חברת ברנמילר אנרג'י , הנמצאת במצוקת מזומנים, מנסה לקדם כבר תקופה לא קצרה צעדים להשגת מימון, והפעם מי ששמו עלה כמועמד לסיוע במתן מימון או ביצוע השקעה בחברה הוא איש העסקים צביקה בארינבוים, שלפי עדכון של ברנמילר מנהל מולה מגעים בראשות קבוצת משקיעים פוטנציאליים. בברנמילר ציינו כי "נכון למועד זה, המגעים עם קבוצת המשקיעים ומבנה ההשקעה הסופי טרם גובשו או הבשילו לכדי עסקה מחייבת ואין ודאות להשלמת העסקה".
נוסף למגעים אלה, בברנמילר ציינו כי החברה "בוחנת ושוקלת לבצע בתקופה הקרובה גיוס הון מהציבור בדרך של הנפקת מניות או כתבי אופציה. מבנה ההצעה ותנאיה טרם גובשו סופית, ואין ודאות כי החברה תשלים את מהלך הגיוס".
מניית ברנמילר החבוטה הגיבה לעדכונים מהיום בעליות, שהגיעו במהלך המסחר לכ-11% במחזור מסחר קטן, משלימה קפיצה של יותר מ-50% בשבוע האחרון ושל 90% מרמת השפל אליה הגיעה בתחילת 2019. עם זאת, מאז הנפקת החברה בבורסה באוגוסט 2017 הירידות בה מסתכמות לכ-55% והיא משקפת לחברה שווי נוכחי של כ-95 מיליון שקל.
בארינבוים, הנחשב לאיש עסקים נזיל למדי, ככל הידוע בשנים האחרונות העמיק את אחיזתו בענף הרפואה הפרטית בישראל עם הקמת רשת בתי חולים ומרפאות כירורגיות.
ברנמילר, הפועלת בייזום, תכנון, הקמה והפעלת מתקנים לייצור חשמל, עדיין לא מייצרת הכנסות וצוברת הפסדים, ובסוף חודש ינואר עדכנה כי "יתרת המזומנים המצויה ברשות החברה אינה מספיקה להשלמת פרויקט רותם 1 ופרויקטים נוספים".
על רקע מצבה החליט בעל השליטה, אבי ברנמילר, להגדיל את התמיכה בה, עם העברת 1.8 מיליון שקל לחברה והכפלת היקף ההלוואה עבורה ב-2.5 מיליון שקל נוספים, במקביל לקיצוץ של מחצית תשלומי השכר לו ולילדיו לחודשים הקרובים.
ברנמילר מנסה כבר כמה חודשים לגייס הון משמעותי, שיסייע לה להמשיך כמתוכנן בקידומו של הפרויקט המרכזי שלה, פרויקט רותם 1, במסגרתו היא מקדמת הקמת תחנת כוח בדרום הארץ לייצור חשמל המתוכנן להימכר לחברת החשמל.
הברנמילרים מקקצים בשכר שלהם
אחרי שבמהלך חודש ינואר פקע תוקף מזכר עקרונות לא מחייב עליו חתמה החברה לקבלת הלוואת גישור בהיקף של 20 מיליון שקל מקרן פרטית, שבועות ספורים לאחר מכן החברה דיווחה על מתווה לעסקת מימון בהיקף דומה מקרן אחרת, בריבית שנתית של כ-10%.
בחודש אוקטובר האחרון משכה ברנמילר סכום של כ-21 מיליון שקל המהווים את עיקר כספי הלוואה שקיבלה מבנק לאומי למימון השלמת הקמת פרויקט רותם 1.
בחברה העריכו כי קבלת המימון המתוכנן מהקרן הפרטית יחד עם הלוואות הבעלים יאפשרו לה לעמוד "באבני הדרך הנותרות של הסכם המימון עם לאומי" וכך תוכל החברה לשחרר סכום של עד כ-16 מיליון שקל שהופקדו בפיקדונות כחלק מהסכם המימון מול הבנק.
סכום זה, לפי החברה, מיועד "לשמש מקור עיקרי לפירעון ההלוואה שתתקבל מקרן ההשקעות הפרטית", שתסייע לה להשלים את פרויקט רותם 1 ולתמיכה במימון פעילותה השוטפת לשנה הקרובה.
כאמור, עוד במסגרת צעדי ההתייעלות, ברנמילר בתפקידו כיו"ר וכמנכ"ל החברה החליט לקצץ 50% משכרו החודשי, העומד כיום על 88 אלף שקל, למשך חצי השנה הראשונה של 2019, וכך גם צמד בניו - ניר ודורון, המכהנים כמשנים למנכ"ל ומקבלים שכר חודשי של 50 אלף שקל כל אחד. נוסף לשכרם החודשי, השלושה נהנים מהטבות וזכאים למענק שנתי על בסיס תוצאות החברה. עלות ההעסקה המצרפית של השלושה התקרבה ל-1.8 מיליון שקל ב-2017.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.