בין תשתיות, רשתות ואפליקציות. הפלטפורמה פועלת בשני ממדים: הראשון הוא סוכן תוכנה אשר, באמצעות אינטליגנציה מלאכותית, לומד ומבין את מבנה הרשת והתשתית הארגונית, ואת הקונטקסט בו התקשורת בה מתרחשת. הממד השני הוא ברמת האפליקציה. צוותי הדב אופס מגדירים את מדיניות היישום של כל אפליקציה בארגון, והמידע הזה משמש את חומת האש של אלסיד, ומשלים את המידע אודות מבנה התשתית והרשת.
על בסיס כל זה, חומת האש של אלסיד מסוגלת הפלטפורמה מאפשרת לצוותי הפיתוח והאבטחה להגדיר, ליישם ולאכוף מדיניות אבטחה בפלטפורמות ענן שונות, ולהתמודד עם הסביבה המפוצת והמורכבת באופן אחיד ורציף. מדיניות האבטחה המוגדרת באמצעות הפלטפורמה, מיושמת משלב הפיתוח ועד הדיפלויימנט של האפליקציות, ומסוגלת לזהות איומים וגם למנוע אותם.
נחמיאס אמר כי השילוב בין הבנה של התנהגות התשתית והרשת ובין הגדרות היישום של צוותי הפיתוח מאפשר לחברה להגיע לתוצאות מדויקות: "כשאלסיד מותקנת היא מבינה את ההתנהגות הנורמטיבית, אבל במקביל הצוות מעדכן משהו או מוסיף רכיב, שצריך לדבר עם שירות מסויים על תשתית מסויימת. זו תהיה התנהגות שסוטה מהסטטיסטיקה ומייצרת אנומליות, כמו פנייה לדומיין חדש ולא מוכר, אבל אם המדיניות הוגדרה משלב הפיתוח, אז אין פה חריגה. ככה אנחנו נמנעים מיצירה של פאלס פוזיטיבס".
פורטשיפט מתכוונת לגייס 15 עובדים חדשים
קבוצת Team8 של נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200, הודיעה היום (ג') על השקעתה בחברת פורטשיפט (Portshift), המפתחת גם היא טכנולוגיה להגנה על תשתיות ואפליקציות ענן. החברה הוקמה במסגרת הקבוצה בפברואר השנה ועד היום, Team8 השקיעה בחברה 5.3 מיליון דולר בסבב סיד.
Team8 היא פלטפורמה להקמת חברות סייבר וקרן הון סיכון, שבונה חברות סטארט-אפ במטרה להפוך אותן לשחקניות מרכזיות בתחומן. הקבוצה מאתרת תחומים בעולם הסייבר שבהם יש צורך בפתרון טכנולוגי, ואז מחפשת צוות הנהלה להובלת הסטארט-אפ שיפתח את הפתרון, תוך ניסיון לאתר טאלנטים מיחידות סייבר בצבא.
"מה שמיוחד הוא שחיפשנו בעיה מאוד קשה, שלא פתרו אותה הרבה מאוד שנים, והיא מתלבשת על שוק שהולך וגדל. אחת הבעיות שמצאנו, שלא פתרו אותה יותר מעשור, זה השימוש בפיירוולים בענן. כשהתחילו לצאת לענן אמרו 'בסדר, יש לנו פיירוול והוא עובד מצויין אז בואו ננסה להעביר אותו לענן'. אבל מה שעובד בדאטה-סנטר לא עובד בענן", אומר רן אילני, מייסד שותף ומנכ"ל פורטשיפט.
לפני שהקים את החברה, אילני ניהל את חטיבת תשתיות האבטחה של צ'קפוינט, והיה אחראי על כל קו מוצרי החומרה של החברה. בשירותו הצבאי היה קצין ימי בחיל הים, שירות שאינו אופייני למייסדי חברות של Team8. שאר הנהלת החברה כוללת בעיקר יוצאי יחידות מודיעין.
בניגוד לאלסיד, הפתרון של פורטשיפט מוותר לחלוטין על למידה של מבנה הרשת הארגונית ולמידה של התנהגות התקשורת העוברת בה. במקום זאת, היא מתמקדת במידע על האפליקציות בלבד. כדי להגיע לרמת דיוק גבוהה, החברה שואבת ממערכות ה-CI/CD של הארגון - שיטת כתיבת קוד נפוצה בקרב ארגונים הפועלים בענן, במסגרתה אנשי ה-DevOps מגדירים את התפקיד העסקי של האפליקציות אותן הם כותבים.
על בסיס המידע הזה, הפלטפורמה מגדירה את התהליכים הארגוניים מנקודת מבט עסקית, ומבצעת תהליך חיתום במסגרתו כל רכיב מקבל זהות ייחודית בהתאם לתפקידו העסקי בארגון - ללא קשר למבנה הרשת, ובאופן שמלווה את האפליקציות מכתיבת הקוד ועד היישום. ברגע שעוברת ברשת תקשורת חריגה, שלא עברה את תהליך החיתום של החברה, היא מתריעה על כך לצוותי האבטחה בארגון, אך, בניגוד לחומת האש של אלסיד, לא חוסמת את התקשורת הזו.
פורטשיפ מעידה כי היא עובדת כבר עם מספר לקוחות ארגוניים בארה"ב ובאירופה, אך לא חושפת את הכנסותיה. אילני מקווה להשתמש בכסף שגוייס לצורך הרחבת פעילותה, על ידי שכירת כ-15 אנשי שיווק ופיתוח נוספים, מרביתם למשרדי החברה בישראל, וחלקם למשרדים שהחברה מתכננת לפתוח בחוף המערבי בארה"ב. כיום החברה מונה 15 עובדים, הפועלים ממשרדיה בתל אביב, אותם היא שוכרת מ-Team8.
Team8 הוקמה ב-2014, ולה רשת לקוחות, משקיעים ושותפים ברחבי העולם, המעורבת בתהליכי הפיתוח ובהשקעה בחברות הסטארט-אפ המוקמות במסגרת הקבוצה. בין המשקיעים בקבוצה נמצאים וולמארט, סופטבנק, מיקרוסופט, סיסקו, AT&T, Accenture, נוקיה, Bessemer Venture Partners, Innovation Endeavors וטמסאק. עד היום הקימה הקבוצה שמונה חברות (שש מתוכן נחשפו), שלהן היא מספקת ליווי, כוח-אדם וסיוע פיננסי. עד היום גייסו החברות שהוקמו במסגרת הקבוצה סכום כולל של 150 מיליון דולר.
תעודת זהות: Portshift
הקמה: פברואר 2018
מייסדים: רן אילני וזוהר קאופמן
מספר עובדים: מעסיקה 15 עובדים ממשרדיה בתל אביב
גיוסי הון: 5.3 מיליון דולר מ-Team8
תעודת זהות: Alcide
הקמה: 2016
מייסדים: רני נחמיאס (מנכ"ל) וגדי נאור (סמנכ"ל טכנולוגיות)
מספר עובדים: 30, 28 במשרדי החברה תל-אביב
גיוסי הון: 12.2 מיליון דולר
משקיעים: CE Ventures, אינטל קפיטל, אלרון
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.