צמחונים - זה בשבילכם: אם המבורגר ללא בשר הוא אולד ניוז בשבילכם, ונקניקיות עם סייטן משעממות אתכם, למחלבה השוויצרית נטורלי יש בשורה שיהיה לכם קשה מאוד להתעלם ממנה: שווארמה מגבינות שקיבלה את השם החמוד להפליא - "צ'יבאב".
צ'יבאב בפיתה. יש מה לאכול בשני צמחוני / צילום: nat?rli
ממציא המנה, רולנד רואג, העובד במחלבה, יצר את המנה בעזרת כל הטכניקות של שווארמה מסורתית: על שיפוד מסתובב הוא ערם שכבות של חלומי, צ'דר ורקלט - גבינה שוויצרית חצי קשה. ההגשה דומה גם היא: חסה, כרוב, בצל סגול ועגבניות. אנחנו רק תוהים איפה החמאה שאמורה לטפטף במקום שומן כבש.
בראיון לאתר "מאנצ'יס" השוויצרי הסביר רואג כי הייתה לו תחושה שאפשר לעשות עוד משהו עם הגבינות של המחלבה, וכי יש צורך אמיתי אצל צמחונים במנות חדשות.
ה"צ'יבאב" הפכה מיד ללהיט היסטרי, ורואג מעיד שהוא "מוצף בהזמנות". את המתכון ל"צ'יבאב" הוא פיתח במשך כשנה שלמה, והגרסה הנוכחית זמינה ללקוחות המחלבה מאז מאי 2018. או בקיצור - בינו, תעשה לנו כזה גם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.