דיווח שפרסמה חברת ברנמילר בעניין טענות הבנק שמלווה את הפרויקט המרכזי שלה, "רותם 1", להפרות של תנאי הסכם המימון שנחתם בין הצדדים, ועלול להוביל לדרישה לפירעון מיידי של ההלוואה - מוביל את מנייתה לירידות חדות, שהגיעו במהלך המסחר לשיעור דו-ספרתי, אם כי במחזור נמוך.
ברנמילר, שבשליטת היו"ר והמנכ"ל אבי ברנמילר, עדכנה כי קיבלה מכתב מהבנק, ככל הידוע בנק לאומי, ובו הוא טוען כי ברנמילר "אינה עומדת באבני הדרך ובהתניות הפיננסיות שנקבעו בהסכם המימון".
במכתב מעלה הבנק שלל טענות לגבי התנהלותה של ברנמילר, ובהן "הפרות מהותיות של הסכם המימון מצד הלווה, בין היתר, בשל אי-עמידת הלווה בלוחות הזמנים להקמת הפרויקט, חריגה מעלויות הפרויקט, אי כיסוי גלישת עלויות הפרויקט ועוד".
כאמור, בבנק טוענים כי הפרות אלה "מזכים אותו בסעדים שונים, לרבות העמדה לפירעון מיידי של ההלוואה מכוח הסכם המימון, כולל ריבית שנצברה". מדובר בסכום של כ-21 מיליון שקל, מתוכו כ-12 מיליון שקל מופקדים בפיקדונות. עוד טוען הבנק כי יש לו זכות שלא להעמיד את יתרת המסגרת, בהיקף של קרוב ל-4 מיליון שקל, עבור הפרויקט, ויש לו זכות לממש את הבטוחות שהועמדו להבטחת המימון.
למרות כל אלה, בברנמילר מדגישים כי הבנק הבהיר כי "הוא מסכים להשהות את זכותו לפירעון מיידי, זאת על-מנת לאפשר לחברה גיוס כספים ממשקיע/קרן לצורך השלמת הפרויקט".
לפי ברנמלר, הסכמת הבנק כפופה לכמה תנאים, בהם חתימת הסכם ההשקעה שישלים את ההשקעה בפרויקט ויעמיד את המימון הנדרש עבורו לסכום כולל של 70 מיליון שקל, וזאת תוך קצת יותר מחודש, הטלת שיעבוד קבוע ראשון על חשבון הבנק של ברנמילר, ועוד. עוד ציינו בברנמילר כי "החברה אינה מקבלת את חלק מטענות הבנק, וחולקת עליהן, לרבות על סכום ההשקעה בפרויקט". סכום זה, להערכת החברה, עומד על כ-61.5 מיליון שקל.
בחודש אוקטובר האחרון משכה ברנמילר סכום של כ-21 מיליון שקל, המהווה את עיקר כספי ההלוואה שקיבלה מלאומי למימון השלמת הקמתו של פרויקט "רותם 1", שבמסגרתו היא מקדמת הקמת תחנת כוח באזור הדרום לייצור חשמל המתוכנן להימכר לחברת החשמל.
במטרה להקל על מצוקת המזומנים של החברה, ברנמילר השלימה מוקדם יותר החודש גיוס הון של כ-8 מיליון שקל, שגרר את מנייתה לצלילה של כ-30% בשל מחיר ההנפקה הנמוך ביחס למחיר השוק באותה עת.
עם הירידות היום, מניית החברה משלימה צלילה של יותר מ-70% בערכה מאז הונפקה באוגוסט 2017, ומשקפת לברנמילר שווי נוכחי של כ-60 מיליון שקל.
החברה הפועלת בייזום, תכנון, הקמה והפעלת מתקנים לייצור חשמל, עדיין לא מייצרת הכנסות וצוברת הפסדים, ובסוף חודש ינואר עדכנה כי "יתרת המזומנים המצויה ברשות החברה אינה מספיקה להשלמת פרויקט רותם 1 ופרויקטים נוספים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.