חברת סמסונג העולמית סיכמה על רכישת חברת קורפוטוניקס (Corephotonics) הישראלית תמורת סכום של 155 מיליון דולר. לפני כשלושה שבועות נחשף ב"גלובס" כי בין הצדדים מתנהלים מגעים מתקדמים לעסקה.
קורפוטוניקס פיתחה מצלמה בעלת שתי עדשות לסמארטפונים והטכנולוגיה שלה נועדה לשפר את איכות הצילום. לפי IVC, החברה, שהוקמה ב-2012, גייסה במהלך שנות פעילותה סכום של כ-50 מיליון דולר. בחברה סירבו להגיב.
Corephotonics הוקמה על-ידי פרופסור דוד מנדלוביץ' מאוניברסיטת תל-אביב, לשעבר המדען הראשי במשרד המדע והיום מנכ"ל החברה; ד"ר גל שבתאי, המשמש כסמנכ"ל פיתוח; וערן קלי, המשמש כסמנכ"ל רישוי. החברה יושבת ברמת החייל בתל אביב ומעסיקה עשרות עובדים.
רשימת המשקיעים העיקריים בחברה כוללת את סמסונג ונצ'רס, אחת מזרועות ההשקעות של החברה בישראל; חברת פוקסקון (Foxconn), יצרנית רכיבים אלקטרוניים גדולה ומדיה-טק (MediaTek) הטאייוואנית, מיצרניות שבבי הסלולר הגדולות בעולם; קרן מאגמה הישראלית; קרן אמיתי ונצ'רס (Amiti), הורייזן ונצ'רס של המיליארדר הסיני לי קא שינג וסולינה צ'או; קרן גיוס ההמונים OurCrowd; חברת זיכרונות הפלאש סנדיסק; וספקית שירותי הטלפוניה הסינית CK Telecom.
החברה עבדה עם כל חברות הסמארטפונים הגדולות. בעבר הסביר שבתאי בכתבה ב- TheMarker כי החברה זיהתה "שיש כמה פערים גדולים ובראשם הנושא של זום אופטי. זום אמיתי אינו קיים במצלמה של סמארטפון אלא רק זום דיגיטלי שהוא למעשה מניפולציה על התמונה". אחד האתגרים עמם מתמודדות יצרניות הסמארטפונים הוא הצורך להפוך את המכשירים לדקים יותר. כמו כן, סמסונג מתכננת להשיק סמארטפון מתקפל בחודשים הקרובים. בעבר פורסם כי קורפוטוניקס מתכננת להרחיב את פעילותה גם לשוק הרכב, הרחפנים ומערכות האבטחה.
קורפוטוניקס אינה מייצרת את המצלמה עצמה אלא רק מתכננת אותה. לפי דיווח ב"רויטרס" מנובמבר 2017, החברה הישראלית תבעה את אפל על שימוש בטכנולוגיה שפיתחה, עליה לטענתה יש לה פטנט. לא ידוע מה עלה בגורל התביעה.
את קורפוטוניקס ייצגו עוה"ד שרון אמיר, עידן לידור ודניאלה בן-שלום ממשרד נשיץ ברנדס אמיר. את סמסונג ייצגו עוה"ד ג'נט פחימה, אשר סאקס ובן פאסק ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
מחברת קורפוטוניקס לא התקבלה תגובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.