קרן ריאליטי חתמה על הסכם לרכישת 75% מנכס ברחוב התחייה 14 ביפו תמורת 96 מיליון שקל. המוכרת היא חברה הכשרת היישוב שבבעלות עופר נמרודי, שמכרה את חלקה בנכס. ביתר 25% מהנכס מחזיקים בעלים פרטיים.
הנכס ממוקם בסמוך לגן כרונינגן, לאצטדיון בלומפילד ולרחובות שלבים והיינריך היינה, כולל קרקע בת 6.6 דונם. על הקרקע בנוי מבנה תעשייה ומשרדים בן 2 קומות בשטח בנוי של 9,600 מ"ר, הכולל שוכרים בשכירות חופשית ודיירים מוגנים. חלקה של הכשרת היישוב בהכנסות מדמי השכירות עומד על 3.2 מיליון שקל.
בצמוד לקרקע ברחוב התחייה 16-18, מחזיקה קרן ריאליטי בנכס שרכשה במאי 2017 הכולל 3.8 דונם. יחד מחזיקה כעת קרן ריאליטי בקרקע בת 10.5 דונם. מדובר באזור מתפתח שמשנה בשנים האחרונות את פניו משימושי תעשייה לשימושים מעורבים הכוללים בין היתר מסחר, תעסוקה ומגורים.
בכוונת הקרן לקדם תכנית חדשה לשינוי ייעוד הקרקע למגורים, מסחר ותעסוקה, בהתאם לתוכנית המתאר החדשה של תל-אביב (תא/5000).
בדומה לנכסים אחרים שרכשה קרן ריאליטי, שאינם ממצים את הפוטנציאל התכנוני שלהם, פועלת הקרן להשבחת הנכסים ולקידום תוכניות המגדילות את זכויות הבנייה בהם, ולאחר מכן מממשת אותם במטרה להניב תשואה למשקיעי הקרן. העובדה שהקרן מחזיקה כעת בשתי חטיבות קרקע צמודות תאפשר לה לקדם תב"ע על כלל השטח ולהגדיל משמעותית את זכויות הבנייה הקיימות.
המעניין הוא כי במכרז שבו זכתה קרן ריאליטי במאי 2017 לרכישת הקרקע הסמוכה ברחוב התחייה 16-18, במסגרת מכירת נכסיו של אליעזר פישמן, התמודדה על רכישת הקרקע גם חברת הכשרת היישוב, ככל הנראה במטרה להרחיב את היקף הקרקע שבשליטתה ברחוב התחייה 14. מאחר שההצעה הזוכה הייתה של קרן רילאיטי בסך 71 מיליון שקל, האינטרס של הכשרת היישוב בקרקע פחת, וקרן ריאליטי היא זו שפעלה להרחבת החזקותיה ברחוב.
תזרים המזומנים הנקי שינבע להכשרת היישוב כתוצאה ממכירת הנכס מסתכם בסך של כ-78.5 מיליון שקל. בנוסף, עד למועד תשלום מלוא התמורה תהיה הכשרת היישוב זכאית לקבל כ- 133 אלף שקל בחודש, בגין 50% מדמי השכירות בגין הנכס.
הנכס רשום בספרי החברה נכון ל-31 בדצמבר 2017 בשווי של כ-75 מיליון שקל. כתוצאה מהעסקה, החברה תרשום עליית ערך נדל"ן להשקעה בסך של כ-21 מיליון שקל בדוחות הכספיים ליום 30 בספטמבר 2018. סכום זה התווסף לעליית ערך נוספת בסך של כ-34 מיליון שקל שכבר נרשמה במהלך 2017 - כך שבסך-הכול רושמת החברה עליית ערך כוללת של כ-55 מיליון שקל במהלך השנתיים האחרונות.
אלכס מריאש, סמנכ"ל ניהול ופיתוח נכסים בהכשרת היישוב ומנכ"ל החברה-הבת הכשרה אלפא, מציין כי "עסקה זו מציפה עליית ערך משמעותית בנכס, הודות למהלכי החברה לקדם את שינוי הייעוד של המתחם ממלאכה ותעשיה למגורים, אשר בהמשך קיבלו רוח גבית בעקבות אישור תכנית ת"א 5000 שעיגנה את הרעיון התכנוני ביוזמת החברה, אשר אושר בוועדה המקומית. מתחם זה מתווסף למתחמים נוספים שהשביחה החברה בהצלחה, כדוגמת קמפוס הכשרת היישוב בבני-ברק, מגדל בית מעריב, מתחם שבעת הכוכבים בראשון-לציון ופרויקטים נוספים שהחברה מקדמת בימים אלה. את הניסיון הרב שהחברה צברה בתחום השבחת הנכסים היא מיישמת הלכה למעשה בקידום תכנון מתחמי התחדשות עירונית בכל הארץ".
את הכשרת היישוב ייצגו בעסקה עורכי הדין אופיר קינן ומור ונטורה ממשרד קינן חיים ושות'; ואת קרן ריאליטי ייצגו עורכי הדין משה הרדי, עמוס נעים וחן גינון-כהן ממשרד הרצוג-פוקס-נאמן.
על פי הדוחות הכספיים שפירסמה הכשרת הישוב, ההכנסות ברבעון השלישי של 2018 עלו לכ-157 מיליון שקל והרווח הנקי גדל ב-160% לכ-30 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.