האם המיליארדר היהודי-קנדי סילבן אדמס בדרך להפוך לבעל מניות בערוץ החדש שימזג בין רשת לערוץ עשר? ל"גלובס" נודע כי בשבועות האחרונים מתקיימים מגעים שבוחנים את האפשרות שאדמס ייכנס לערוץ הממוזג ויחזיק בו 4.99% מהמניות, אולם לא בטוח שאדמס ירים את הכפפה.
עם זאת, גם אם יבשילו המגעים, בעלי מניות חדשים ייכנסו רק לאחר השלמת הסכם בין בעלי המניות הנוכחיים של שני הערוצים ואחרי שהסכם זה יקבל את אישור מועצת הרשות השנייה. הדבר נכון גם לגבי כניסתו הצפויה של איש העסקים אלי עזור, כמחזיק מניות בערוץ. נראה כי בשלב זה יש מחלוקת משפטית האם עזור יכול להחזיק 8% כפי שסברו בתחילה או 4.99% בלבד.
עוד נודע ל"גלובס" כי פגישה ראשונית התקיימה לאחרונה גם עם מנהל העסקים של המיליארדר היהודי-קנדי מיטש גולדהאר, בעלי מועדון הכדורגל מכבי תל-אביב, באשר לבחינת האפשרות שייכנס כבעל מניות בערוץ.
אדמס, צבי ואנג'ל נפגשו בשבוע שעבר
את המגעים עם אדמס החל המנכ"ל היוצא של רשת, אבי צבי, כבר לפני מספר חודשים, כאשר כלל לא היה ברור מה יעלה בגורל שיחות המיזוג והאם הוא אכן ייצא לפועל. ברשת חיפשו משקיעים כדי לאפשר לעידן עופר לצאת מהחזקותיו בערוץ. צבי חיפש גורמים בחו"ל שיוכלו וירצו להשקיע כסף בארץ. באדמס הוא פילנתרופי וציוני, שפועל גם בארץ, ובגלוי.
שמו של אדמס מזוהה בארץ כנראה יותר מכול עם הבאת מרוץ האופניים ג'ירו ד'איטליה לישראל, אבל הוא פועל רבות לטובת ישראל - בין היתר במסגרת המיזם שהקים ביחד עם מנכ"ל קבוצת קומטק דניאל בן נעים, שעוסק בהבאת אירועים בינלאומיים שעוזרים לשפר את תדמיתה של מדינת ישראל בעולם.
כאמור, המגעים עמו החלו כשחיפשו משקיעים לרשת, אך עתה נבחנת האפשרות שהוא ייכנס לערוץ הממוזג. בשבוע שעבר אף נערכה בנושא פגישה משותפת של אודי אנג'ל, אבי צבי וסילבן אדמס.
בקשת המיזוג של רשת וערוץ עשר כבר אושרה על-ידי מועצת הרשות השנייה, אך בכפוף להצגת הסכם בעלי מניות שיציג את מבנה הבעלות על הערוץ הממוזג. לערוצים ניתן שבוע להשלים את ההסכם ביניהם, אך הם ביקשו מהרשות דחייה - בין היתר בשל קשיים שהתגלעו באותה עת במשא-ומתן עם קשת על מכירת חלקה של רשת בחברת החדשות. מועצת הרשות השנייה נעתרה לבקשה והאריכה את המועד עד 7 בדצמבר, יום שישי הקרוב. עם מתן הדחייה הדגישה מועצת הרשות כי "יש להעביר את כל ההשלמות הנדרשות במועד על-מנת לסיים את ההליך בהקדם האפשרי".
מסתמן: הערוץ יישאר רשת 13
בימים האחרונים ניכר היה כי המיזוג החל לקרום עור וגידים: העסקה בין רשת לקשת על מכירת חברת החדשות הושלמה, ובמסגרתה קשת תשלם לרשת 120 מיליון שקל על חלקה בחברה. בחברת RGE, בעלת השליטה בערוץ עשר שבעליה צפויים להיות בעלי המניות הדומיננטיים בערוץ הממוזג, מונה נדב טופולסקי, מי שניהל את המגעים על מיזוג מצדו של לן בלווטניק, ליו"ר RGE. אתמול (א') הודיע אבי צבי, מנכ"ל רשת בעשור האחרון, על פרישתו. עם זאת, צבי נחשב למקורב מאוד לאודי אנג'ל, ויש להניח כי הוא ימשיך ללוות אותו בכל הקשור לגיוס משקיעים לערוץ הממוזג.
נזכיר כי מי שאמור להוביל את הערוץ בכל התהליכים הלא פשוטים הצפויים בקרוב הוא מנכ"ל ערוץ עשר, יוסי ורשבסקי. אמנם בפועל בעלי המניות של ערוץ עשר יהיו בעלי השליטה, אך הפעילות תיעשה על הפלטפורמה העסקית של רשת, וגם הערוץ עצמו ישודר באפיק 13. לכן, בשלב הזה מסתמן כי גם שמו של הערוץ יישאר "רשת 13".
ברשת סירבו להגיב לדברים. מטעמו של אדמס ומטעמו של גולדהאר לא נמסרו תגובות עד לסגירת הגיליון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.