מדד הדולר אינדקס (DXY), האומד את ערכו של הדולר האמריקאי מול סל המטבעות הנבחרים, עולה היום (ב') בכ-0.16% ל-96.80 נקודות, על רקע חששות המשקיעים כי המפגשים הבאים בין משלחות ארה"ב וסין בנושאי סחר בינלאומי ומסים לא יגשרו על הפערים העמוקים מדי בין שתי המעצמות הכלכליות.
הדולר נראה כמו חוף מבטחים עבור משקיעים שחוששים מהאטה בצמיחה הגלובלית, ולכן רבים רוכשים כמויות גדולות מהמטבע הנזיל בעולם. "השטר הירוק כרגע בביקוש גבוה, כי הוא נחשב להשקעה בטוחה מאוד", אומר תאו לן ניוגן, אסטרטג מט"ח של קומרזבנק בגרמניה. "מדובר בשיא של 8 ימים במטבע האמריקאי".
האירו נחלש כעת בכ-0.1% לרמה של 1.131 דולר, על רקע היחלשות האג"ח הממשלתיות באירופה. הליש"ט מאבדת מערכה 0.3% מול הדולר, לרמה של 1.2903 דולר, על רקע פרסום נתוני התמ"ג של בריטניה הבוקר. על פי הנתונים לרבעון האחרון, הצמיחה בבריטניה בשנה שעברה הייתה החלשה ביותר מאז 2012. התמ"ג הבריטי ירד ברבעון האחרון של 2018 לשיעור של 0.2%, לעומת 0.6% ברבעון השלישי. לשנת 2018 כולה ירדה צמיחת התמ"ג לשיעור של 1.4%, בהשוואה ל-1.8% בשנת 2017.
האירו נותר יציב מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.1207 שקלים; הדולר התחזק מול השקל ב-0.24% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.643 שקלים.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, כתב היום בסקירתו השבועית: "בעקבות התחזקות השקל ביחס לאירו והדולר הורדנו את תחזית האינפלציה ל-12 החודשים ל-1.1%. בשבוע שעבר התפרסמה שורה של הורדות תחזיות הצמיחה והאינפלציה בעולם מפי הבנקים המרכזיים והגופים הרשמיים האחרים. התחזיות ירדו בצורה ניכרת באירופה, אנגליה ואוסטרליה. הורדת תחזיות הצמיחה והאינפלציה הובילה לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות בכל העולם, שמסמנת הקטנת הסיכויים להמשך עליית ריביות במחזור העסקים הנוכחי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.