סגי איתן, המנכ"לית הוותיקה של חברת הנדל"ן נכסים ובניין, פורשת מתפקידה לאחר כהונה ארוכה של 14 שנה. ביום חמישי האחרון הודיעה סגי איתן ליו"ר הדירקטוריון ובעל השליטה, אדוארדו אלשטיין, על רצונה לסיים תפקידה, בעת ישיבת דירקטוריון שעסקה באישור תקציב 2019. המועד המדויק לסיום כהונתה של סגי איתן טרם נקבע, והוא יסוכם בהמשך בין הצדדים. עם זאת, על פי הסכם ההעסקה שלה, אמור חוזה ההעסקה לפוג בעוד שלושה חודשים, כלומר באמצע מאי.
נכסים ובניין מהווה את זרוע ההשקעות בנדל"ן של קבוצת אי.די.בי-דסק"ש (דיסקונט השקעות), שבשליטת אדוארדו אלשטיין. לדברי נכסים ובניין, סגי איתן קידמה במהלך תקופתה את הפעילות הבינלאומית של החברה - בעיקר רכישת מגדל HSBC - ואת פעילות החברה בישראל, לרבות קידום תחום ההתחדשות העירונית.
נכסים ובניין טרם פרסמה את דוחותיה הכספיים ל-2018, ובהם נתוני השכר של המנכ"לית איתן לתקופה זו. עם זאת, ב-2017 זכתה סגי איתן לחבילת תגמולים בעלות של 4.1 מיליון שקל, שכללו שכר והטבות סוציאליות בהיקף של 2.9 מיליון שקל ומענק של 1.2 מיליון שקל. מבדיקת "גלובס" עולה כי בסה"כ, מאז 2004 ועד 2017, קיבלה סגי איתן מהחברה שכר ומענקים בעלות של קרוב ל-40 מיליון שקל, ואילו תוספת שכרה בשנה החולפת וזו הנוכחית, עד למועד פרישתה, תגדיל סכום זה בעוד מספר מיליוני שקלים.
נכסים ובניין נסחרת בבורסה לפי שווי של 1.9 מיליארד שקל, לאחר שייצרה למשקיעים תשואה מתואמת דיבידנד של כ-183% בעשור האחרון. לשם השוואה, מדדי הייחוס ת"א-נדל"ן ות"א-90 רשמו באותה התקופה תשואות של כ-195% וכ-143%, בהתאמה.
סגי איתן לפני שנתיים והיום
לפני כשנתיים העניקה סגי איתן ריאיון מיוחד לכתבת הדס מגן מ"גלובס". בריאיון נשאלה המנכ"לית אם היא רואה את עצמה לעוד שנים נוספות בחברה. בתשובה היא ענתה כי "אני אוהבת את החברה, וכל עוד מעניין לי ויש דברים שאני רוצה להגשים, חזון ואסטרטגיה, אני פה".
איתן, בת 65, למדה כלכלה וראיית חשבון באוניברסיטת בר-אילן, ולאחר מכן החלה לעבוד בסומך-חייקין (KPMG). כעבור כחמש שנים הצטרפה לחברת אזורים, שהייתה אז בבעלות אי.די.בי. היא החלה כחשבת, המשיכה לתפקיד סמנכ"לית כספים, והגיעה עד לתפקיד המשנה למנכ"ל. ב-2004 היא עזבה את אזורים, וזמן קצר לאחר מכן קיבלה הצעה להתמנות לתפקיד מנכ"לית נכסים ובניין.
את המינוי קיבלה איתן ממי שהיה אז בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי, איש העסקים נוחי דנקנר, שבאוקטובר האחרון החל לרצות את מאסרו לאחר שהורשע בהרצת מניות אי.די.בי. דנקנר היה האיש שהעניק לסגי איתן את המפתחות, אבל גם זה שהוביל את נכסים ובניין להפסדי ענק על השקעת החלום בקזינו בלאס וגאס.
השקעה כושלת זו זעזעה את המבנה הפיננסי של אי.די.בי, והייתה מהגורמים העיקריים להגעתה לחדלות פירעון. בתחילת 2014 איבד דנקנר את השליטה באי.די.בי לאנשי העסקים אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה - שבהמשך עזב על רקע חילוקי דעות עם אלשטיין, והשאיר אותו כבעלים יחיד.
עבודה "מאוד מובנית" מול אלשטיין
בריאיון מלפני שנתיים נשאלה סגי איתן כיצד השפיעו חילופי הבעלים בקבוצה. "פעלנו רגיל", היא ענתה. "באופן טבעי, זה יותר קשה, אבל החברה פעלה רגיל והמשיכה בצמיחה שלה, כמו עוד חברות בקבוצה. האינטרס של הבעלים (השונים) לאורך התקופה היה לשמור על החברות שימשיכו לעבוד כרגיל.
"במשך כל התקופה דבקתי בניהול המקצועי לטובת החברה, שזה היה האינטרס של כל הבעלים. בתקופה שקרה מה שקרה עם נוחי דנקנר, היה לי יו"ר, רפי ביסקר, שעזר בניהול השוטף, והיה כמובן גם דירקטוריון לחברה. וכן, זה היה בהחלט יותר קשה".
בהמשך הפכה לדבריה העבודה מול אלשטיין, שמשמש גם כיו"ר נכסים ובניין, ל"מאוד מובנית ומותווית", כהגדרתה. "אנחנו עובדים בשת"פ מלא ומערכת קבלת ההחלטות מאוד מסודרת. יש למשפחת אלשטיין פעילות גדולה מאוד בארגנטינה בתחום הנדל"ן, כך שהשפה משותפת והאסטרטגיה של כולם היא להמשיך לצמוח ולשמור על איתנות פיננסית", הוסיפה אז סגי איתן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.