מי יזכה בתחנת הכוח אלון תבור של חברת החשמל? המכרז למכירת תחנת הכוח הראשונה מתוך חמש התחנות שאמורות להימכר במסגרת רפורמת החשמל פורסם הבוקר (ה'). מבין הרוכשים הפוטנציאליים ניתן למנות את יצרני החשמל הפרטיים הישראלים וגם שמות בינלאומיים - opc, דליה, אדלטק, שיכון ובינוי, EDF הצרפתית ואלומיי.
השווי בספרים של האתר אלון תבור הוא כ-800 מיליון שקל. הערכות הם שהמחיר במכרז יהיה גבוה מכך ויכול להגיע לכ-1 מיליארד שקל. הגשת המסמכים תתאפשר עד 10 בינואר של 2019 ובחברה מקווים כי תוצאות המכרז יתפרסמו באמצע 2019.
תחנת הכוח אלון תבור הוקמה בשנות ה-90 ומ-2004 פועלת בה גם תחנת כוח במחזור משולב (מחז"מ) חדישה שמספקת חשמל לצפון הארץ. באתר הספק מותקן ליצור חשמל של כ- 600MW , מרביתם באמצעות תחנת כוח חדישה בטכנולוגיה של מחזור משולב בגז טבעי ומיעוטם באמצעות שתי טורבינות קטנות יותר, שנועדו לתמוך בשיאי ביקוש ולאפשר מהירות תגובה טובה לשינוים בביקוש לחשמל.
"רוכש האתר יצטרף לסקטור היצור הפרטי ההולך וגדל במשק ויהווה אחד השחקנים המשמעותיים החדשים במשק עם העברת השליטה באתר לידיו" אמר יו"ר הדירקטוריון של חברת החשמל, אלוף במיל' יפתח רון-טל.
במסגרת הרפורמה בחברת החשמל שאושרה בכנסת לפני ארבעה חודשים, התחייבה חברת החשמל למכור חמש תחנות כוח, לפי הסדר הבא: אלון תבור, רמת חובב, רידינג, חגית ואשכול המהוות כמחצית מיכולת הייצור שלה.
התחנה הראשונה, אלון תבור, אמורה להימכר עד דצמבר 2019 - שנה וחצי מיום אישור הרפורמה בממשלה. אם חברת החשמל לא תצליח למכור את התחנה עד המועד הנקוב, רישיון התחנה יוארך והיא תמשיך בייצור כדי לא לפגוע באספקת החשמל. אולם, בסעיפי הרפורמה מוגדרות סנקציות בגין אי-המכירה של התחנה במסגרת לוח הזמנים - התניית תשלומי התוספות הפנסיוניות לעובדי החברה בעמידה באבני הדרך שהוגדרו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.