חברת המכשור הרפואי לאבחון הפרעות שינה, איתמר מדיקל, הודיעה אתמול על גיוס של 3.2 מיליון דולר נוספים ממוסדיים ישראליים, לאחר שגייסה 11.5 מיליון דולר בארה"ב באמצעות ADS (איגרת הנסחרת בבורסה אמריקאית ועוקבת אחר מניה בבורסה זרה). היקף הגיוס הכולל הוא 14.7 מיליון דולר (59 מיליון שקל) כנגד 13.8% ממניות החברה, והוא חלק ממהלך הרישום למסחר של איתמר מדיקל בארה"ב, שאמור לצאת לפועל בקרוב.
המשקיעים האמריקאים היו Deerfield Management ,Triple Gate Capital ,West Elk Partners ו-Alpha Capital Anstalt (המזוהה עם מרטין שלאף, ומשקיעה גם בחברת קולפלנט), ובמשקיעים הישראלים נמנו מור בית השקעות (שהצטרפה בחלק הראשון של הגיוס), חצבים, מיטב דש, קרנות הגידור של נוקד (שהצטרפו בחלק השני של הגיוס). את הגיוס בישראל הובילה חברת סייבל השקעות, שמלווה את איתמר מדיקל בשוק ההון המקומי.
בשיחה עם "גלובס" סיפר מנכ"ל איתמר מדיקל, גלעד גליק, על חוויותיו מהרוד-שואו בארה"ב. "למעשה, יצאנו לרוד שואו שאינו בהכרח סביב עסקה, ובלי בנק השקעות", הוא מספר. "הסיבה לכך הייתה שלא היינו לחוצים מאוד על כסף, וגם לא על הרישום עצמו, אלא ביקשנו לבדוק את המים. העדפנו לצאת בלי בנק השקעות, משום שכחברה לא גדולה במונחי וול סטריט, לא סביר שהיינו מתקשרים עם בנק השקעות גדול, אלא היינו צריכים לבחון מבין הבנקים ברמה 2-3, וכאשר נכנסים לשוק עם בנק בגודל כזה, הדבר משפיע על המיצוב של החברה.
"במקום עם בנק השקעות, הגענו לשוק עם חברת קשרי משקיעים. המחיר, אגב, כלל לא ניתן להשוואה. בנק השקעות גוזר נתח מהעסקה, ואילו לחברת קשרי משקיעים משלמים עבור שירותיה סכום שהוא כמעט זניח ביחס לגודל העסקה". חברת קשרי המשקיעים שליוותה את איתמר במהלך בארה"ב הייתה Lazar Partners המתמחה בתחום מדעי החיים.
"היה לנו חשוב להגיע לשוק האמריקאי, כי המשקיעים בארה"ב לא לוחצים על חברה כמו שלנו להגיע לרווחים", מוסיף גליק. "בישראל, למעט כמה מוסדיים נבחרים, מאמינים בהגעה של חברה לרווחיות מהר ככל האפשר, ואת השוק האמריקאי זה בכלל לא מעניין בשלב שבו אנחנו נמצאים, וגם לא כמה שנים טובות קדימה. מעניינת אותם הצמיחה, השורה העליונה".
"היום לא צריך להסביר לאף אחד מהו דום נשימה בשינה"
איתמר מדיקל, הנסחרת בת"א בשווי של כ-387 מיליון שקל, אחרי עלייה של 25% במניה בשנה האחרונה, פיתחה ומשווקת מכשיר לביצוע בדיקות דום נשימה בשינה בבית, במקום במעבדת שינה. ברבעון השלישי של 2018 גדלו הכנסותיה ב-14.7% לעומת הרבעון המקביל שנה קודם, לכ-6.1 מיליון דולר, מהם 5 מיליון דולר בארה"ב. ההפסד הנקי הגיע לכ-1.2 מיליון דולר.
איך הייתה הפגישה עם המשקיעים?
"המפגש אינו מתנהל כמצגת עם שקפים. הסיפור כולל ארבעה אלמנטים: יש מוצר, יש נתונים קליניים, יש שיפוי ביטוחי ואנחנו כלולים בהנחיות לרופאים. כלומר יש לנו את כל מה שצריך כדי ללכת קדימה, ועכשיו השאלה היא רק באיזה קצב. השוק גדול ואין שום דבר שעוצר אותנו מלהשתלט עליו חוץ ממודעות. ואכן, לאחר שהנחנו את אבני הבניין הללו, הדיון עסק בעיקר בשאלה כמה כסף צריך כדי לבנות צוות מכירות ומה צוות בסכום כזה יכול להשיג.
"באמצע השנה שעברה התקיימה ההנפקה של חברת אינספייר מדיקל סיסטמס העוסקת בטיפול בדום נשימה בשינה, אותה הפרעה שאנחנו מאבחנים. לכן היום לא צריך להסביר לאף אחד מה זה דום נשימה בשינה, והפגישה מתחילה מתוך ההנחה שכולם מכירים את השוק הזה ואת חשיבותו. אינספייר היום נסחרת לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר, עם תשואה של כ-225% על מחיר ההנפקה, כשההצלחה נובעת בעיקר מכך שיש לה שיפוי מאוד גבוה על המוצר שלה עבור הרופאים המשתמשים בו. אם הוא עובד? זו שאלה משנית".
בעלי המניות הגדולים באיתמר ערב ההנפקה היו קרן ויולה (25%), קרן MS Pace (המחזיקה 14%), המייסדים גיורא ירון (10%) ומרטין גרסטל (5%), וכן המוסדיים הישראליים ילין לפידות (9%), מגדל (7%), מיטב דש והפניקס (5%).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.